🤍 Ергенът 🤍 - Сезон #1 - Тема #7

• 116 833
  • 2 636
  •   1
Отговори
# 900
Между Алекс и Виктор има невероятна химия от самото начало, която днес буквално струеше на талази от екрана. А в очите на Виктор никога не е имало такъв блясък. Определено има чувства. Още в началото на вечерта като се появи на коктейла и погледът му мина през всички момичета, когато стигна до Алекс, буквално грейна. Ако не беше режисирано и не бяха в тв риалити с определен брой епизоди, всичко щеше да приключи тук и сега, просто не мисля, че другите имат шанс.
И не защитавам Алекс, понеже много я харесвам, просто поведението на загрижените злобарки беше долно, как се надпреварваха да ходят да злословят. И буквално му попариха с вряла вода щастието и хубавата емоция... И какво общо има нейното отношение към тях с това към него? Да го бяха оставили сам да види "истинският" й образ, защото в безсилието и отчаянието си само се изложиха (и малко му размътиха мозъка). Много, много зле.

# 901
  • София
Има го и следното - още по време на кастингите се раздават ролите на участниците. Затова винаги има екип от психолози, които събеседват с желаещите да участват. Няма обаче сценарий, който да се спазва стриктно. Поне не съм чувала за такова реалити в България. Но “Ергенът” може да е изключение, кой знае. Wink Мисълта ми беше, че, след като ролите са раздадени, участниците биват подбутвани от продукцията да се държат по определен начин. Но това поведение съвсем не е нетипично за тях. Неслучайно са им дали дадена роля - тя им приляга. Дали на жертвата, дали на манипулатора, дали на схемаджията и т.н. Дори любовните романси в реалитита са предварително замислени. Е, понякога има неща, които идват добре и наготово, но определено продукцията си знае работата. Знае как да подбутва участниците и едно от най-важните неща си остава монтажът. Някои неща умишлено се режат, други - показват. И така. Има си цял екип, който се занимава с това да проучва нагласите на зрителите, какво харесват, какво им се гледа, това влияе на монтажа на всяко едно реалити. Доста повече работа има по формати, които се излъчват в реално време. С тези, които са предварително заснети, е по-лесно. Това чисто от продуцентска гледна точка го казвам. Simple Smile

Към Танчитка:
Ако прочетеш внимателно коментарите ми, ще разбереш на какво се дължат симпатиите ми към Александра и какво имам предвид с това, че не е показателен фактът, че повечето дами във формата не я харесват. И едното няма общо с другото. Под “друго” имам предвид масово негативните отзиви на зрителите спрямо Людмила. Ако нещо не разбираш, но те интересува - няма проблем, ще обясня. Само ми задай конкретен въпрос, за да не пиша излишно фермани с обяснения. Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 00:57 от Бърборанка с розови очила

# 902
  • Валенсия
Скрит текст:
Е, и аз не я харесвам Людмила. И аз смятам, че държанието и жлъчните ѝ коментари я загрозяват, ама тези които ги скалъпват тези елементарни колажчета....еми тъпо е!
Все пак и тя има семейство, близки, приятели.
На никой няма да му е приятно спомене ли се неговото име, постоянно да го свързват с грозотия и завистлия. За второто, донякъде вероятно сама си го е извоювала, ама първото - еми не си е избирала тя сама носа, очите, или пъпките по лицето.

# 903
  • SF
Имаше доста за чистене преди Ева.
Ева много го харесваше, но той определено има поне 5 фаворитки преди нея. Много ми хареса това, което Ева каза на финала.

А Александра колко беше превъзбудена на тази среща. В началото от адреналин ли, ама се хилеше на няма нищо. Някакво много неадекватно манийно поведение, но на Виктор пък взе, че му хареса. Simple Smile

Точно като останалите момичета мисля и аз. Блажка и Сашка целуват един и същ ерген, влюбени са до уши в него, приятелки са. "По шведски модел ще го карат." Simple Smile

Утре Елвира трябва да е вън. Да се готви и Ния Косара. И да не забравяме за Людмила - няма място там.

Карина тази вечер беше много хубава. Даже искам точно така да си подстрижа косата.

# 904
Само Ева и Александра са отделно. Те двете са си приятелки, но странят от другите. А Блага и Елвира, които бяха първи приятелки в шоуто на Александра (поне засега де), в момента не общуват с нея. Какво са я нарочили Алекс толкова, не знам.
И аз гледах няккаво стори на Алекс, където каза че момичетата са й се обадили малко преди началото на предаването да се извиняват и да отиде. Ясно е, че излизаниято им сега са само с цел внимание. Изкефи ме, че са й по-важни истинските отношения. Според мен може и да се е разочаровала от Блага и Елвира, че за малко реклама са готови да бъдат с хора, които са ги обиждали грозно. И аз не мога да разбера какво толкова ги дразни.  От това, което са ни показали обаче, тя има доста теми на разговор, умее да се изразява. Марта освен за бившия си и щерка си, друга тема няма. Също Алекс знае езици и освен хипнотерапия, във визитката беше казала, че работи в корпоративна среда, нещо с което май никоя друга там не може да се похвали, а води до някакви  умения . А това че 80 процента не я харесвали, изобщо не виждам как може да значи че е кофти човек. Някои просто се водят по това, коя група е по-голяма и да не ги погнат и тях. По-лесно е да си от страната на силните.
В същото това стори на Александра, тя нарече извиненията на момичетата преди предаването "маркетинг". Всеки може да направи лапсус, но тя го повтори няколко пъти. Не знам какви езици е учила, ама такива елементарни понятия като не знае, поне да не ги употребява.
Ева беше близка с Алекс, без да се кара с другите, но никой не я погна. Това не е предаване, в което отношенията между участничките са решаващи за това кой да остане. И най-приятната за момичетата да си, Виктор не те ли харесва, си отиваш вкъщи. Така че категорично не смятам, че хора като Ния-Косара заемат страната на мнозинството, за да не ги нападнат.
Темите за разговор на Александра не са ми се сторили особено интересни - нито с останалите дами, нито с Виктор. Употребява и твърде много клишета. Деница и Дениз ми се сториха доста по-интересни събеседнички. Да, диалозите с Алекс не са празни като с Блага, но не съм я забелязала като интелигентна личност, дори напротив.

Завиждат заради това, че без да е нещо особено, Александра е успяла да омае Виктор. Но друг път ще пиша какво точно в поведението ѝ го привлича, че стана много дълго.

# 905
Аз от епизода днес разбрах едно. Колкото и симпатии да има до този момент между Виктор и Александра. Всичко ще бъде опропастено. Просто от тая цялата завист, ще я съсипят, защото е лабилна. И ще я накарат да се отдръпне от него. Защото тя сега не играе роля, но ако той почне да им вярва. Александра ще се отдръпне, няма да издържи и ще си тръгне. Като доста скандал ще има, около образа и. Александра ще е тази обаче, която ще върне розата си. Сигурна съм. Лични разсъждения.

# 906
Да, и аз мисля, че както се разочарова от Блага, която се поддаде на манипулацията на Венета и групичка, така би се разочаровала и от Виктор, ако повярва на други, а не на очите и сърцето си. Напълно е способна да върне розата и да си тръгне обидена, така смятам.
Но пък в реала може и да им се получи. Wink

# 907
Това, което не показват са реалните разговори между Алекс и Виктор, само като си правят комплименти и обсъждат. Също и с момичетата. За Деница съм съгласна, че е интересен събеседник. За Дениз - не, тя използва някакви заучени номера - ти знаеш ли, че съм мюсюлманка и вече все едно е нещо супер изненадващо, момиче на 27, никога не е работило нищо извън сферата на шоубизнеса.

# 908
Нямам въпроси - всичко ми е кристално ясно Simple Smile Блгодаря за обширните пояснения за механиката на реалити форматите и ефекта върху психиката на участниците - звучи като писано от професионалист

Към Танчитка:
Ако прочетеш внимателно коментарите ми, ще разбереш на какво се дължат симпатиите ми към Александра и какво имам предвид с това, че не е показателен фактът, че повечето дами във формата не я харесват. И едното няма общо с другото. Под “друго” имам предвид масово негативните отзиви на зрителите спрямо Людмила. Ако нещо не разбираш, но те интересува - няма проблем, ще обясня. Само ми задай конкретен въпрос, за да не пиша излишно фермани с обяснения. Simple Smile

# 909
  • София
Съгласна съм с Clouded Mind относно това, че Александра не е най-интелигентната участничка и всъщност точно от сторитата й го разбрах. Както споменах, не следя стриктно предаването и имам пропуски. Алекс доста се лигави и превъзнася на моменти. Лично мнение. На мен ми е симпатична в предаването, защото до момента не съм видяла злоба и завист при нея, а тези две черти в човешкия характер са ми най-неприятни. Бурните й реакции и избухвания според мен са, защото е тип човек, който не може да си мълчи, когато не одобрява нещо и го удря на чест. Такива са й разбиранията. Познавам хора като нея. Обикновено събират негативи, защото другите се настройват срещу тях. Никой не обича да му опонират и да му посочват грешките. И така. В случая с Александра останалите дами я усетиха, предизвикват я, защото знаят къде й е слабото място и след това й гледат сеира. Но не мисля, че Александра се е изложила с това, че е викала или плакала. За мен тя не е злобен човек. А това, че останалите дами не я харесват и се обединяват около нея, за мен е донякъде и монтаж. Защото в единия епизод всички без 3 бяха срещу нея. В следващия те помежду си се изпокараха без Алекс да им е виновна и се разделиха на групички от по 3-4. Сега навън всички го играят приятелки, докато се излъчва шоуто. Да ги видя колко от тях ще останат такива. Тук съм съгласна с Алекс, че това са си едни маркетинг отношения. И е права за себе си да страни от тях, ако не го одобрява. А те агресират и си губят времето да я обсъждат в сторитата си, навивайки се, че тя им е черната овца. И пак - за мен всичко опира до рейтинг. 90% от тези мацки търсят популярност и в момента яхват вълната на това, което е модерно сега, коментират го и търсят внимание.

# 910
  • Валенсия
Сашка явно им е голям дразнител, тя си и обича да влиза с 200 в скандали. До Бърборанка с розови очила: супер е, че си имаш симпатии към Сашка, ама айде да не прекаляваме, че мнението на другите жени нямало значение. Значи като вземат ей така да си представят, че всичко живо ги мрази от черна завист за неземните качества… Ако много хора не те понасят е защото не можеш да контактуваш нормално Simple Smile По твоята логика Люси никой не я харесва, защото просто е прекалено невероятна и всички ѝ завижат
След като изгледах цялото предаване, и превид, последните предавания изобщо, колкото и да не ми е кой знае колко симпатична Александра, трябва да ви кажа, че направо ѝ завиждам на конските нерви (винаги и когато не ги изпуска, разбира се). И ако тя ме чете, бих ѝ написала:
Скрит текст:
Chica, ¡Ole tu coño! Wink
Че преиграва, преиграва, че очевидно с нещо много сериозно ги дразни, дразни ги, че явно леко се има за нещо повече от почти всички от тях, има се.
НО - То си е направо за медал, ако тя изобщо успее да оцелее сред толкова завършени и изпечени интригантки в лицето на рускиня, туркиня, злобкиня, съскиня и т.н.
Жална ѝ майка на Александра, ако наистина продуценти, редактори, или кой ще да е там, е решил да си прави предаването, вземайки я за опитното зайче, и в същото време за удобния шут в първия сезон. Кой знае и какво може да я чака до края на предаването.

# 911
Реших все пак да напиша как си обяснявам случващото се:

Александра харесва Виктор. Ясно е и е явно. Когато не е прекарвала време с него, тя става сприхава и лабилна. Не мисля, че го осъзнава, нито, че се прави, но с агресивността си дразни всички. На няколко пъти се видя, че трепери при скандали, което означава, че има много неизразени емоции.

Когато е с Виктор тя е постигнала целта си и става като малко доволно момиченце, което само се хихика и пърха с мигли. От своя страна това харесва на Виктор - многократно съм наблюдавала, че мъжете обожават това поведение, може би защото автоматично се превръщат в закрилника.

Силно се надявам Виктор да се усети, че това, което му казват Марта и Деница е вярно - та то е пред очите му, един ден Алекс я нямаше в имението (или по-скоро Алекс беше с него и нямаше обичайната ѝ изнервеност) и всички са много спокойни. Даже се учудих, че Деница не го вметна. Но това не значи, че ще отблъсне Алекс, тъй като вече е хлътнал. Химията я има, видя се на първата среща.

# 912
На мен пък друго ми е странно. Как някои хора , си съставят мнение за някой на принципа- еми щом 10 жени вътре не я харесват, аз не съм видял да е направила нещо кой знае какво , но щом те ми казаха , че тя е манипулатор значи е така и точка . Честно казано , много ще се притесня, ако патка като Люси ме хареса, или не дай Боже да вззема мнението на човек като нея за меродавно. Та тя няма грам връзка с реалността , за вкус да не говорим. Дениз не харесвала Сашка - ама харесва дъртаци със шкембета..еми Сашка не дъртак със шкембе как да я ареса Sweat Smile

# 913
  • София
Shy girl, от видяното до момента и от опита ми с реалити формати, мога да споделя следното:
Мисля, че Александра е в ролята на “фаворитката”. Фаворитка на публиката. Фаворитка на ергена. Но не и на останалите участнички. Тя е представена в добра светлина пред зрителите и Виктор, така че всички ние да я харесваме. Фаворитката обикновено си има своя групичка от хора, които я подкрепят, но в никакъв случай не е фаворитка на всички участници - в един момент задължително участниците (всички или почти всички) се обръщат срещу нея и тя го играе изкупителна жертва, с което печели още повече симпатиите на зрителите. Продукцията я подбутва и това си личи. Което дразни останалите участници. Обикновено продукцията го прави нарочно. Толерирането само по себе си дразни, но има и други похвати, с които изкуствено се настройват участниците едни срещу други. Фаворитката може да има и втора роля. На дразнител, например. Или да завърти любовен романс в шоуто, за да вдигне рейтинга. Зависи от шоуто.

Оставям ви, че стана никое време. Лека нощ!

# 914
Мисля си, че Сашка никой в нищо не я превръща. Тя си е такава: кофти характерче в двете крайности. От едната страна: пряма, лидер, силна, устата, не си мълчи. Тя ще определя кога се започват и приключват разговори, тя се ходи да адвокатства на Блажка при разговора с Люси, тя ще определя някоя игра кой ще я печели (Елвира). Хубаво, ама помакинята като ѝ каже 2 не особено умни приказки и започва да рева, припада, умира… зверско преиграване за иначе честния и прям човек Сашка. Не симпатизирам на първични и първосингални хора - да, честни и искрени са, ама в цялата си малоумщина не знаеш какъв пожар кога ще запалят. Сашка вече на няколко пъти пали “имението” заради тая нейна първичност. Не обичам и хора дет се правят на жертви. И се появява Сашка дето ги съчетава двете крайности

Общи условия

Активация на акаунт