Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 59 035
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 660
Една хипер инфлация преживяхме, ще преживеем и тази.

# 661
От екрана един костюмиран тип обяви, че сме се отървали от скъпия руски газ и, понеже е гений, от юли имаме уредени доставки на по-ниска цена. В същата седмица колегата му се появи да каже, че цената на газа е "неколкократно повишена". Икономика, маркетинг или мижи да те лажем?

# 662
  • в сърцата на децата <3
Мхм. Оттървахме се от скъпият руски газ и затова цената за крайните потребители скочи (за сега) двойно, а искат поне 60% увеличение. Нищо де, Щатите ще ни препродават руски на по-ниска цена. Всъщност последното технически е възможно, защото познавайки си политиците, нищо чудно да са подписали на цени десеторно по-високи, отколкото САЩ.

# 663
От миналата седмица зареждам за 3.20 дизел,като при нас на доста бензиностанции вече надминава 3.30 ,та и на 3.20 почнах да се радвам

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 07:53 от Leona_

# 664
Цялата тая "информация" по телевизията неизменно я асоциирам с реклама на Кредисимо напоследък. Чудя се кога някой ще каже Стига глупости!, ама така, силно, да се чуе. :/

# 665
И аз се чудя, уж намерихме газ четири пъти по-евтин, отървахме се от руското иго, и снощи чета, парното щяло да поскъпне с "десетки проценти". Как стават тези работи, аз чакам поевтиняване на всичко...

# 666
  • София
Сещам се как покрай първите локдауни газ и горива бяха поевтинели доста. Никакво намаление обаче нямаше на стоките. И жълти стотинки да даваме за газ, не е гаранция, че цените ще паднат.

# 667
Сещам се как покрай първите локдауни газ и горива бяха поевтинели доста. Никакво намаление обаче нямаше на стоките. И жълти стотинки да даваме за газ, не е гаранция, че цените ще паднат.
Нали това казваме постоянно.
Тези мерки увеличават печалбата на "бизнесмените". Крайният потребител си се радва на високите цени, които само растът.

# 668
Крайният потребител не вярва на никакви хвалби и гръмки приказки, а само на все по- празния си портфейл.

# 669
Вчера заредих обикновен дизел на 3.32, бензиностанция еко. И аз не разбирам какво става с по-евтиния петрол, предишното зареждане го правих на 3.10 преди две седмици.
За мерките съм скептична, че увеличават печалбите на бизнесмените, това, което помпа дигането на цените е несигурността, безнеса незнае следващото зареждане на каква цена ще е, няма никаква предвидимост, веригата на доставки на горива беше прекъсната. Това е цената, която плащаме за ястребската политика на правителството рязко да отреже доставките и сега форсмажор да търси нови доставчици.
А опитите за противопоставяне на бизнес и потребители ме отвращават, всички сме в тази каша заедно и бизнес и потребители и на всички се отразяват политическите решения.
А мерките са замазване на очите, прашинка в морето от инфлация и отчитане на дейност.

Фрау Клау - кои сте вие, които казвате това постоянно, обясняваш ни официалната позиция на ГЕРБ.

# 670
Съгласна съм с всички ви! И моля да не се разбира, че рева, че не мога да си заредя колата! Коментирам бензина, защото с всяко негово покачване, цените на всичко летят стремглаво нагоре, това е основното ми протеснение от увеличението. Ние дали зареждаме на 3.20 или 3.25 не е кой знае каква разликата, но за други е предпоставка за увеличение с десетки проценти.

# 671
Точно на Еко я видях цена над 3.30 ,както и Лукойл 3.32 мисля. Както вървят цените докато въведат на 1 юли 25 ст намаление на горивата ,те цените ще са ударили 3.50 та пак ще зареждаме на доста над 3лв. И мен точно цените на всичко останало ме притесняват, щото се качват още повече заради горивата. Не ме притеснява толкова че лично аз зареждам 40-50 литра месечно ,така или иначе нямам избор и колкото и да стане все трябва да зареждам и карам кола защото живея извън града,ама като сложим увеличените хляб,млечни и месо,които са основни вече става в повече Rolling Eyes

# 672
Вчера заредих обикновен дизел на 3.32, бензиностанция еко. И аз не разбирам какво става с по-евтиния петрол, предишното зареждане го правих на 3.10 преди две седмици.

Изкуствено ги помпат. Реалната цена в момента е 2.90, но Асен Василев не смее да пипне Лукойл като гледам. Някой написа за пропан - бутана. Наистина чрез него се видя за какъв картел и спекула се вихри по бензиностанциите. Цената му не мръдна от 1.60 докато дизела за 2 седмици го напомпаха на 3.32 като се чу за мерките. Ако бяха казали не за 25, а за 50 стотинки отстъпка, сега щяхме вече да гоним 4 лева като в Германия, където обаче акцизът е двоен на нашия, а тук разликата отива я място различно от държавата.

# 673
Крайният потребител не вярва на никакви хвалби и гръмки приказки, а само на все по- празния си портфейл.
Ще ни се. Крайният потребител скача според тоягата. Много се смеем на "ръшките", ама в момента гладуваме точно "за родину, за сталину"...

# 674
Някак не съм убедена. Политиците казват бизнеса е виновен не трябва да е това цената, но не го обосновават, а са само политически приказки. Имат инструментите да пресекат това напомпване на цените и овладяване на инфлацията в някаква степен - но в тази посока нищо не виждам да се прави. Раздаване на помощи независимо на кой не са решение на проблема с голямата инфлация, бизнесът дори и да помпа, това си го прави при безвластие и при липса на конкуренция, другият фактор е търсенето да е повече от предлагането, предполага се, че сме пазарна икономика.
Ако има търсене и малко горива, които да се разпределят по клиентите това вдига цената.
Картел - ами хубаво Боко не пипна нищо. КЗК председател е още майката на депутатата от ГЕРБ Ненков, трябва да се смени от НС , какво правят пак  опираме до правителството, тя с друго решение няма да излезе, по всички постове, които трябва да се избира член от НС си седят вече година  иполовина гербаджии и не се прави нищо, за да се премахне. Т апак опираме до политиката. Преди си го пазеха този бизнес, сега са същите хора и няма анализ, къде точно се къса нишката, само политически приказки и гонене на събитията.
Та все опира до пари и до властта в момента, а ние плащаме сметката бизнеса и потребителите. Нещо щяха да правят със свръхпечалбите на енергодружество - нищо до този момент, те платиха си явно на когото трябва.

Общи условия

Активация на акаунт