Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 468
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
На мен нито един от актьорите в по-главни роли не ми изглежда грозен. Има някои с несполучливи операции (особено тези с прекалено малките носове). Иначе в масовката има доста грозновати - и мъже, и жени (в историческите сериали обикновено играят раздърпани и окаяни селяни).
Сай е грозен (давам го като пример, това е оня с Гангнам стайл):

# 151
  • България
Тези китайци, които виждам в Русия, включително туристите, а те са много, са един и същ тип външност: средни на ръст, с огромни кръгли глави, мургави, доста набити, с широки лица. Не са дебели, а именно квадратни някакси. Такива вейки и върлини, както по дорамите, изобщо нито веднъж не съм видяла.
Сега няма да издавам къде, но видях тъкмо двама, като от дорамите.
При нас може да са малко, но пък има и качествени. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 152
  • Русия
Psy изглежда като типичен китаец, нищо, че е кореец. Simple Smile
Имам познати, които живяха в Китай, казват, че тая набитост е типична и за мъжете, и за жените. Сигурно заради това толкова им харесва анорексията.

Сега няма да издавам къде, но видях тъкмо двама, като от дорамите.
При нас може да са малко, но пък има и качествени. Stuck Out Tongue Winking Eye
А сега! Ама защо при нас идват все грозни, а при вас красиви?

Между другото, много смешна случка имах с едни азиат. Май бяха японци, но не съм сигурна. Разхождахме се из парка, а там имаше много ябълкови дървета. Нещо си бърборихме с мъжа ми, и изведнъж пред нас застана азиатска двойка около 50-те. Жената спокойна, но мъжът не го свърташе. Сочеше с ръка дървото, очите му изцъклени, самият зяпнал. "Apple? Apple?". Успокои се, когато му потвърдих, че е apple. Така и не разбрах, защо толкова се учуди. Жена му го гледаше като луд. Мъжът ми също. Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 20:29 от Naili

# 153
На мен той ми прилича на Ким Чен Ун - също не е образец за красота Joy

# 154
  • Русия
А, Кимчо взе да става симпатичен, като отслабна. Колкото повече отслабва, толкова по-добре изглежда. Откога забелязах, че корейците са красиви само когато са много слаби. Едва-едва напълнеят - и край.

# 155
  • България
И при китайците е така.
Може би, защото имат по-фини черти.
Малко да подпухнат и губят форма, като превтасала питка.

# 156
  • вятърничава
На мен той ми прилича на Ким Чен Ун - също не е образец за красота Joy
Шшшшшт, тихо да не те чуе Ким Чен Ун, че лошо ни се пише Close

# 157
  • пак на Рив Гош
Онзи ден във влака за вкъщи срещу мен седяха двама корейски младежи (разпознах ги по езика Wink ). От това, което се виждаше над маската, бяха симпатични 😀.
А в наше село в японския ресторант (държан от китайци Wink ) има един младеж, висок и кльощав и с бурен перчем, като от сериалите. Със щерката го дебнем от месеци кога ще свали най-накрая маската, та да видим какво има под нея Wink .
Чакам азиатските туристи да се върнат отново в Париж, та да се пробвам да ги различавам. Но като цяло, сред "местните" азиатци има всякакви. Но май не съм виждала чак такива хубави като по драмите.
Отивам да доглеждам останалите ми 2.5 епизода от Our Glamourous Times, че да го приключа тази вечер 😁

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 00:02 от Роца

# 158
  • пак на Рив Гош
Тъй като вече не мога да си редактирам предното мнение, ще трябва да напиша нов пост.
Приключих с Our Glamourous Time. За мое най-голямо съжаление, не достигна до максималния брой точки, крайната ми оценка беше 8*.
Започна изключително добре - динамично, доста екшън, после премина в бизнес-съперничество, Той беше badass (героят е бивш военен от спец-службите), Тя беше нормална, разсъдлива, неподскачаща нелигла, с цел за професионалното си развитие. Динамиката между двамата беше добра първо като бизнес-партньори, уважаваха се, подкрепяха се, беше си истинско парнтьорство, после се намеси и романсът, където по време на ухажването бяха забавни. Освен това имаше много добри второстепенни образи, малко хумор, Гадняра не беше чак толкова гаден, семейството и от двете страни не беше чак толкова досадно, нямаше клишето с пийналата мадама (дори и да имаше някои други, но в доста омекотен вид), продуктовото позициониране беше дискретно... изобщо беше едно изключително добро начало и продължение някъде докъм 27-30ти епизод (Те се цАлунаха някъде към 21-23ти). Ако сериалът беше спрял на 30ти епизод (когато по сюжет имаше даже и нещо като логичен край), щеше да се нареди сред топ 5 на любимите ми китайски сериали.
Не знам защо, обаче, продължи 50 епизода, като след 30ти сякаш направо смениха сценаристите и нещата тръгнаха стремглаво надолу. Клишетата започнаха да се трупат едно след друго, продуктовото позициониране стана изключително натрапчиво, вкараха образа на Баш Гадняра, от онези, които не биха се поколебали да извършат престъпление, за да постигнат целта си (и беше европеиден Joy ). Тя от уравновесена и целеустремена партньорка в двойката (и фирмата) се изгуби и стана от типа "ела ме спаси, аз ще си стоя кротко в ъгъла и ще си се занимавам с моите неща", Той стана от типа "аз ще те спася, остави ме аз да знам и мога всичко, ти си се занимавай кротко в ъгъла". Приятелката, която по принцип си беше малко празноглава, стана още повече и общо-взето повече пречеше и само ядеше, семейството почна да откача и да им създава пречки (което първоначално не беше така), дайствието стана доста по-мудно... а последните 10 минути бяха просто пародия.
Накратко, имаше много добър потенциал, който беше съсипан от излишни 20 епизода. Ако типа сценарий от началото беше като през последните епизоди, щях да го изгледам като типичния сериал, когото ще забравя след седмица. Сега ще го запомня, ама не много с добро Joy.
Отделно и химията между двамата не беше съвсем добра (това ми се случва за втори път на сериал с тази актриса, Zhao Li Ying, в главната роля). Той може да е много добър в екшън-сцените, ама в романтичните го нямаше много. Но пак се стараеше повече от нея. Все имах чувството, че гледам приятелски, а не романтични отношения. Та така... (пак стана дълъг разбор Joy)

Стигнах до трети епизод на The Producers и нещо не ме увлича. Ще му дам още един епизод шанс, и ако не ме развълнува повече, ще го приключа.
39 ми върви добре, но започнах да недолюбвам накъде върви сценарият (очаквах малко по-различна посока по отношение на фокусиране върху образите... но може би проблемът, както обикновено, да е в моя телевизор).

А добрата новина е, че в момента съм в София и на наша почва успях да си смъкна няколко сериала от руските сайтове, които не можех да намеря при нас, включително и Shuttle Love Millenium, та ще мога да го почна другата седмица Grinning

# 159
  • България
Добре дошла на родната земя. Hug

Започнах китайска комедия - от историческите и корейския Blood (2015).
Съвременните с фантастичен елемент им се получават добре на корейците.
Актьорът ми харесва, добавям го в списъка си, но не е като на снимката в мидрамалист.
Ще е от тия, които трудно бих разпознала. Grinning

Явно не съм имала корейско прераждане. Laughing
Китайската комедия е почти пародия - The Killer Is Also Romantic (2022), 18 епизода по 12 минути.
Бързо стигнах до шести и спрях, че след като изгледах вуксиите с добри финали вече ще започна да гледам и тези с трагичните и ще ми трябва баланс.
Иначе ще трябва да се примиря с един сериал от жанра на високосна.
Съвременните китайски са много лигави, явно ги правят за широк кръг от почитатели, но във вуксиите наваксват.
Приготвям си Mirror: A Tale of Twin Cities (2022) с любимата ми актриса.
Лошото е, че главният не ми допада, а в списъка с актьори има доста от любимците ми. Май единият ще е и третото колело.

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 12:19 от Liu Ying

# 160
  • Русия
Аз пък запецнах с Oh my lord, три серии ми остават, но такава скука, от чист инат не го зарязвам.

И... и.. и... Innocent голямата радост: Master of my own ще стартира от вторник! Ура! Ура! Ура! Го дочакаххххх! Hands Metal Hands MetalHands Metal И сега тия 32 серии как ще вървят, аз не знам. Надявам се да не са една серия седмично. Май китайските по-динамично ги излъчват. Rolling Eyes

# 161
  • пак на Рив Гош
Naili, отбелязах си го за гледане (Master of My Own). В МДЛ пише, че го излъчват уж всеки ден. Но пък засега го няма по платформите.

Аз зарязах The Producers, реших, че няма смисъл да се мъча нито с актьори, които не харесвам особено, нито със сюжет, който не ми допада.
На негово място като текущ корейски започнах Yumi's Cells (2021) - засега е сладък, пуФкав и розАв, тъкмо, каквото ми се гледа в момента Joy. https://mydramalist.com/60627-yumi-s-cell
Също и First Romancе (2020) като текущ китайски - https://mydramalist.com/36013-first-romance . Би трябвало да върви бързо - 24 епизода по 40 минути. Засега започва добре, а Той е сладур Heart Eyes.

# 162
Може да ви се стори странно, но аз все още гледам за Йонг до Йонг - толкова дълъг сериал, за да се опише един преврат и смяна на династията... Изгледах два-три епизода на Императрица Ки, които бях записала отдавна, сега имам малко повече време и мислех да гледам повече, но се оказа, че в Замунда няма сийд.

П.п. Жените в Йонг до Йонг нямат имена - има 2-3 по-главни роли, не съм забелязала някой да се обръща по име към някоя от героините. Имаше само едно момиче с име и то умря мъченически.

# 163
  • Русия
Изгледах два-три епизода на Императрица Ки, които бях записала отдавна, сега имам малко повече време и мислех да гледам повече, но се оказа, че в Замунда няма сийд.
Гледаш ли с руски или английски субтитри? Ако да, то може да изтеглиш оттук https://rutracker.org/forum/tracker.php?nm=императрица%20ки

Naili, отбелязах си го за гледане (Master of My Own). В МДЛ пише, че го излъчват уж всеки ден. Но пък засега го няма по платформите.
Нищо чудно Simple Smile Едва вдругиден ще излъчат първата серия. Най-вероятно да я има на драмакул с английски субтитри ден-два след това.

# 164
  • вятърничава
pppqqq, Императрица Ки я има с бг субтитри.

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 21:38 от bb6

Общи условия

Активация на акаунт