Професионални серии за коса - тема 155

• 71 983
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
bambinnah Повечето хидратиращи продукти са такива,които затварят влагата в косъма,не го хидратират.Предвид слънцето и солената морска вода,влагата в косъма ще е минимална,когато нанесеш хидратиращия продукт,той ще запечата сухия косъм,дори ще изсмуче още влага от него.
Протеинът от своя страна запълва кухините в косъма и хидратира в дълбочина,не запечатва.
Говоря за нежните протеини,не хард такива.Копринен,соя,пшеничен,колаген...всички те имат свойството да привличат и задържат влага в косъма.
Остави хард протеина за след морето,ако се наложи.
Ти решаваш какво да ползваш,аз сподлям това което знам и работи за моята коса.

г-жа Шапокляк нищо фатално не е станало,повтарянето на черното ще вкара пигменти и ще заздрави косъма.
Про лонгър ползвана редовно води точно до състоянието на косата на тийнката.Няма страшно,просто трябва да и втълпиш,че трабва да редува серии и да мие по-често.Коса,която се възстановява,било то заради проблеми със скалпа или с дължините, трябва да се мие често,поне през 1-2 дни

# 556
  • в белята
Здравейте пак.Поръчах на Davines nounou hair mask + minu шампоан за боядисана коса.Четох не лоши отзиви за тази марка,надявам се да не съм сгрешила.После съм се насочила към Nuggela .

# 557
Най-добър за мен няма, защото грижата е комплексна. Имам страхотни резултати от гроу горджъс (даже в момента го ползвам от раждането насам-5,5 месеца) и косата ки между подстригванията расте двойно по-бързо. Чак ме дразни. Ползвам го против следродилен косопад и като цяло превенция... Но в последно време слагам и още един вечер, така че може да  е от комбинацията.

Нуминокс е класика, с него си пусках косата дълга. А съм имала и периоди, в които ползвам Нуминокс сутрин и ГГ вечер-също сърахотен ефект. Плантур21 е евтина алтернатива с добри резултати, но може би не толкова силен като горните. От Дензифик (ш и м) също косата ки расте около 2 см на месец, когато ги ползвам на всяко миене почти.

Истината е, че не може да се прецени кой серум е най-силен. Храненето и добавките имат също огромно значение. Сега ям 130-140 гр протеин на ден, изключително чисто, направо маниакално на моменти, пия 3л вода поне (много важно), взимам добавки по схема. В главата съм таралеж, имам много растежи, а косата расте бързо. Със сигурност оказва влияние.

Ако трябваше да започна с някой серум, бих пробвала ГГ интенз.

Здравейте, може ли линкове за тези серуми които споделихте. Аз ползвам ампули за коса и пия Биотин , но косопада ми е сериозен - на лечение съм със Зафрила за ендометреоза  и е ужасно просто.

Може ли да ползвам ампулите един път и да ги редувам със някой от серумите да речем и с кой. Косата ми е тънка , права и нетретирана с по мазен склап и сухи краища?

# 558
Момичета, каква беше разликата между Нуминокс и Целаген спрейовете на Меди и кой техен шампоан беше най- подходящ за следродилен косопад?

# 559
  • Варна
desiniko от телефона ми е трудно ровенето,но върни се в темата за ендометриоза едно 6г. Назад и чети писаното от Магнолия. Тя пиеше сумати антиоксиданти и добавки по време на лечение със Золделкс. Косата и не мръдна и се пребори с болестта. Коварно мещо са хормоналните препарати.Едно оправят 100 неща разбутват.

# 560
Desiniko, заповядай.

https://douglas.bg/the-ordinary-multi-peptide-serum-for-hair-density-052457

https://www.zlatnaribka.com/sprey-za-stimulirane-na-folikulite-i … ml?search=Numinox

https://www.notino.bg/grow-gorgeous/intense-serum-za-rastezh-za- … -iztosshena-kosa/

http://alcinabg.com/index.php?route=product/product&product_ … D0%BE%D0%B0%D0%BD

Не живея в България и не знам дали това са най-добрите места за покупка, но тези намерих. Успех в лечението! Аз не бих слагала прекалено много серуми може би на първо време, ендометриозата до колкото знам се влияе доста и от фактори като токсини в козметиката, ксеноестрогени и тн. Бих си взела непарфюмирания серум на the ordinary. Него може да слагаш всеки ден, но леко омазнява. Или пък Нуминокс, при него е от етеричните масла миризмата. Гроу горджъс е супер парфюмиран. За комбинацията зависи какви са ампулите и как ти понася, трябва да се пробва.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 18:11 от snowwhite12

# 561
  • Някъде там
Здравейте пак.Поръчах на Davines nounou hair mask + minu шампоан за боядисана коса.Четох не лоши отзиви за тази марка,надявам се да не съм сгрешила.После съм се насочила към Nuggela .
Аз много харесвам Нугела, но моята косата почти не е трерирана.
За коса преминала изрусяване в краищата си мисля,че тази марка продукти може да са слабички.

# 562
Здравейте!
Може ли впечатления от Серум за блясък и изглаждане на косата Moroccanoil Blow dry concentrate 50ml

Прави всичко, което обещава. Може би е един или всъщност най-любимият при продукт на марката. Според мен в пъти превъзхожда олиото им. Никакво утежняване, много добре се справя с приглаждането.
Здравейте,
Как използвате серума, достатъчен ли е като термозащита за сешоар? Имам термиците на Керастаз, дали да сложа преди него? На суха или влажна коса го слагате?
Косата ми е в сравнително добро състояние, боя всеки месец в цвят близък до моя, тънък косъм, ползвам сешоар всеки път когато мия през ден. Но с правилната грижа изглежда много добре.
Благодаря предварително за насоките как да използвам серума!

# 563
elimet,
Можеш да го ползваш и самостоятелно - като термозащита преди сешоар, когато косата е влажна, а и да нанесеш отново на фризирана и вече суха коса. Аз най-често правя така, но тъй като предпочитам термо под формата на крем, а не на олио, залагам серума като финален щрих на суха коса.
При мен не утежнява, но моята коса не е тънка, нито къса.

# 564
# 565
  • София
Дали ще е прекалено ако на следващо миене си сложа детокс желето вит. Ц за скалп на ФК, а на следващото след това миене ползвам и ДПШ (преди боядисване) и понеже Вит. Ц  няма как в близките седмици след боята да го ползвам, реших сега да го изпробвам.
Няма да ги правя двете на едно миене, но все пак да не стане прекалено се чудя. Желето го дават също, че почиствало доста добре, но не знам дали и до колко функцията му се припокрива с тази на ДПШ, как мислите?

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 17:50 от LoLo30

# 566
Lolo,
По повод последователността на използване на ДПШ и детокса със витамин С, аз ги ползвам регулярно. Първо правя ДПШ и след това детокса обикновено на другият ден.
Според коафьори използването на дълбоко почистващ шампоан подготвя косата не само за цялостен по-добър вид, но и за по-доброто проникване на останалите продукти, това важи с голяма тежест, ако използваме серуми за скалп, стимулиращи растежа и други терапии/или грижа против косопад.

# 567
  • София
Благодаря, Lorinda, да като се замисля май наистина по-добре  да обърна последователността- първо ДПШ и после детокс. Така ще направя, Мерсии!

# 568
Пупих си ш и м Disciplinе. Имам спомени, когато съм ги пробвала в салон, че косата ми наистина се укроти и стана много лъскава.
Днес ми стана много голяма и бухнала с тях. Не знам как ще е след няколко ползвания. Но и днес ми харесва ефектът.

# 569

Благодаря за споделянето! Това е моя много любима маска,но ме смущава ниската цена. Дали всичко ще е наред с маската?

Общи условия

Активация на акаунт