🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 614
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Да не би 25лв да са им взели само затова, че са ги закарали дотам, а сами да са си купили билетите?
На мен ми е любопитно - някой би ли споделил колко струват екскурзиите, предлагани от фирмите, до Принцовите острови и до Водните градини?

# 421
  • София
Здравейте! Видях, че сте споделили новината за БДЖ. Другия месец ни предстои пътуване с бебето и мъжа, като Истанбул ще ни бъде първа нощувка преди морето и на връщане за още 2. На мъжа ми хич не му се шофира в Турция, той не е и ходил там. Как ви се струва идеята да пътуваме с влака? Гледах клипчета на спалнитв вагони от преди пандемията и ми се струва тесничко, предвид че ще бъдем с поне 2 големи куфара и още един малък + лятна количка. Става въпрос за турските вагони за 2-ма човека.
Тези от вас, които са ги ползвали биха ли ми дали личен съвет - да тръгнем ли с влака или по-добре с кола?
water_nymph, по-добре е разбира се да тръгнете с автомобил. Но ако на мъжа ти не му се шофира, с влака е достатъчно комфортно. Досега с него сме пътували 5-6 пъти и винаги ни е било добре в спално купе за 2 човека. Обикновено сме с два големи куфара и има достатъчно място.

# 422
  • София
До Водните градини 17 евро. Води се нощен романтичен Истанбул, реално те возят с рейс до там и това е....

# 423
Роже, благодаря! Това ме интересуваше - дали е комфортно.

# 424
Привет, момичета!
Чета всичко, което споделяте последните дни и попивам информацията като гъба 😃 Вече толкова нямам търпение за моята екскурзия (утре тръгваме), че не мога да се концентрирам да си направя програмата.Основните забележителности съм ги посетила на предишното ми ходене, така че сега ще е по-лежерно, ще наблегна на разходки и хапване.
В програмата ми е кв.Балат с котешкото кафене, качване на кулата Галата, джамията Ортакьой, колебая се дали да не посетя отново Сапфир преди залез, но четох тук, че всички тур.агенции си водят групите по това време и е лудница.А и ако са вдигнали цената на билетите, както сподели някой май не си струва.
От агенцията имаме включени обзорна обиколка, парковете Гюлхане и Емиргян, желязната църква Св. Стефан и мол Аква Флория с аквариума.
Аз мисля да заложа като транспорт на трамвай, метро и фериботи.С автобуси не ми се губи време в трафик,а и някак ми се струва, че няма да се ориентирам лесно.
Сега проверявам как да стигна до Балат и джамията Ортакьой с корабче, с начална точка Еминьоню или наблизо.Ако не ми е ясно нещо ще ви питам.Предишният път с програмата и до кое как се стига се оправих благодарение на тази тема 🌹
Ето цените на нашата агенция за допълнителните екскурзии.Аз естествено, както и предишния път няма да ги ползвам.

И един въпрос имам, дали си струва разходка до Принцовите острови сега?Или да повторя тур по Босфора.
И за друго се сетих, ако не успея да си купя Истанбул карт нали може да се пътува с единични билети, купени от автоматите? Знам, че е по-неизгодно, но на предното пътуване не ми се получи товас картата и си купувах билети

# 425
Долмабахче - 25 евро
Сапфир - 22 евро (не ходих)
Вечеря на кораб с шоу програма (уникална беше, страхотна, много вкусно всичко и много танцувахме) - 35 евро
Вечеря в ресторант под моста Галата - 30 евро (никой не отиде, хотелът ни беше близо и можеше всеки сам да се разходи до там при желание)
Чамлъджа - безплатно ни беше
Дневна екскурзия по Босфора 20 евро
Нощна обиколка + водните градини - 12 евро - най-голямата глупост, която определно трябваше да пропуснем Joy

За Принцовите острови казаха, че трябва да се раззелени и тогава.
Сега не било много хубаво.

# 426
  • София
Някой знае ли актуална цена за кулата Чамлъджа. Май май в Сапфир ще ни дойде солено. Сигурно и децата ( 3г и 6г) ще таксуват :/

# 427
  • Димитровград
Някой да сподели за ревалют.Направих си и пластика ще получа.Гледам ,че има вариант да купувам валута и да сменям сметките.Може ли някой да сподели как вървят плащанията в Турция с нея.
Аз съм в момента в Истанбул, плащам всичко с Револют. Лири купувам постоянно като падне курса, в момента е 0,124лв.Sunglasses

И цоп в любимия ресторант Blush

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 19:03 от papaone

# 428
  • Пловдив
Минахме през Лесово, защото на Капитан Андреево било страшно. На Лесово имаше 4 автобуса.
На границата бяхме в 17 часа, а в 19 часа вече бяхме в автобуса за път.
Супер беше екскурзията ни!
Доволни от програмата, а и нашата туроператорка  се беше доста постарала, да не се засичаме с други групи.
Весело изкарване на всички, който тръгват в четвъртък!
Ох и аз на това се надявам, да минем през друга граница, да избегнем опашките, но едва ли. С коя ТА пътувахте?
Дано не излезе реклама
Кариятур - Пловдив

# 429
  • Бургас / UK
teda mars, корабче за Балат може да хванеш от пристанище Каракьой, това е линията Халич . Ето и ориентир.

В ляво е моста Галата , за да се ориентираш .Като слезеш на Балат ,може да отидеш и на Св.Стефан,въпреки,че я имате включена в обиколката. За Ортакьой не мога да помогна.
За купуването на  Истанбулкарт някой беше качил клипче по-назад в темата,много било лесно,въпреки ,че и аз не успях да си купя от автоматите.Питах на няколко места по разните будки и накрая намерих ,така че все има начин.Питай и някой местен да помогне .

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 18:13 от *Чефи*

# 430
Аз съм била в Бейлейрбей през 2018 год. и бях очарована. Доста по малък е от Долмабахче, но не му отстъпва по нищо.Дворецът предизвика у мен изненада и възхищение. Между другото ние пък отидохме преди края на работно време, но ни пуснаха заедно с няколко млади момичета туркини. Никой не ни караше да бързаме, разгледахме спокойно двореца и се наследихме на градините му без талпи от туристи. Изживяването остана незабравимо
Бейлейрбей близо ли е до Долмабахче? Вместо него да влезем самостоятелно там.
Можете да вземете ферибот от Еминьоню, Кабаташ или Бешикташ до Юскюдар или да използвате лодките, които пътуват между Бешикташ и Юскюдар. След това трябва да вземете автобусите в посока Бейкоз. Разстоянието между Бейлербей и Ускюдар е 3,5 км.

# 431
  • Варна
Има заграждения и на практика не се излиза. Но на много снимки тези заграждения не се виждат и хората се заблуждават.

А на кафенето до двореца масите са си съвсем на брега на Босфора. Simple Smile

# 432
И за друго се сетих, ако не успея да си купя Истанбул карт нали може да се пътува с единични билети, купени от автоматите? Знам, че е по-неизгодно, но на предното пътуване не ми се получи товас картата и си купувах билети

От жълто-черните автомати, на които се заржда балнс по картата, една от опциите е да си купите карта /25 лири/. Ние с много настояване и няколко поредни неуспешни опита успяхме. Постоянно ни връщаше парите, но накрая все пак стана. Настоявайте! Имайте предвид само, че автоматите ресто не връщат. Т.е. примерно ако мушнете 50 лири за картата, ще ви пусне карта + 25 лири ще имате заредени като кредит  вътре.
Благодаря, че споделихте за цените през агенциите! Интересно ми беше Simple Smile Много странно ми изглежда обаче Долмабахче да е по-скъпо от ТопКапъ....
PapaOne,би ли споделил къде може да се прочете повече за Револют-а? Регистрирах се и аз преди няколко седмици, но нещо прекалено готино ми се стори, за да няма някоя уловка, и си изтрих приложението. Има ли подводни камъни и за нещо да трябва да се внимава по-особено?
За маршрутите на корабчетата препоръчвам да си инсталирате приложението на Sehir Hatlari. Така може да си планирате предварително. Ето, примерно сега видях, че до Ортакьой /понеже някой нагоре питаше/ от Еминьоню има чак в 17:55 корабче, преди това - не. Като се избере начална спирка, може да се види като крайна спирка кои опции дава.

# 433
  • София
За маршрутите на корабчетата препоръчвам да си инсталирате приложението на Sehir Hatlari.
Работи ли офлайн?

А на кафенето до двореца масите са си съвсем на брега на Босфора. Simple Smile
Едно е снимка на маси до водата и съвсем друго е на дворец или поне на портата му до водата. Wink

# 434
Не, мисля, че не работи офлайн.

Общи условия

Активация на акаунт