Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 59 082
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 315
Едно е да откажеш цигари или друг порок по собствено убеждение,съвсем друго принудително.Това е дразнещото в случая.Вчера привечер бяхме е ''Хит''.Рядко ходим,понеже ни е далече и обикновено го правим ако ми трябват продукти за нещо по-екзотично и нетрадиционно.Винаги са имали евтини,а и доста скъпи продукти.Имаше избор.Сега всичко е много скъпо.Видях една и съща стока на различни цени.На касата следяхме как ще ги маркират.Платихме по-ниската цена.Нямаше опашки и споделих за различните цени.Казаха,че от утре,вече днес 1.05. ще вдигат цените и на места са сложили новите етикети.Същото за 01.05 ми казаха казали и в кварталният магазин.За хляба.....и преди повишението не одобрявам масовият.Често е в срок на годност,но твърд или глетав.Чат-пат се намира филия с тръгнал мухъл.И на цялата тази ''красота'' само го повишават.Затова рядко ям хляб,но купувам за мм.

# 316
  • София
Силвър, нямаш ли пекарна за хляб? Ако ядете и други тестени си заслужава, а и хлябът става вкусен.

# 317
Съгласна съм Silverstone. Естествено е всеки да се интересува от това, което той лично консумира. Аз хляб не ям, съответно той мен не ме засяга, но пуша, вчера в кварталния магазин нямаше от моите цигари, били ги спряли понеже щяли да им вдигат цената (отново), ами "зарадвах" се.

# 318
Нямам пекарна за хляб.Много връткаво ми се вижда,но нищо чудно да ме принудят и да си взема,вместо да им купуваме скъпите боклуци.

# 319
  • София
Изобщо не е връткаво. Аз съм уникален мързел. Въпросът е да имаш място на плота, за да не я вадиш. Буквално сипваш течностите, брашното и маята и я оставяш. После мия купата в миялната. Има много рецепти за всякакви брашна и хлябове и теста.

# 320
Ако ще си прави човек хляб от спестовна гледна точка не виждам много смисъл, то брашното стана 2 лв, като сложиш мая, вода, ток ти излиза същото. Вкъщи само МП яде, ама като вземем един, не му помня марката май е Симид, но не съм сигурна, в зелена опаковка е 500 гр, той си кара цяла седмица с него.

# 321
  • София
Не е по-евтино, но е пресен и вкусен. Хубавите хлябове от пекарни са скъпи.
Ние ядем много малко хляб, но правя пици понякога, пърленки, бързо сладко и ми е удобна.

# 322
Когато съм правила изчисления за хляб, фокача, тесто за нещо друго и подобни - излизаше, че има икономически смисъл, ако това има значение. За мен по-важното е, че ги правя по наш вкус, пека според нашите нужди.

# 323
То зависи от много фактори, ако яде цялото семейство и се изяжда за ден да, но домашният хляб на мен не ми харесва като престои, става твърд, та в този смисъл за мен не е изгоден като се ядат 500 гр цяла седмица. Темата е уж в икономически смисъл, затова си размишлявам.

# 324
Ако ще си прави човек хляб от спестовна гледна точка не виждам много смисъл, то брашното стана 2 лв, като сложиш мая, вода, ток ти излиза същото.

За 1 кг. хляб обаче не отива 1 кг. брашно, а около 600 гр. В Лидл например брашното преди месец беше 2.19 за 2 кг., маята 1лв. за 5 бр. Едва ли са много по-скъпи в момента. Отделно не сравнявам с недоразуменията в пликче по супермаркетите, а с качествения хляб по пекарните. Ние харесваме тип селски/манастирски (с яйца и мляко). В близката пекарна миналата година по това време струваше 1.7лв. за 400гр., още през есента стана 2.30лв, вече сигурно е повече. Това е 5 лв./кг и нагоре. На мен с тока ми излиза нещо като 2 лв./кг. (Токът не мога да го пресметна точно, но след покупката на хлебопекарна, не сме започнали да плащаме забележимо по-високи сметки).

Вярно е, че вкусовите му качества се губят по-бързо. Винаги може да се разреже на 2 и да се замрази половината. След размразяване отново е по-хубав от купешкия. Или в края на седмицата да стане на пържени филийки, крутони и т.н.

# 325
Засега да ограничим водата, да спрем хляба и цигарите? Сериозно ли? Аз мисля да огранича патриотизма. 😔

# 326
Скрит текст:
Ако ще си прави човек хляб от спестовна гледна точка не виждам много смисъл, то брашното стана 2 лв, като сложиш мая, вода, ток ти излиза същото.

За 1 кг. хляб обаче не отива 1 кг. брашно, а около 600 гр. В Лидл например брашното преди месец беше 2.19 за 2 кг., маята 1лв. за 5 бр. Едва ли са много по-скъпи в момента. Отделно не сравнявам с недоразуменията в пликче по супермаркетите, а с качествения хляб по пекарните. Ние харесваме тип селски/манастирски (с яйца и мляко). В близката пекарна миналата година по това време струваше 1.7лв. за 400гр., още през есента стана 2.30лв, вече сигурно е повече. Това е 5 лв./кг и нагоре. На мен с тока ми излиза нещо като 2 лв./кг. (Токът не мога да го пресметна точно, но след покупката на хлебопекарна, не сме започнали да плащаме забележимо по-високи сметки).

Вярно е, че вкусовите му качества се губят по-бързо. Винаги може да се разреже на 2 и да се замрази половината. След размразяване отново е по-хубав от купешкия. Или в края на седмицата да стане на пържени филийки, крутони и т.н.
Възможно е, нямам Лидл наблизо и не знам там по колко е брашното, аз купувам само на София Мел светлосиньото, а то в момента на промоция е 1,80 лв за килограм, а редовната е над 2 лв.

# 327
  • София
Засега да ограничим водата, да спрем хляба и цигарите? Сериозно ли? Аз мисля да огранича патриотизма. 😔

Аз отдавна го ограничих до минимум. Купувам това, което ми е вкусно и изгодно, не държа на него да пише "Произведено в България", даже никак.

# 328
  • в сърцата на децата <3
Патриотизма изобщо го няма в уравнението. А за спиране - баба казваше "Всеки си опъва краката според чергата". Докато можем финансово да си позволяваме всичко, ще си го позволяваме. Дойде ли друго време... Е, аз съм от онези, които помнят '97/'99. Но се надявам децата ми да не познаят такава мизерия и инфлация.

# 329
Аз отдавна наливам в турската икономика, патриотизма не ме храни.И не само аз,в Одрин не можеш да се разминеш от българи,цяла Южна България пазарув от там.

Общи условия

Активация на акаунт