Модни консултации (Април, 2022) - 65

• 63 684
  • 1 152
  •   1
Отговори
# 360
Спор няма. Уникална е и класна! Особено в чужбина където имат висок стандарт а не като нас... Наистина прекрасна. Явно мисленето ни тук е компрометирано на нас българите. Може би защото ще изпъкне дамата, тъй като около нея никой няма да се е постарал толкова. Ако всички се стараеха да се обличат така добре нямаше да е неподходяща.
Комбинацията с това сиво наметалце ми харесва.
Пазара в Бг е ограничен или пък залят с китайски и турски парцали. И като цяло българина не знае как да се облича на официални събития.
Ето примерно малко по- назад беше предложена Бяла рокля с гол гръб… подобна рокля ще видиш на конните надбягвания, когато англичанките се скъсват да показват плът и да се напиват като като кучета.

# 361
Спор няма. Уникална е и класна! Особено в чужбина където имат висок стандарт а не като нас... Наистина прекрасна. Явно мисленето ни тук е компрометирано на нас българите. Може би защото ще изпъкне дамата, тъй като около нея никой няма да се е постарал толкова. Ако всички се стараеха да се обличат така добре нямаше да е неподходяща.
Комбинацията с това сиво наметалце ми харесва.
Пазара в Бг е ограничен или пък залят с китайски и турски парцали. И като цяло българина не знае как да се облича на официални събития.
Ето примерно малко по- назад беше предложена Бяла рокля с гол гръб… подобна рокля ще видиш на конните надбягвания, когато англичанките се скъсват да показват плът и да се напиват като като кучета.

Факт! Но аз не зная как е там, тъй като не живея извън БГ. Тук има много да догонваме определено.

# 362
  • Somewhere far away
Мога да ви кажа че и в много други държави не знаят ккак да се обличат на събития, че историите са дълги и какви нелепости съм виждала в Белгия мога много да разказвам- но хайде да не влизам в полемики излишни! Grinning

Няма  смисъл да се сравняваме с чужбина особено пък с Англия-  нито сме на техните заплати, нито сме с техния начин на живот. прекалено различни сме и  сравненията са безмислени.

# 363
Sysly, златната рокля ми харесва. Наистина създава празнично настроение, без да е претенциозна. А и има вариант за съвсембюджетно придобиване, в случай че и на   Витаминче ѝ допада Simple Smile. С едно бяло сако в допълнение ще е чудесна. А ако  е твърде топло и  наметнат шал с бяла основа става.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 10:32 от pep_si

# 364
Между другото на предстоящата кръщенка на дъщеря ми доста се бях размечтала за бял костюм като визия. Но като си знам претенциозната фигура, щеше да падне голямо търсене. А пък така или иначе отиваме при шивачка за нейната рокля, викам си хайде и аз с едно рокля в тон с нея.

# 365
Савова, така е, но тук нямаме наследствена аристокрация и от там идват и грешките при официалните и елегантни тоалети. Няма го усета и традициите, не ни е закодирано в ДНК-то. Simple Smile
Копира се всичко чуждо без да се влага мисъл и без това да е адаптирано към нашите обичаи и традиции, и изглежда гротестно и не на място.

С флорален мотив имам една единствена рокля, която, като я видя ММ, заяви, че е чудесна за вкъщи и да си изхвърлям кошчето с нея. Joy
Облякох я веднъж за следобедна разходка в парка и обяд с приятели, и през цялото време ММ сумтя и мръхтя, че не иска повече да ме вижда така. Joy

# 366
  • някъде под слънцето...
Разликата в  "интерпретирането " на модата  между България и други страни не идва от стандарта, а от народопсихологията.
Много пъти се е коментирало и споменавало че всяка страна "преработва" модните тенденции създава свой "прочит" на модата.
Това което в  една страна, може да бъде вулгарно,  за другаде може да бъде модерно.И не визирам България.Достатъчно  е  да минеш през някой  латино квартал и после покрай клуб за поромствени аристократи.

# 367
Според мен и парите оказват влияние. Масово хората взимат чисто по около 800 лв макс и не могат да си позволят висок стандарт и разнообразно облекло и след като нямат пари не са имали, не са купували и съчетавали.

# 368
Влез в темата за гримове и козметика и виж как всички са висша класа Simple Smile.

# 369
  • някъде под слънцето...
Не визирах стандарт на живот , а за вкус..

Влез в темата за гримове и козметика и виж как всички са висша класа Simple Smile.
И грим  и маникюр и прически....
Валидно е за всички теми.

# 370
  • София
Всъщност парите не играят винаги роля, защото и хора с много пари пак не знаят как да се обличат.

# 371
На мен ми се струва, че както всичко останало, и идеята за етикет е все още  прохождаща. Тепърва почва да се мисли за етикет за сватба, кръщене, фирмено събитие, офис визии, които не са секретарски. Разбира се, под обобщението не попадат всички, особено съфорумките са изключение

# 372
  • някъде под слънцето...
Всъщност парите не играят винаги роля, защото и хора с много пари пак не знаят как да се обличат.
Факт, но по моите ширини такива хора наемат песонален асистент по визия и решават въпроса.

Всички се възхищават от стила на испанската кралица,  и   никой  вече не помни как  се обличаше , преди да и зачислят екип от стилисти.
Етикета не е нещо едва прохождащо.Има си ясни правила и норми. Съществуват специалисти , и то не от вчера,  които се занимават само с това.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 15:03 от sl

# 373
Sysly, златната рокля ми харесва. Наистина създава празнично настроение, без да е претенциозна. А и има вариант за съвсембюджетно придобиване, в случай че и на   Витаминче ѝ допада Simple Smile. С едно бяло сако в допълнение ще е чудесна. А ако  е твърде топло и  наметнат шал с бяла основа става.
pep_si & Sisly,
Страшни сте! Благодаря! Тази наистина е доста елегантна. Ще я обмисля доста сериозно

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 10:54 от Витаминче_

# 374
  • София
Моя абсолютен фаворит за такива случаи е рокля в подобен стил.

Имам същата без колана и горе е с прихлупване. Наистина е много добър избори. И цветово, и като кройка.

Общи условия

Активация на акаунт