За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 979
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
Аз никога не съм му мазала главата, даже не съм си го помисляла 😆

# 331
Здравейте! Бебето ни (на 1.5 м) е с много косичка.  В момента ползваме козметика на bioderma. Съответно вечер къпем с измивния гел и после мажа с олиото за тяло, като минавам и леко главичката. Иска ми се да избегна това, че после косата седи мазна. С какво да мажем главичката и изобщо да мажем ли?
Също така позлвате ли колд крем и в какви ситуации? Подходящ ли е да се използва за ежедневна грижа? (имаме също на биодерма)
Не е нужно да му мажете скалпа, дори и за тялото няма нужда. Колдкрем се ползва при разходки навън и много ниски температури, за да защити кожата от измръзване. Не е подходящ за ежедневието, вече сме Април, не ви е нужен.

# 332
Никога не съм мазала главата на дъщеря ми. Дори спрях изобщо да мажа около 6-тия месец, тоест като стана април месец.

# 333
  • София
Защо му мажете главата, че и с олио? Колд крем е за студено време. Сега по-скоро, ако се налага да му мажете тялото с някакъв крем/лосион, ама за олио е топло.

# 334
Защо му мажете главата, че и с олио? Колд крем е за студено време. Сега по-скоро, ако се налага да му мажете тялото с някакъв крем/лосион, ама за олио е топло.
По препоръка на педиатъра го мажа, но ще спра. И да скоро ще заменя олиото с нещо по-леко (да си довършим опаковката). Благодаря за отговорите!

# 335
До сега сме ходили само в частни клиники при педиатри. НО ако не можем да си го позволим какво щяхме да правим? Буквално всеки месец отделяме пари за това въпреки че ни е трудно. Моля не ме нападайте. Не случихме със педиатъра. Отказа да дойде на посещение след раждането като дори и предложих да и заплатя такси или ние да я,вземем. Разстоянието е 10 минути от нейният кабинет до нас. След това като я попитах с какво АМ да започна ми отговори каквото си харесаш. След като не уцелих млякото от първият път, и отново я попитах , дори не сне анамнеза какво му е на бебето и защо искам да сменям АМ. Направо ми каза ми то са много на пазара избери друго щом с това не става. Капака беше когато бебето се разболя от Ковид и тя ми каза да звъня на Бърза помощ! За да го прегледали те. Дори не ми каза,че в Педиатрията има фургон за контактни бебета. Нито че има частни клиники със т.нар. червени коридори за бебета със Ковид или контактни бебета. При поставянето на ваксините нито сестрата нито тя си мият ръцете, нито носят маски. Въреки, че виждаше бебето за първи път излезна да пуши цигара и ни остави сами със сестрата. Дама на близо 80 години, добре че гледах в хладилника с ваксините като ги взимаше защото щеше да сбърка и какво да постави . Не мери фонтанела а тя се,затваря вече. Затова спрях да водя бебето при нея. Видях че за въпросната лекарка има и други лоши мнения в БГ мама. Казва се Нелия Иванова

# 336
  • София
Ако е с АД да, там разбирам да се маже със специална козметика, ама иначе не виждам причина да се прави постоянно. Аз също не се мажа всеки ден.
Иначе и аз някъде 4-5м спрях каквото и да е мазане, масажи и такива (тъкмо мина зимата). Единствено лятото след плаж и баня, за да се овлажни хубаво кожата. А олиото си е баш за студеното време (говоря за до 5 градуса примерно), иначе може да причини по-скоро проблеми на кожата (при мен се е случвало).

# 337
Мазала съм главата с бебешко олио единствено за премахване на крусти.И моя син е с доста коса и отново се появяват

# 338
Felicity, разбирам, че не сте доволна, но не може да лекувате бебе без преглед от лекар! Кой от тук ще понесе отговорност за лекарства и лечение на детето ви според вас?
Как ще разберете от какво е вдигнало температура без преглед? Как ще знаете каква е кашлицата и какви лекарства трябват, ако не го преслушат? Абсурдно е.
Не знам защо плащате всеки месец за частни прегледи? Всеки месец боледува ли?
Водете си го при тази да му слага ваксините и да го мери засега, а частните прегледи запазете при нужда.

# 339
Ами аз с нищо не мажа, пробвах с олио, няма да повторя. За къпане добре хидратиращ продукт. Не къпя всеки ден.

# 340
Аз просто исках да имам нещо като спешна чантичка. Заради ваксините и ковида вече съм му давала Панадол, също така по 10 мл. Хидратин алфа. Просто търсех какво още би ми потрябвало? Знам че някои майки винаги имат биогая и го дават при разстройство защото запича....Водя го на детска консултация и затова плащаме всеки месец. Като добавя ортопеда, гастроентеролога - водено е при четирима в Токуда, Пирогов, Трета градска и Педиатрията докато не се установи какво му е.

# 341
Запиши детето при личен лекар и си взимай направления за каквото е нужно (педиатър, други специалисти) . За спешна чанта, освен Нурофен /Панадол, морска вода за промиване на нос, аспиратор за нос за толкова малко бебе няма какво друго. Био гая е един обикновен пробиотик, няма да излекува бебе с вирусно разтройство, така че и да имаш и да нямаш, не е от значение. С един прием няма да има особена разлика при спешно състояние. Основното е да си спокойна, дори и да се разболее бебето и да е с висока температура, ще отмине, в много висок процент от случаите не се налагат кой знае какви медикаменти. По-скоро намери педиатър, който си вдига телефона или дори на Вайбър пише при нужда и толкова. Моето бебе също изкара Ковид като беше на 7м. Вече е минало, няма какво да му мислиш.

# 342
Аз съм на мнение, че за еднократна температура или разстройство, лекарства не ви трябват, най-вероятно не е нищо страшно и няма нужда да се прави кой знае какво. Ако е по-дълго и по-сериозно ви трябва лекар, вместо експерименти с лекарства от форума, защото трябва да се открие причината, а не само да се лекуват симптоми на сляпо. Може и до спешното да идете в такъв случай.
За година и половина съм давала един-два пъти Панадол по една доза и капки за нос по предписание, когато беше с Ковид, това е всичко. Като е имал разстройство, то е било за един ден, лекарства не съм давала, само по-запичащи храни. Имаше кашлица, лекарката го преслуша и нищо не му изписа, мина си сама бързо. Температура над 38 не е вдигал. Повръща е няколко пъти еднократно- нищо не съм давала. Нямам специална аптечка за него, не бих лекувала по моя преценка, не съм лекар.
Себе си също не лекувам сама, какво остава за бебе. Може да замаскирате някой симптом и да отложите необходимо лечение.
Не си ремонтирам сама  колата, не си лекувам кариесите, не си самопредписвам антибиотици - защо бих си самолекувала детето?
Като има проблем, идете и настоявайте да ви даде направление за специалист. След това може да помолите и специалиста да ви даде направление за друг, ако имате и други проблеми.

# 343
  • София
Felisuty King
Може ли да качиш снимка на въпросния педиатър?

# 344
Felisuty King
Може ли да качиш снимка на въпросния педиатър?
Работи в МЦ Кристал на Пиротска. Нямат снимка в сайта, защото лекарите са само наематели на помещенията в този МЦ. До колкото знам са задължени по закон да дойдат след раждането на домашно посещение и да дадат напътствия за отглеждане. Друга майка беше писала че все пак е дошла у тях и като е показвала как да се държи бебето е стояла срещу огледалото и си е оправдала прическата с едната ръка така е показвала.

Общи условия

Активация на акаунт