Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 59 040
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 540
Да не е станал някакъв срив, какви са тези евтини първи череши...Laughing Очаквах тази година да избухнат, а те го раздават по-скромно от минали години.

https://profit.bg/v-presata/top-10-na-nay-skapite-plodove/

https://bntnews.bg/bg/a/do-100-leva-za-kilogram-chereshi-787864

# 541
Относно пресните картофи ,мой роднина е малък производител и сега започна да ги вади. Вчера говорихме и каза,че продава на едро 2.00лв ,на чувалчета по 10 кг ги дава 2.80 но на тези цени са само  ранните картофи. Тази цена е за едри и хубави картофи,той си играе да ги сортира и отделя всички наранени или дребни картофчета.
 След седмица две когато се напълни пазара с български картофи и почне да вади следващите вероятно ще ги подарява на левче,така че това с по 5 лв за килограм е абсолютна спекула на прекупвачите

# 542
Има тенденция от няколко години “фенси” продукти да се продават с безсрамно висока надценка - примерно хляб с квас, разни печива - мъфини, кроасани, банички; телешки кости за бульон, бейби картофите и още много примери. И сега с инфлацията, като се опитат да ги вдигнат още малко, за да си запазят печалбата, става малко прекалено.

# 543
Голям зор за дребните картофки - при 6 декара градина баба ми даваше да се извадят по-рано картофи за 2-3 готвения на сотирани картофки с копър и чесън , пък сега едва ли не голям проблем, че май месец не готвим само с пресни бейби картофки..

От цялата криза имаме и здравословна полза у нас - спрели сме всякакви пакетирани храни. Само детето като е на училище си купувало овесени барчета като десерт. ММ призна, че вече му свидели парите за следобедна вафла с кафето  (ядеше определен вид, който от 70 ст стана 1,20лв) и си купува ябълки или банани

# 544
  • в сърцата на децата <3
Забавното е, че баш тия "фенси" шикалки преди ги давахме на прасетата, защото на никой не му се занимаваше да ги мие и чисти 😂

# 545
Забавното е, че баш тия "фенси" шикалки преди ги давахме на прасетата, защото на никой не му се занимаваше да ги мие и чисти 😂
Абсолютно Joy
На моя познат като му останат много ситни картофчета почва да  ги подарява на нас,на комшии,на  клиенти които купят от едрите и т.н. Все го бъзикам  че тия бейбита са по-скъпи от другите пък той ги подарява и храни кокошките с тях,ама ние сме в провинцията и сме захлупени,не разбираме от "фенси" Joy

# 546
На мен любимият ми пример са телешките кости по 7-9 лв/кг. И съответно готов бульон по 15 лв./буркан.

# 547
  • София /Абсурдистан
Хляб всякакъв може да се направи собственоръчно в машината за хляб, разни печива също може да се правят в къщи, хем без боклуци вътре. Някои производители наистина се оляха в цените.
Аз най-скъпите череши -140 лв съм виждала на пазара Ситняково преди около 3 г, тогава кризата още не беше дошла. Цените се определят от търсенето. Щом има кой да купува, ще се качват нагоре.

# 548
  • София
На мен любими са ми кренвиршите на Маджаров, около 21 лева е килото. Симпатяги!

# 549
  • София /Абсурдистан
На мен любими са ми кренвиршите на Маджаров, около 21 лева е килото. Симпатяги!
Айййй такава цена за кренвирши! Златни ли са Simple Smile
Аз харесвам сирене на Добротица, килограмът гони 16 лв.
Ще ни върнат в натуралното стопанство нашите управляващи.

# 550
Маджаров вече не е това, което беше. Ползва си кофти суровините и изкуствените неща без срам и свян, но е прекалено голям за да му вземат БДС

Lady,  управниците едва ли, но алчните търговци да. Недко Митев - Добротица и него няма да го коментирам, ползвахме неговите продукти до едно време, докато не почна да шикалкави и той. Като цяло една фирма влезе ли в големите магазини значи е направила компромис с качеството

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 12:20 от скаридка

# 551
  • София /Абсурдистан
И какво да купуваме, не знам вече. Някои успяват сами да си правят сирене и кашкавам, аз не мога. Само веднъж успях да направя супер кашкавал в символично количество, но мъжете в къщи не го изчакаха да узрее и му видяха сметката. Доста мляко отива и трябва да е домашно.

# 552
  • София
Преди много години съм чувала приказката, че българинът за кола и кръчма винаги намира пари.
Вчера се ядосах, защото като говорехме зе предстоящата стачка и ММ натърти, че той не ползва ГТ (а му е безплатно). Казах, че аман от лордове в София, нека горивата станат 5 лв./л, явно не им е скъпо.
Като си израснал с нагласата, че в ГТ се возят само лузърите, а колата е първа ценност...
За протокола - имам персонална кола, обаче не ходя и до тоалетната с нея.

# 553
  • в сърцата на децата <3
Абсолютно подкрепям. ММ и той е роден с ключове в ръката и ако не бяха стълбите, съм убедена, че и от тоалетната до леглото щеше да ходи с колата. Аз също имам кола от доста години (тук няма ГТ), но си джиткам с колелото винаги, когато мога. Естествено зимата в студа или в проливен дъжд съм с колата, но тя затова бива поддържана. Децата също ходят пеша до училище и градина, но при много лошо време ги карам. Не е по-бързо, но поне пристигат сухи. Докато живеехме в Пловдив си бяхме с една кола, с която ММ ходеше на работа (извън града), на мен с ГТ и пеш винаги ми е било по-удобно. Няма зони, не търсиш паркинг, не се ядосваш на сладурковците, взели книжка от промоцията на зайо байо... Нямаше и да имаме втора кола ако и тук имаше нормален ГТ.

# 554
За много хора колата не е лукс, а необходимост. У нас не можем без кола и то не от каприз ,живеем извън града и всички лекари, аптеки,магазини и т.н. са ми мисия невъзможна без кола. ГТ не е опция защото има автобуси през няколко часа ,затова всеки ден по 4 пъти ходя до града да карам и взимам детето от градина.

Общи условия

Активация на акаунт