Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 50 197
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Бахар, малко по малко може да излизте, първо за 10-20 мин. кратки разходки, после 20-30 мин. да се аклиматизира малкия човек. Каката ми е зимно бебе, роди се в една люта зима и от 5-6 ден я почнах с 5мин., после 10 и така.

Предизвикване на раждането е по преценка на АГ, има варианти много. В 38гс е ОК ако нещо го притеснява да предизвика.

# 196
Мен не ми се вижда високо това кръвно,но знам ли.Цяля бременност поддържам 110/70-80,а принципно съм с ниско 90/60.Не знам и аз за гел,знам за системи с окситоцин и то ако има разкритие или изтекли води,някакъв признак за почване.Разпитайте АГ най добре.И ние сме с батко на 4 г.,първо в двора ще почнем да извеждаме малкото,после с количката из квартала и накрая и в парка.Баткото се роди края на януари,на десет дена му беше първата разходка с количка,но и беше мека зимата и от тогава няма ден без излизане навънка.Така че Бахар давай смело,само я пази от директно слънце.

# 197
За предизвикване - на мен искат да ми го предизвикат със система другата седмица (преди термин), ако не тръгне самичко до тогава. Знам за таблетки и гел и целта е да размекнат шийката, за да се появи разкритие. Аз лично съм малко резервирана към тези варианти и сега всячески се опитвам да го предизвикам естествено - упражнения правя, много се движа, стълби качвам, подскачам на леглото седнала (все едно на топка), ям ананас, фурми, люто. Сексът само нещо не ми се получава.. просто изпитвам супер голям дискомфорт. Четох за рициново масло и снощи се зачудих дсли да не си взема и това 😀

За разходките - баткото се роди през октомври и започнах да го извеждам навън като стана на 2 седмици. Сега ще видим как ще бъде.

Аз нещо психически се побърквам вече. Точно сега преди раждането всякакви познати и приятели звънят да се виждаме, а аз честно ви казвам не искам никой да виждам. Напрегнато ми е, гледаме да се пазим, чувствам се като ходещ Моби Дик и изобщо не ми е до хора в момента. Днес отказах покана за детски рожден ден с 15 деца и 30 възрастни на закрито. Не ми се рискува баткото да лепне някой сопол сега точно, но за жалост не срещнах разбиране от хората и се разсърдиха. 15мин по-късно отказах друга покана за събиране и пак ми се разсърдиха. Не знам какво им става на тия хора и защо не ме разбират.

# 198
Момичета, в крайна сметка родих 😃
Сутринта в 7:06 се появи Мартин, с мерки 3450 и 50 см.
Вчера спряха за малко контракциите и пак ме започнаха, после и водите ми изтекоха. В болницата имах само 1 см разкритие след цяла нощ контракции на 5 мин, егати зора за нищо 😃
Обаче анестезиолога не иска да ме режат със спинална, заради сложения по-рано Клексан, можело да се получи хематом в гръбнака. Много се разочаровах, това ми беше голямо притеснение и точно така стана. Поревах си, че не го чух как изплаква и не го видях.
Моят мъж ме успокоява, че от тук нататък цял живот ще го слушаме да ни реве 😃 Знам че най-важното е, че сме добре, но все пак.
Излизането от упойката беше кофти, имах болки, плюс банка окситоцин за контрахиране на матката, което допълнително направи още по-кофти нещата. Чак ме втресе по едно време, после ми пуснаха обезболяващи и настана рая на земята 😃 Умрях от жажда, през нощта не смеех да пия, ако все пак се стигне до раждане, гърлото ме боли от тръбата, но като цяло се чувствам добре. Раздвижиха ме вече, чакам след малко да ми разрешат да ставам. И след обяд да се срещна с моето съкровище ❤
Честито мила, бъдете здрави с беб! Разбирам те напълно през какво си минала, аз преди 2 дена се повъзстанових чак... мъка голяма ми беше в родилното, но вкъщи вече е друго! Пожелавам ти по-бързо възстановяване и слагай свещички профенид! Като си видях епикризата и колко неща са ми бъкали,а ефект почти нулев! Страшното главоболие отшумя на 2я ден откакто се прибрахме, раната мен не ме боля,освен когато станах за 1ви път след24 часа, понеже не даваха по-рано,което за мен не е редно!

# 199
Аз пък си излизам с баткото до близката площадка и на градина още ходи.Рд на закрито не бих отишла,но и при нас всичко е с градини и рядко вътре се организира нещо.Хич не ми дреме кой ще се сърди,само двамата ми мъже са важни в момента.И третия разбира се скоро 🤗.Ей го утре има голям юбилей на родата,директно казах че няма да ходим с детето,вчера минахме поздравихме,уважихме,подарихме каквото сме си решили и това е.Утре ще иде мъжа ми за малко без да пие,че ако се наложи да пътуваме до Пловдив и тръгна да раждам няма как.Всички се съобразяват,няма мрънкане.Или поне на мен не ми казват/показват.Защото знаят и че няма да се впечатля де.

# 200
Tinavasv, за гловоболието предложиха ли ти нещо в болницата? Или нищо не успя да ти помогне? Мен ми е слабо място главата и ще видим и мен дали ще ме удари там..

# 201
Аз бях на преглед днес… и както си мислех, че съм на никъде…сутринта видях някакво много гъсто течение, съмнявах се да е тапата защото беше чисто бяло към прозрачно, а пък съм чела, че е с примеси тъмни или кървави. В крайна сметка се оказа тя и не само ами съм и с 2-3 см разкритие, нищо впечатляващо, но тоновете отчетоха горе долу равномерни контракции, аз не усетих нито една от тях. И както ми казваха в понеделник пак…след тоновете казаха може да се видим и уикенда. Много ме съмнява да е уикенда, но дс видим.

# 202
Здравейте момичета, да сте живи и здрави на родилите, и леко и безпроблемно на очакващите!

За предизвикване на контракции - пие се половин шишенце рициново масло - действа безпроблемно, на 2 пъти е изпробвано лично. Втория път даже в болницата ми го дадоха в 11 вечерта, сутринта в 6 влязох в родилна зала и в 8:30 се роди юнака над 4кг.

Аз съм от миналогодишните априлки, и имам 1 голям лефакс за подаряване - не е отворен, срок на годност до ноември. Ако някой има нужда нека ми пише.

# 203
Tinavasv, за гловоболието предложиха ли ти нещо в болницата? Или нищо не успя да ти помогне? Мен ми е слабо място главата и ще видим и мен дали ще ме удари там..
Аналгин и перфалган на система, но беше ад... след като се прибрахме от родилното исках само да лежа на тъмно. Обвинявах се дори, че не мога да си гледам детенцето с тази не мигрена, ами някакъв аф. И накарах мъжа ми да юи вземе профенид. Или ми мина от 1,2 свещички или просто се успокойх, че сме си влъщи вече или си мина от самосебе си.

# 204
BMR, хич да не ти дреме, че се сърдят. Моят брат онзи ден спомена нещо за гости и съответно го отрязах, че само до гости ни е в момента, та взел, че се разсърдил... Ами не е мой проблем, в крайна сметка ситуацията е такава, че малко съобразяване с нашето положение е наложително. Ние бързаме да дооправяме стаята, да купим последни неща, имам нужда и от почивка... Хората просто не се усещат понякога.

Аз мисля да извеждам бебка на двора (в къща сме) примерно седмица, след като ни изпишат. Не знам дали е ок, ще питам и педиатърката, но при хубаво време ми се иска по-рано да започнем да излизаме за малко и всеки ден да увеличавам времето Blush

За предизвикване - на мен искат да ми го предизвикат със система другата седмица (преди термин), ако не тръгне самичко до тогава. Знам за таблетки и гел и целта е да размекнат шийката, за да се появи разкритие. Аз лично съм малко резервирана към тези варианти и сега всячески се опитвам да го предизвикам естествено - упражнения правя, много се движа, стълби качвам, подскачам на леглото седнала (все едно на топка), ям ананас, фурми, люто. Сексът само нещо не ми се получава.. просто изпитвам супер голям дискомфорт. Четох за рициново масло и снощи се зачудих дсли да не си взема и това 😀

За разходките - баткото се роди през октомври и започнах да го извеждам навън като стана на 2 седмици. Сега ще видим как ще бъде.

Аз нещо психически се побърквам вече. Точно сега преди раждането всякакви познати и приятели звънят да се виждаме, а аз честно ви казвам не искам никой да виждам. Напрегнато ми е, гледаме да се пазим, чувствам се като ходещ Моби Дик и изобщо не ми е до хора в момента. Днес отказах покана за детски рожден ден с 15 деца и 30 възрастни на закрито. Не ми се рискува баткото да лепне някой сопол сега точно, но за жалост не срещнах разбиране от хората и се разсърдиха. 15мин по-късно отказах друга покана за събиране и пак ми се разсърдиха. Не знам какво им става на тия хора и защо не ме разбират.

# 205
  • Sofia
Да, след моето първо секцио главоболието беше ужасно. Никога не съм имала толкова силно главоболие. В болницата все ми повтаряха да пия много вода, за да мине по-бързо ефектът от упойката, но изобщо не помагаше.

При мен продължи две седмици. Светлината не ми пречеше, но всяко ставане от леглото ме удряше още повече в главата. Имах сили колкото да се грижа за бебето, през останалото време - на легло със затворени очи на тишина.
Та, Тina, много добре те разбирам. Аз тогава изобщо не очаквах такъв страничен ефект от секциото.

# 206
От 17.00 едни крампи на 8-10 мин, точно като при цикъл, сравнително болезнени, викам си ето започна се, изчаках до 9 не спират. Отидохме в болницата и се оказа, че всички тези крампи не са контракции, не само това ами нямах и нито една контракция. Малко съм в шок, всички казват няма как да ги сбъркаш…явно има. Видяха бебето на видеозон, доста ниско е и доста голямо…Пих едно ношпа дано спрат, че е много неприятно.

# 207
Контракциите са болка по целия корем,не само ниско долу като при менструация или примерно от едната му страна.Наистина няма как да ги сбъркаш,може и от нещо дето си хапвала да се бонтува корема ти.

# 208
Ангелче, при контракциите освен корема има и болка в кръста ниско долу.

# 209
  • Пловдив
Аз имам 2 седмици до термин, но няма да ви казвам, че всяка вечер сънувам раждане и какви ли не сънища. Оставям ставането всеки час 😂
Почва да ми трепери под опашката. Отделно родата на моя ми звънят всеки ден. Какво им става. Няма да останат неразбрали. Звъни ми свекърва, а аз не вдигнах, че взимах малката от градина. Звъннала веднага на майка ми, да я пита какво се случва с мен, и накрая завършила с думите "ако ражда не ми казвай". Ми за какво звъниш 😂

Общи условия

Активация на акаунт