Августинчета 2🌸2🌸 тема 15

• 21 955
  • 721
  •   2
Отговори
# 120
Понякога нося играчки за пясък. Друго не мъкна, а и тя няма интерес.

# 121
Рядко взимам нещо, но винаги питам преди да излезем иска ли нещо, често дори сама си приготвя  още като кажа, че излизаме. Най-често е топка, нещо малко , което може да люлее на другата люлка, течност за балончета.  И да не вземем нещо, не ѝ е скучно. Винаги намира какво да прави. Камъни и локви да има -друго не ни трябва в "лошото" време. Винаги се занимава и на люлка, пързалка, катерушка..... дори да вали знае, че като е с дъждобрана ще се люлее и ще се пързаля.

# 122
  • Пазарджик
Ние задължително взимаме или баланс колело, или това на три гуми, защото в парка ще размени своето за тези на децата. Майките сме занесли играчки, лопатки, кофички в пясъчника. Но ако има локви и камъчета, всички на това се нахвърлят.
Rrr3, браво на теб и на детето ти! Другия месец ще започвам и аз да го мъча, стига да е топло. Взех му детски писоар, дано с това се залъже, защото от кукуто сякаш го е страх.

# 123
Аз все още се боря да махна памперса, но все още нямам мноого голям успех. Сутрин се буди с 5 кг памперс. АМ отдавна не пие, но пък водичка доста пие през деня.

За сметка на това от 3-4 дни е окончателно без биберон. Не беше толкова страшно колкото си мислех. 😅

Като излизаме задължително взимам кофичка ( сгъваема от пепко), лопатка, динозавър, малка топка и количка. Той си избира кои са фаворитите за деня и си ги слага в количката като излизаме.
Чак не ми се вярва, но започва да проявява и претенции към дрехите. Като види, че вадя дънки казва “ ааа мама, не , анцу ( демек анцунг ) “ и ако няма динозавър на блузата не е особено доволен  😄

# 124
Ох, това за дрехите е трудно понякога, но в много случаи и ми е от полза. ( ангажират се с нещо и се учат да правят избори) И двамата у дома си избират сами дрехите. В началото ме влудяваше избиране на дрехи по 1 час, смяна на мнение или пък да се размисли в последния момент....а като чуя "не" на всичко от Бухта....грррр. Но дори с пазаруването ги научих да избират,показвам и питам преди да купя.

# 125
  • Пловдив
Аз нося само една лопатка за пясък, както понякога тя си взема едно зайче от плюшените и. А , и тебешири имаме винаги- много рисуваме и двете с тях.
 Иначе нищо- като излезем в парка се занимаваме с околния свят 😀 храним гугутки, гледаме фонтаните в парка, през площадката минаваме и така.

Далеч сме от махане на памперс, нашата отказва да ходи до тоалетна в гърнето. Вчера беше 20 минути, отказа да го използва и накрая се изпусна по малка нужда в гащичките си, че я бях оставила без памперс. А сутрин също след нощния сън е много мокър памперса.

# 126
# 127
Весели празници!
Ния има сополи от една седмица. Започна и да кашля, като не го прави често. Промивам със Стеримар и правя инхалации с физ. р-р. Знам, че сополите се влачат много време, обаче се чудя кога е време да се направи преглед, за да не се усложнят нещата, ако има такъв риск. Според вас?

# 128
  • Пловдив
И на нашата и текна носа с прозрачен сопол преди седмица.
Промивахме с физиологичен разтвор и дърпаме с носко, продължаваме и днес така. Друго не сме правили.
Беше кашляла на 3-4 ден от сополите. Но много малко- сякаш от това, че се стичаше сополче и кашляше. Вече спря да кашля.

Водих я на лекар на третия ден от началото- преслуша я и каза, че гърдите и дробовете са чисти.

Ще изчакам още няколко дни и ако продължи със сополите, ще я заведа пак на лекар в четвъртък или петък за всеки случай.
Просто не искам да я влача по клиники с други болни заради един сопол.
Ако някой има и други препоръки също чакам с нетърпение да ги прочета Simple Smile

# 129
За сополи лек няма. Всички лекарства само облекчават.
От не знам вече колко време е със сополи. Мислех, че само той е така, но учителката в градината каза, че всички деца са със сополи. Като го водя да играе по разни детски центрове и там едно 90% от децата са със сополи.
Стига да не вдига температура и да не кашля като магаре, другото не ме притеснява.

# 130
И ние се записваме със " Супоола". Втори ден се разтича. Нищо не слагам тя си ги духа сама. Ще изчакам още малко и ще взема да слагам виброцил. Май си е нормално за променливото време. Днес истинско лято. Направо чудно. Обаче в Родопите студения вятър като че няма край. Да се похваля напълно успешни сме с памперса. Просто се получи. Вече и на вън си казва " има ако" и не се начишква. Незнам как така дойде момента, но успяхме 🙂🙃. Пък и с това хубаво време не ме е страх и да се напикае. Татко и е извел на пързалката близо до блока, малката му вика "има ако " ...тича той към вкъщи видиш ли да не се наака и тя се напикала. Моя грешка, че не съм го предупредила какво ще казва като и се чишка.🐥🤷‍♀️

# 131
Айде и аз да се включа с този прословут сопол. От неделя тръгна, очевидно не от занималнята, наистина може да е от времето.  Още се влачи сопола, а и от 2-3 дни кашля.
Слагах Грип Стоп капки, Стеримар, от 2 дни Виброцил.. нищо не помага. Педиатърката по телефона каза да му давам и Цинабсин за носа. Взех му един Биозин да пие за имунната система 1 месец.
Не е ходил тази седмица на занималня, другата също няма да ходи, понеже ще пътуваме с баща му в чужбина и баба му ще го гледа. Притеснява ме да не отвикне, че точно ходеше с желание, ама здраве да е.

# 132
Аз да ви кажа като доста страдала от градинския сопол, че лек няма. Тече си 10 дни и спира, това е. И с лекарства, и с капки, и с каквото и да е, настинката си я кара 10 дни. Гледайте да не минава в кашлица и така...

Момичета, вашите деца обичат ли да играят с други деца? Нашият е доста смутен при други деца, дори в яслата казват, че е притеснителен. При нас си е щур и тн, но дойдат ли деца, някак не ги възприема, сочи ги, вика им бебе и си предпочита възрастните за компания.

# 133
Много обича да е около деца. Понякога у нас идва една позната с нейното момиченце, което е на 1 година и си играят чудесно. Даже реве след нея като си отива в къщи.

# 134
Сополите минават, рядко пропускат, за повечето деца са си част от програмата Simple Smile Макар че от сопол до сопол си им разлика.
И двамата са колкото самодостатъчни, толкова и социални. Преди няколко дни Бухта беше обект на едно гръбиянче, ама тя го отсвири като му каза Чао и седна с гръб към него в пясъчника хахахах. На някои деца им личи повече от малки дали са интроверти. Скоро имаше и уебунар точно за различните типове деца, държание, предпочитания.
Днес водихме децата от градината на баткото на театър, Бухта беше с нас. Тя се държа страхотно, реагираше на актьорите и на ситуациите много сладко и драматично на моменти, пляскаше, смя се, радва се ... Wink

Общи условия

Активация на акаунт