🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 583
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
  • Димитровград
Ама по медиите бързаха да се хвалят, че и телефон са публикували: Laughing
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/04/15/vlakyt-sofiia-istanbul … a-velikden.527056

# 511
  • София
Здравейте! Видях, че сте споделили новината за БДЖ. Другия месец ни предстои пътуване с бебето и мъжа, като Истанбул ще ни бъде първа нощувка преди морето и на връщане за още 2. На мъжа ми хич не му се шофира в Турция, той не е и ходил там. Как ви се струва идеята да пътуваме с влака? Гледах клипчета на спалнитв вагони от преди пандемията и ми се струва тесничко, предвид че ще бъдем с поне 2 големи куфара и още един малък + лятна количка. Става въпрос за турските вагони за 2-ма човека.
Тези от вас, които са ги ползвали биха ли ми дали личен съвет - да тръгнем ли с влака или по-добре с кола?
Наистина ли ще си причините това с малко бебе и толкова много багаж? След гарата ще трябва да се качвате на други превозни средства. Поне преди да спрат влака, гарата беше много далече от центъра. Не знам да са пуснали линията до Сиркеджи. А после до морето как ще ходите?

Още една подробност, макар и да не съм пътувала с влака, а само съм разпитвала тук в темата. На границите се слиза от влака - по среднощ, със сънено дете. Това винаги ми е била най-неприятната част при пътуване с автобус. А с кола само шофьорът излиза и то ако му кажат да отвори багажника.

teda mars, кое е котешкото кафене? Не че са ми залипсвали котки ... Вкъщи само да стана и се спъвам в някоя. Joy  Ама пусто любопитство! Joy

# 512
Таня, ще летим от Истанбул. Иначе с колата ще е  вързан за столчето сумати и време. Ще трябва често да спираме за почивка, а във влака ще си легне и спи. Не знам, така си го представям, но реално не знам дали греша. Затова поисках съвет.

# 513
  • София
Това, че ще летите малко променя нещата, но пак помислете за придвижването на място. Няма да ви е лесно да бутате количка и да влачите 3 куфара.

# 514
Таня67, кафето с котките е Naftalin в Балат.Бях видяла една от ТА, че има в програмата си посещение на Балат и това кафене и ми беше любопитно да го видя.Вътре се разхождат писани, дремят по столовете, клиентите могат да ги погалят.Днес две се навъртаха, докато бях там.Да, не че е нещо особено за който си има котки вкъщи, а и аз съм посещавала такова заведение в Берлин(и във Варна си имаме вече), но самият интериор на заведението е много интересен, и някакси ти става по-приятно да седнеш да пиеш кафе там. А писаните са бонус 🙂

# 515
  • Русе
За първи път ще ходя в Истанбул. Ще бъдем с туроператорска фирма. Хотелът ни ще бъде в Лалели, не се знае точно кой. Разглеждам допълнителните екскурзии и се колебая на кои от тях да се запиша. Разглеждам църквата Св. София и дворецът Топ Капъ и ми се струва, че са близо да Лалели и можем да отидем пеша. Не мога обаче да преценя разстоянията, знам че Истанбул е огромен град. Може ли да се ходи пеша от Лалели до Св. София, Топ Капъ, Египетския пазар?

# 516
  • София
За първи път ще ходя в Истанбул. Ще бъдем с туроператорска фирма. Хотелът ни ще бъде в Лалели, не се знае точно кой. Разглеждам допълнителните екскурзии и се колебая на кои от тях да се запиша. Разглеждам църквата Св. София и дворецът Топ Капъ и ми се струва, че са близо да Лалели и можем да отидем пеша. Не мога обаче да преценя разстоянията, знам че Истанбул е огромен град. Може ли да се ходи пеша от Лалели до Св. София, Топ Капъ, Египетския пазар?
Да, може.

# 517
  • Варна и...духом на Босфора
TedaMars
Къде във Варна е котешкото кафене,докато съм си тук да го навестя😊
Благодаря за снимките,"Нафталин" и от 24 Китчън го"налазваха"😃 някои готвачи.

Танче, Цалуфани на всички твои и на фотографа Писани❤️💜❤️

Весрус,може,да.Като за мащабите на Истанбул, разстоянието не е непреодолимо,половин час поне си отделете дотам от Лалели,после пък ще седнете на пейките до фонтана да си починете.

# 518
# 519
Здравейте момичета и момчета!
Наистина ли няма кораб, който пътува Еминьоню-Кадъкьой и обратно?

Мои съседи бяха от 07-10 в Истанбул и казаха, че не са могли да намерят такъв кораб като се застане с гръб към Египетския пазар вдясно от моста Галата. Взели са до Юксудар, после автобус 120А(дано правилно съм запомнила) към Кадкьой, На връщане пак не са могли да намерят до Еминьоню и са пътували до Бешикташ.
Потвърждавам и аз от второ лице, че са купили пластики от павилионите по 35 лири и са ги заредили на автоматите. До Емиргян не са ходили, лалета на площада Султан Ахмед почти е нямало, както и в Гюлхание. Навсякъде където са посадени били обградени с жълти мрежи.
На Сапфир също не са могли да се качат, отишли са към 19-20ч и опашката била над 100 човека.
На границата и в двете посоки са минали за около 2чс ТА, макар че през тези дни са минали над 400 автобуса.
Аз се готвя за края на май за 3 нощувки и правя програма.

# 520
  • Sofia
Не е вярно! Вероятно вашите съседи не са се ориентирали.
https://www.sehirhatlari.istanbul/en/timetables/domestic-trips/i … rakoy-eminonu-163

.... и така докъм полунощ вървят часовете.

# 521

Мои съседи бяха от 07-10 в Истанбул и казаха, че не са могли да намерят такъв кораб като се застане с гръб към Египетския пазар вдясно от моста Галата. Взели са до Юксудар, после автобус 120А(дано правилно съм запомнила) към Кадкьой, На връщане пак не са могли да намерят до Еминьоню и са пътували до Бешикташ.
Има разбира се Еминьоню-Кадъкьой – първа будка май беше най-близо до моста.
На връщане от Кадъкьой си има, даже в една и съща будка вървят за Еминьоню и Каракьой.
Надписи си има, големи и то.

# 522
  • София

Мои съседи бяха от 07-10 в Истанбул и казаха, че не са могли да намерят такъв кораб като се застане с гръб към Египетския пазар вдясно от моста Галата. Взели са до Юксудар ...
Има, разбира се. Просто терминалите са различни и са един след друг. Сигурно са отишли на този за Юскюдар и не са потърсили следващия. В този коментар съм слагала линкове от стрийт-вю, където се виждат различните терминали - https://www.bg-mamma.com/?topic=1405553.msg44510892#msg44510892

# 523
redemi, Katt cafe,  на центъра е, на ул. Драгоман 43

Имат и страница във ФБ
https://www.facebook.com/katt.cafe

papaone, откога е 35 лири Истанбул карт?
Вчера си купих  25 лири от автоматите за билети.Сега като излизам пак ще проверя на някой автомат дали има промяна в цената.

Този мъник в теменужките е от Суокчешме

Редактирам се да потвърдя че баклавата, която Рали препоръча на Сиркеджи е хубава. Тъкмо хапвам от нея към кафенцето.Килото е 100 лири на обикновената, 180лири е кг на тази с шам фъстък.Взех за вкъщи и една кутия баклава микс от Хафъз Мустафа, 170 лири е кг- всички видове плюс кюнефето.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 13:50 от teda mars

# 524
Сиена М.,
Розова маслинка,
Тaня67
благодаря много! Явно са бързали и не се ориентирали.
Аз затова искам да ида за 3 дни, защото за 2 не си е работа. На първия ден си капнал от нощното пътуване, на другия ден горе-долу влизаш в релси и после пак тръгваш... на път. Да се разхождаш и разгледаш, да хапнеш ли някъде, да купиш ли нещо, става мазало.

Сиена М, благодаря за линка, ще го запазя, по-лесно да го намирам. Hug

Скрит текст:
[/quote]
Не е вярно! Вероятно вашите съседи не са се ориентирали.
https://www.sehirhatlari.istanbul/en/timetables/domestic-trips/i … rakoy-eminonu-163

.... и така докъм полунощ вървят часовете.

Общи условия

Активация на акаунт