🤍 Ергенът 🤍 - Сезон #1 - Тема #7

• 117 364
  • 2 636
  •   1
Отговори
# 555
Свърши работа увиването ѝ около Виктор. Не вярвате, ама ви казвам, че овните са необяснимо привлечени от везните. Не всеки от всяка, но имам предвид, че е често и когато някой овен се впечатли от везна, колкото и нелогично да е това в очите на останалите, той е като обсебен.
Потвърждавам от първа ръка!!!

# 556
Даже ГащаГейт не се претопля толкова колкото разправията за банскитУ на някои хора. В крайна сметка влизаме в замисъла на продуцентите, а именно да се говори за предаването.

Успокойте душите и започвайте да изстудявате розето за довечера. 😏 Тета, време е да слагаш брускетите да се пекат, за да добият правилния нюанс на черното.

# 557
  • София
Не съм фен на убий глупака с мълчание, защото така често се трупа горчилка вътрешно. Но на Александра й липсва самообладанието да ги постави на мястото както трябва, и излиза истеричка в очите на страничните наблюдатели. То не че и такива можеш много, защото те са свикнали със злоба и врякане да вървят към прогрес. Пример, Теодора, която се смееше маймунски на всяко нещо. Тя също можеше с две реплики да деескалира нещата още когато беше драмата с Блага и гащите, но с първобитното си държание, спомогна да настане масова истерия.

Александра в случая е удобна жертва и предполагам, че е подложена на доста повече атаки, отколкото виждаме ние. Но е такава, донякъде защото сама се бута за всяко нещо, донякъде защото не може да удържи емоционално. Съответно, умишлено или не, става един вид интригантка. Но пък насреща си има злобарки, манипулаторки и интригантки, така че и компанията не е никак читава.

# 558
Често има такива ситуации. Където са събрани много хора (жени) в конкурентна среда. Има агресивни индивиди, които по сами не нападат, но когато се надушат и станат глутница събират смелост, и налитат на някой. Обикновено по-слаб и беззащитен (Блажка) , но когато станат много нападат и този който се е опитал да го защити (Александра) И така се сформират - Насилниците (тези които започват атаката в една крамола) , Жертвите (тези които са обект на нападение ) и Публиката.
Насилниците , нападат избраната жертвичка, и я чакат да се разврещи. Тъпо и упорито, като алигатори. Ако не я извадят от строя веднъж, те не се отказват . С тихи обиди, с обидни действия, но всичко е тихо- значи е културно и е наред.
Жертвата , си премълчава ,веднъж дваж и и се надчва, простака да се откаже, но простак не се отказва. Тогава и остава да чака Публиката да се намеси - което там не се случва, всяка се спотайва да не нарочат и нея .
Публиката реазбира се много често ( с малки изключения) въобще не я вълнува скандала, чува нещо откъслечно кой на кого какво , никак не я интересува, а и липсва емпатия и желание да вникне в проблема, понеже в този момент той не е неин(нищо , че по този начин утре и тя може да е на пангара). Накрая чува само, че някой крещи и ръкомаха , излъчва нерви и я смущава и казва- ауу ето го лошият неприятен човек. Колко е некултурен, че се държи така смущаващо за мен и ме напряга.

# 559
Напомни ми на любимото "Не съм от тях, как' Сийке" на Чудомир. Според мен никой след вече 6 пълни теми не гледа предаването. На нас звездите ни го говорят.

На теб звездите, на мен самото Слънце ми говори...и те така Satisfied..то аз съм самото слънце де, ама тва е една друга тема...Joy

Значи Сашето ли е на среща? Добре.  Това говори доста. Бобровата и Денизовата пак ще лапат мухите отстрани...чудесно, устройва ме напълно...

# 560
Аз също не съм фен, защото ответният вижда и се учи, че няма последствия от думите и действията му, и в крайна сметка после ти се качва на главата. По-силният надделява. Но за съжаление Александра наистина няма дотолкова капацитет - много ми се искаше да ги постави на място, но реакцията й по-скоро беше импулсивна и криндж. Миналия път в сблъсъка й с Дениз на басейна пак беше същото - инфантилен отговор, който вместо да те елевира в ситуацията, още повече задълбава и дразни, предразполагайки към допълнителна ескалация.

# 561
Аз предрекох, че Александра ще ходи на среща още миналата седмица. И сега ще  иззлобеят и ще продължат да се заяждат с нея и да я нападат. Такива като Денис и Капитонова нямат спирка, защото на тях им доставя удоволствие.

# 562
Честно, ще ми се да видя как някой ви сваля горнището пред сума народ- а културните запазвате самообладание и стоически поставяте на място с две думи. Иначе да, хареса ми това със запазването на мълчание и спиране на коментарите в знак че човека е над нещата. Да видим колко успяват да го направят на практика...да видим?

Ами честно - не смятам, че бих се държала като нея. Нормално е да загубиш самообладание, да се разкрещиш, писах дори дори, че го намирам за нормално да се обърнеш и зашлевиш този, който го е направил, но тя се озлоби в самата игра срещу всички, започна да се бута, да дърпа топката и искаше да вкарва точки с нахалство. Т.е точно си им падна на тяхното ниво и им влезе в стила в тяхната мръсна игричка.  На нейно място бих прекратила играта и бих заявила, че в подобен цирк няма да учствам, защото е под  достойнството ми.

Четох за регисрацията на Виктор, но да ви кажа - намирам я съвсем нормална. Щом си е плащал човека осигуровки, има права на безработен след като е съкратен и може да си получава това обезщетение. Ако в периода, в който го взима има други скрити доходи - да го разкрият и да го санкционират, но дакато всичко си е ок - Виктор може и да го показват по телезията, но си е нормален гражданин като всички други. Никога не съм го смятала за особено богат. А лелките там да ги съдят за разпространяване на информация.

# 563
Често има такива ситуации. Където са събрани много хора (жени) в конкурентна среда. Има агресивни индивиди, които по сами не нападат, но когато се надушат и станат глутница събират смелост, и налитат на някой. Обикновено по-слаб и беззащитен (Блажка) , но когато станат много нападат и този който се е опитал да го защити (Александра) И така се сформират - Насилниците (тези които започват атаката в една крамола) , Жертвите (тези които са обект на нападение ) и Публиката.
Насилниците , нападат избраната жертвичка, и я чакат да се разврещи. Тъпо и упорито, като алигатори. Ако не я извадят от строя веднъж, те не се отказват . С тихи обиди, с обидни действия, но всичко е тихо- значи е културно и е наред.
Жертвата , си премълчава ,веднъж дваж и и се надчва, простака да се откаже, но простак не се отказва. Тогава и остава да чака Публиката да се намеси - което там не се случва, всяка се спотайва да не нарочат и нея .
Публиката реазбира се много често ( с малки изключения) въобще не я вълнува скандала, чува нещо откъслечно кой на кого какво , никак не я интересува, а и липсва емпатия и желание да вникне в проблема, понеже в този момент той не е неин(нищо , че по този начин утре и тя може да е на пангара). Накрая чува само, че някой крещи и ръкомаха , излъчва нерви и я смущава и казва- ауу ето го лошият неприятен човек. Колко е некултурен, че се държи така смущаващо за мен и ме напряга.

Всичко това е вярно, но го свързвам с деца и училище, не  е нормално за 30годишни хора. Много страшно е да има липса на емоционална интелигентност,очаква се тия хора да възпитават деца.

# 564
Много смешна статия за социалната помощ, за която кандидатства ергенът.
Той само от индивидуални тренировки минимум може да си има 6000 лв на месец и това преди славата. А сега ръстът на доходите му ще е значителен, не го мислете.

# 565
На теб звездите, на мен самото Слънце ми говори...и те така Satisfied..то аз съм самото слънце де, ама тва е една друга тема...Joy
Под звездите кого мислиш имах предвид? Теб много ясно. Само ти носиш титлата Специалист по всичко все пак, а и самото слънце нали е звезда. 😉

# 566
Под "убий простака с мълчание" се има предвид да не слизаш на нивото на тези, които те обиждат. Естествено, че е добре да ги поставиш на място, но ако те продължават дори и след това какви са опциите ти? Да се занимаваш да им отговаряш всеки път на всяка нападка? Ми не, не съм съгласна, защото това означава Александра само с това да се занимава. По-добре да ги отсвири и игнорира все едно не съществуват. Да си гледа кефа, да си се занимава с Виктор пък те нека си злобеят. Тези. които злобеят и обиждат всичко излиза от тях, тоест злобата е вътре в тях и им се отразява дори много по-зле отколкото на този към когото я насочват. Но Денис и Капитонова нямат капацитета да го разберат.

# 567
Аман от кретеноидни статии!
Тази с бюрато по труда говори много повече за тези, които са я писали отколкото за този, който е отишъл да се запише там.
Когато държавните институци са му прибирали осигуровките, не са го питали дали ще започва или не нов бизнес май, а? Плащал си е, сега държавата машина му предоставя възможност като на всеки друг човек, той се възползва от това? Къде е проблемът, не разбрах.
Освен това, социалната система далеч не е само за най-бедните. Айде стига с глупостите!
Като се започне новият му бизнес или там каквото мисли да прави, държавата отново ще си цоца от него осигуровки, с които да обепечева всичките несретници(както ги определя статията тези, които трябва да получават обезщетение.)
То това е думата  - обезщетение за безработица. Не е социални помощи.

# 568
Аз съм на мнение, а и съм била свидетел, че когато някой с леден тон и скръцне със зъби с точните думи веднага спира всяка конфронтация още в зародиш. И когато някой си крещи на воля и никой не го взима на сериозно, а го приемат като най-обикновен невротик.
Старая се да постъпвам като първият и си щадя нервните клетки, пък кой както реши нека си ги хаби. Grinning

Вече ми е грозно това ровене на медиите в бельото на Виктор, а вече и в чинията му.

# 569
Ирис, Тета, ама аз не съм учителка да въдворявам ред....
Знаете,  в темата всеки може да пише с всяко мнение.
Ирис, за теб говоря 🧐
Пък и само ни губите времето, вместо да четем смешните мнения, четем твоята сръдня 🙄
А статията за безработен Витя, може и да е фалшива..... Ако не е.... човека е решил да си почине малко на държавен гръб.... 🤪

Общи условия

Активация на акаунт