🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 529
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Ако може да споделите някой ползвал ли е пакет с минути и интернет от теленор?Казаха ми,че е само за фирми.Предстои ни пътуване и ми се иска да имам постоянна връзка с вкъщи
Обади се на оператор за най-точна информация, докато бяха Теленор със сигурност нямаха такъв пакет.
Жена ми ползва услугите им. Имат пакет, активира си го когато ходим там,6 лв
Как твърдите, че нямат такъв пакет??? Всеки оператор предлага, а конкретно за теленор 3 години ползваме пакета минути +мб.И активирането става чрез смс. Влезте в приложението на оператора и от там разберете на кой номер, колко мб и т. Н.
Сега като пътувахме на 14.04, не знам кога сте проверявяли последно, но явно откакто е Yettel ни казаха, че има единствено пакет за 18,90 със 700 МБ Интернет без минути, валиден 7 дни. Попитахме изрично за друг пакет и казаха, че няма. В приложението My Yettel само този намерихме.
Сега разбрах,че има варянт за закупуване на карта на Тюрксел с 20 гб интернет за 300 лири.Откъде се купува тази карта 🙄тази опция ми се струва най-изгодна

# 691
  • София
Скрит текст:
Eто я картата на Балат, много е елементарна, но се разбира.

- Св Стефан е в червено, той е ясен
- Входа към квартала е точно срещу пристанището Фенер, там е най-оживено и съвсем наблизо са най-емблематичните заведения
- Двете успоредни са главните търговски улици на Балат, на по-близката до брега е и тунела от зеленина
Скрит текст:
- Цветните стълби са Dimitrie Cantemir Museum Cafe
- Цветните гръцки къщи са Balat Renkli Evler. До тях се стига удобно и ако се тръгне към гръцкото училище по много стръмното, после над него и спускане надолу към тях.
- Цветните къщи на стръмната улица са Merdivenli Yokuş Evleri.

И основното е това.

Скрит текст:
A aко завиете наляво, вместо надясно по главните търговски улици, които Шебек е очертала, можете да видите Вселенската патриаршия - малка и доста скромна, но все пак свято място за православните християни, макар и да липсва сред снимките в Инстаграм. Wink

# 692
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Eто я картата на Балат, много е елементарна, но се разбира.

- Св Стефан е в червено, той е ясен
- Входа към квартала е точно срещу пристанището Фенер, там е най-оживено и съвсем наблизо са най-емблематичните заведения
- Двете успоредни са главните търговски улици на Балат, на по-близката до брега е и тунела от зеленина
Скрит текст:
- Цветните стълби са Dimitrie Cantemir Museum Cafe
- Цветните гръцки къщи са Balat Renkli Evler. До тях се стига удобно и ако се тръгне към гръцкото училище по много стръмното, после над него и спускане надолу към тях.
- Цветните къщи на стръмната улица са Merdivenli Yokuş Evleri.

И основното е това.

Скрит текст:
A aко завиете наляво, вместо надясно по главните търговски улици, които Шебек е очертала, можете да видите Вселенската патриаршия - малка и доста скромна, но все пак свято място за православните християни, макар и да липсва сред снимките в Инстаграм. Wink
Е, тя Вселенската патриаршия е със специален достъп и проверки, та не виждам как ще им позволят да се лигосват и виснат по вратите там.
За първи път тази година видях надписи по къщите, с които забраняват да се качват по стълбите им, да се подпират по вратите им и дори има поставени железни предврати(не знам дали има такава дума, но нещо като решетъчна врата преди вратата), за да ограничат достъпа на инстаграмци. Smile
Не беше в Балат, но в друг сниман квартал.

# 693
  • Димитровград
Ами има си работно време, в списъка ми е за следващия път. Мисля, че може да се посети само църквата в двора на патриаршията.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 23:04 от papaone

# 694
  • София
Е, тя Вселенската патриаршия е със специален достъп и проверки, та не виждам как ще им позволят да се лигосват и виснат по вратите там.
И църквата Свети Георги ли е със специален достъп? Влизаше се съвсем спокойно. За другите сгради е ясно, че не може да влезе всеки.

Тези сладури са от дворчето в Патриаршията, пред църквата Свети Георги:

А това е снимка от църквата:

Сетих се и за музея Карие/Хора. Някой беше споменал, че не работи, а съвсем наскоро беше публикуван списък на музеите, за които важи музейната карта и там фигурираше. Интересно дали е отворено? Ако работи като музей, е място, което наистина си заслужава да се види. Невероятни мозайки и стенописи има!

Редактирам - в картите на Гугъл пише, че джамията е временно затворена. Сигурно списъкът не е бил актуален.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 23:36 от Тaня67

# 695
  • Варна
Пак съм аз Grinning
В търсене на рационално придвижване  с минимално вървене и замотване между Кулата на Чамлъджа и водните градини стигам до следната схема.
До колкото разбирам има транспорт от/до Кулата спрямо определени точки, обаче не мога да разбера това така ли е със сигурност и тези точки кои са всъщност, защото така както са изброени без запетайки не се ориентирам изобщо.

Ако правилно разбирам има транспорт до метрото Ünalan от където пък с метрото за няколко спирки и после с автобус 8А все ще се замъкнем до заветните шарени фонтани.

И аз търсих инфо, за кулата, понеже пеша ми се вижда доста далеч от спирката и то по баир нагоре. Ще пътувам в неделя и смятам да ползвам шатълите за Кулата които са дадени на твоята картинка. Ще дам актуално инфо след това, ако не ти е късно.

По картинката, левия вариант е с тръгване от 5ти изход на спирката на метрото от спирка Алтунизаде. Десния вариант минава през два различни мола, тръгва от Акасия Мол от 2рия изход на метро спирка Юналан, след това минава през Емаар Мол, по улицата Ayazma Cad.(това е на гърба на мол Емаар)там трябва да се търси 4 врата за вход към мола, пред нея спира микробуса за кулата. Връщатането е по обратния ред, първо през мол Емаар, а след това и до Мола Акасия.

Аз смятам да ползвам първия вариант с тръгване от 5ти изход на метрото М5 от спирка Алтунизаде, и връщането ми пак ше е до там, за да го съчетая с автобус 14F за джамията на Чамлъджа.

За пеещите фонтани според мен не става от спирката на метрото на Юналан, доста са далеч като ги гледам на картата, но от спирката Алтунизаде може да се хване автобус 13, той също ходи до пеещите фонтани, но обикаля малко повече от 8А.

# 696
  • София
И църквата Свети Георги ли е със специален достъп? Влизаше се съвсем спокойно. За другите сгради е ясно, че не може да влезе всеки.

Скрит текст:
Тези сладури са от дворчето в Патриаршията, пред църквата Свети Георги:

А това е снимка от църквата:

Сетих се и за музея Карие/Хора. Някой беше споменал, че не работи, а съвсем наскоро беше публикуван списък на музеите, за които важи музейната карта и там фигурираше. Интересно дали е отворено? Ако работи като музей, е място, което наистина си заслужава да се види. Невероятни мозайки и стенописи има!

Редактирам - в картите на Гугъл пише, че джамията е временно затворена. Сигурно списъкът не е бил актуален.
Под специален достъп имам предвид, че е изграден пропусквателен пункт за проверка на багаж + металдетектор за хората.
Това е на улицата, преди да се влезе в двора. Всеки може да влезе в определеното раотно време, но предвид охраната и проверките, е затруднено развяването на инстаграмци там.

Карие не работи - сигурно се чудят как да скрият всички мозайки, за да я ползват като джамия, каквато вече е и тя... Лично аз не си представям какво ще трябва да направят там, защото помещенията не са огромни, а мозайките са много.

# 697
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Не я добавих, заради цялостното отношение към българската църква. Стори ми се богохулно след Св. Стефан някой да ходи точно там. Но златният олтар е красив, факт.
Иначе много хора си мислят, че Вселенската патриаршия е голямата червена сграда, но това е Гръцкото училище, или както е правилно Великата народна школа.

# 698
  • Варна
След като хапнахме се насочихме към египетския пазар, там беше такава лудница от хора, че ако влезеш в средата на тълпата, нямаш шанс да се добереш до магазин нито от ляво, нито от дясно.

Точно там около входа на  египетския пазар има и магазинчета за чай - всички които имат кашлящи деца през зимата да купят евкалиптов чай Simple Smile

# 699
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте, прегледах първата страница,но не откривам как да стигна от Лалели до Ортакьой?Моля да ме упътите.

# 700
Здравейте! Може ли да се влезе на стадиона на Бешикташ да се разгледа?

# 701
  • София
Горе-долу наредих програмата за другата седмица, но не мога да измисля с какво да съчетая ходенето до Сапфир. На картата ми изглежда доста далеч от останалите обекти, които съм набелязала, и се чудя как да го направя хем да отидем, хем да не ни замине половин ден само за тази атракция. Можете ли да подскажете нещо интересно в близост или по път?

# 702
Здравейте! Може ли да се влезе на стадиона на Бешикташ да се разгледа?
https://bjk.com.tr/en/besiktas-jk-museum/ziyaret_gunleri_ve_ucre … p;fromMobile=true

# 703
  • Sofia
Горе-долу наредих програмата за другата седмица, но не мога да измисля с какво да съчетая ходенето до Сапфир...

С уговорката, че не знам кои са ви другите обекти, Сапфир може да съчетаете (по метро линия номер 2) с Капалъ чаршъ, джамията на Сюлейман, после Сапфир и на връщане – площад Таксим, ул. Истиклял, кула Галата, мост Галата, Галата порт, Египетски пазар. Това е примерно. Има и други варианти. Сапфир не е далечен обект, стига се много бързо и удобно с метрото.

# 704
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Чефи, помня че ти нощува в Кадъкой единия път, би ли споделила мнение как е района като удобство за ежедневни разходки. 🤗
Мой приятели имат проблем с намирането на хотел - много лъжливи оферти, снимките на гостите нищо общо с рекламните.

Общи условия

Активация на акаунт