🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 657
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
Marble_beach, на Сапфир отворена ли е горната площадка? Не тази по целия периметър със стъклата, а има една по стълбичка нагоре, дето се веят ветровете. За снимки се интересувам. Simple Smile

# 346
  • София
Като казвате малки апартаменти до Султанбей, да знаете, че в Мехмет бей  студиос апартаментът ни беше с много прилични размери. На 3тият етаж с тераса и уникална гледка.

# 347
Днес се прибрахме от Истанбул. Все още не ми е минала умората най-вече от висенето на границата (тази от лудото препускане се възнаграждава стократно Simple Smile ) Та 8.30 часа минавахме граница, с всички автобуси беше така... Никога повече няма да ходя в сезона на лалетата! Sad Минавам сега, само да споделя, че от събота транспортът е с нови цени - с около 2 лири нагоре. Това не е кой знае какво, но явно входът за  всички атракции и музеи е доста увеличен. Цената на Сапфир, например, заедно със симулатора, е тройно оскъпена - вече е 240 лири на човек.

# 348
Marble_beach, на Сапфир отворена ли е горната площадка? Не тази по целия периметър със стъклата, а има една по стълбичка нагоре, дето се веят ветровете. За снимки се интересувам. Simple Smile
не се качихме, ама май беше отворена

# 349
Извинявам се, сега правя последни корекции на програмата и ми възникна един въпрос. Ако се качваме на Мармарай и сме с една истанбулкарта двама човека, и на двамата ли ще ни вземе най-голямата сума и съответно при слизане като чекирам картата за връщане на сумата, един път ли я чекирам, ще върне ли цялата сума за двете чекирания?Thinking
И ние бяхме двама с една карта. Мисля, че първоначално взима и на двамата максималната сума. На слизане чекирах все два пъти, но връщаше сума само за първия Simple Smile

# 350
  • София
не се качихме, ама май беше отворена
Не беше отворена, ние се пробвахме, но имаше въжета и не даваха.

# 351
Само пропуснах да кажа, че бензинът ни се върза на 2.40лв - как да не е по-евтин от българския, който е 3? Газта е по-евтина с 10 стотинки от нашата. За дизела не помня, понеже не ни е интересувал. Имам още за два дни да попиша, но утре вече.

Ех ,Рали ,с какво удоволствие те четох.Все едно аз се разхождах .Благодаря ти!

Много мило HeartbeatHeartbeatHeartbeat

# 352
  • София
GIGI_S, благодаря, май ще взема две карти. Ще реша на момента.

Днес се прибрахме от Истанбул. Все още не ми е минала умората най-вече от висенето на границата (тази от лудото препускане се възнаграждава стократно Simple Smile ) Та 8.30 часа минавахме граница, с всички автобуси беше така... Никога повече няма да ходя в сезона на лалетата! Sad Минавам сега, само да споделя, че от събота транспортът е с нови цени - с около 2 лири нагоре. Това не е кой знае какво, но явно входът за  всички атракции и музеи е доста увеличен. Цената на Сапфир, например, заедно със симулатора, е тройно оскъпена - вече е 240 лири на човек.

240 лири! Hushed Hushed Hushed Това е доста.

А приложението на Sehir Hatlari показва ли разписание офлайн?

# 353
Е как тоя Сапфир 240 лири? Ако е така мисля да го задраскам от списъка .
Някой има ли информация при купуване на онлайн билети как да се ориентирам кои са цени са за чужденци?

# 354
  • София
Някой има ли информация при купуване на онлайн билети как да се ориентирам кои са цени са за чужденци?

И аз така се чудя дали да не го задраскам. Къде гледаш цените за Сапфир, защото аз преди ги отварях на сайта им, ама сега не ги откривам нещо?

# 355
С Перла травел пътувах (Плевен).
Чакането на границата беше доста, заради огромния брой автобуси. Следобед, когато пристигнахме, преди нас имаше само 51 броя Joy
Колкото до хотелът нашата туроператорка, каза че обикновено западните туристи настаняват там, но всичко се било запълнило.
Стаите са малки, по-тесничко е, но пък и ние почти не се свъртахме там.
Закуската бедничка и една забрадена мома трябваше да я моля за всяко парченце сиренце отделно Mr. Green
Повечето забележителности са в реконструкция. Догодина ще празнуват 100 години Република и се готвят за тогава. Отделно се подготвят за някакво голямо земетресение и подсилват и строят като луди.

# 356

И аз така се чудя дали да не го задраскам. Къде гледаш цените за Сапфир, защото аз преди ги отварях на сайта им, ама сега не ги откривам нещо?
За Сапфир не съм гледала ( хванах се за мнението на потребителката). Гледах за Мадам Тюсо и аквариумите. За единия аквариум ми излезе, че това са цени за турски граждани, но не успях да се ориентирам къде да гледам за туристи.

# 357
  • Пловдив
С Перла травел пътувах (Плевен).
Чакането на границата беше доста, заради огромния брой автобуси. Следобед, когато пристигнахме, преди нас имаше само 51 броя Joy
Колкото до хотелът нашата туроператорка, каза че обикновено западните туристи настаняват там, но всичко се било запълнило.
Стаите са малки, по-тесничко е, но пък и ние почти не се свъртахме там.
Закуската бедничка и една забрадена мома трябваше да я моля за всяко парченце сиренце отделно Mr. Green
Повечето забележителности са в реконструкция. Догодина ще празнуват 100 години Република и се готвят за тогава. Отделно се подготвят за някакво голямо земетресение и подсилват и строят като луди.
Дано отпадне скоро изискванията за тестове и сертификат при влизане в България.Така може по бързо да става преминаването.

# 358
Вчера никой не ни провери, въобще не видях човек на РЗИ. Зачудих се даже дали за 3 дни не са отпаднали тотално проверките.
Входът за аквариума /във Флоря/платихме на място, понеже така и не успях онлайн. Малко над 100 лв ни излезе за 2възр +2деца, но бяхме включили и още две атракции - 4д филмчето и още една незнам-колко-д- атракция за голямата - нещо като ролер костер. Определено има поскъпване за чужденци.
Аквариумът ми показа цените като за нас когато минах на англ. версия, но като цяло сайтовете им не са много лесни и фунционални. Та да кажа, че филмчето - симулация, което го гледаме на Сапфир, го има в малко по-различен вариант и в аквариума, и в Миниатюрк/за там само го четох, не отидохме/.
Може ли повече инфо - за какво земетресение се готвят Shocked ?

# 359
Marble_beach някаква идея с до кога ще продължи реконструкцията на градините в Dolmabahce? Направо се разтроих като прочетох.

Общи условия

Активация на акаунт