Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 57 567
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 305
Сноу,не знам от къде си,но в Старозагорско така казваме "лятна манджа" на доматена такава. И аз всяка година затварям в буркани

# 1 306
Да, баба ми все кетчуп Хайнц е яла 😂 Но преди 2 седмици беше на 50% отстъпка с купон и заредих 5 бутилки от по килограм.
Тъй като текущо ползвате и харесвате, а и ще си го изконсомирате в срока на годност, си е най-нормалното нещо на света, ако имаш място, да го вземеш по-евтино. Виж, сега, ако хапваш малко, но вземеш пет бутилки заради цената, най-вероятно ще го изхвърлиш и е разхищение. Или примерно не ти трябва брашно, не месиш, но всички си запасяват с брашно, та и ти като тях Grinning

# 1 307
Току що се отказах да се запасявам с брашно. Тази вечер омесих питки, пълни с домашен кашкавал. Отиде малко над половин килограм брашно, около 400 грама кашкавал и половин пакетче масло. Вече няма и троха. Все едно скакалци опустошиха африканска реколта. Това с купешки хляб никога няма да стане у дома. Край. Никакво брашно. Никакво месене.

# 1 308
И ние купен хляб го търкаляме по 3 дни,  а като взех хлебопекарната 25 кг чувал брашно изчезна за месец и половина Joy от тогава я пускам само по Великден за козунаци Grinning

# 1 309
Аз брашно ползвам само за палачинки и мекици, което хич не е често. Ама олиото ми бърка в джоба, аз и салати овкусявам с олио, не харесвам изобщо вкуса на зехтин, както и маслини не ям изобщо.

# 1 310
  • в сърцата на децата <3
thewishmaster, "скакалци, опустошаващи африканска реколта" е точно фразата, която ползвам за топлия домашен хляб 😂😂😂 Затова им го правя сутрин и го хапват охладен - иначе ще ни отеснеят вратите 😂

Ли лу, разбира се, че за храни, които си вървят в домакинството, говорим. Не виждам смисъл от трупане на нещо, което я ни се прияло веднъж годишно, я - не.

vaychka, и вкъщи около 20 месечно върви за хляб. Абе чувал 25 таман си ни стига, а като правя храна за училище на детето - даже е на ръба. Скоро и на мъжа ще започна да правя, че кетъринга им е отвратителен (пореден път са им донесли вмирисано месо и са прекратили договора, а новите готвят твърде гурме количества), та съвсем ще отива повече. Категорично като пари е по-евтино да пека вкъщи
Сноу,не знам от къде си,но в Старозагорско така казваме &quot;лятна манджа&quot; на доматена такава. И аз всяка година затварям в буркани
От Плевен съм родом Simple Smile Лятната манджа има домати, лук, чушки и моркови.

# 1 311
И и нас така...ама сърце не ми дава да ги храня с купени боклуци, пълни с кой знае какво Sad

# 1 312
20 на месец са ми почти точно. Изчезна ми предишният пост.
685 гр брашно слагам във всеки хляб, и правя на ден, ден и половина по един.
От Лидъл често купувам от тяхното, ама сега дават само по 5 кг, та не ми е оферта да се разкарваме за толкова малко.
Кола нямаме, та обичайно вече е от Била, на онлайн поръчките сложиха ограничение по 10 кг на поръчка.

# 1 313
В къщи кетчуп се купува една бутилка на шест месеца и то само за приятеля на дъщеря ми. BBQ сосове и горчица купувам по-често, но не повече от веднъж на два месеца.
Heinz не ги поглеждам. Това е само боклук върху консерванта. А и като ги видя веднага се сещам за Доналд Тръмп. 😁
Сирене ядем по повече от кило на седмица. Кашкавал не толкова много. Колбаси отдавна купуваме супер рядко, освен един италиански салам от дъжд на вятър. Мъжът ми постоянно си право филе Елена, на мен ми е солено и рядко го ям. Като искам да си правя сандвич най- редовно го правя с мариновани херинга, риба тон от консерва или аншоа н добавка маслини и домат. Изброените морски неща тук са почти без пари. И с пари да са, все тая, аз това обичам да ям. На самата филия пръскам зехтин или някакво песто. Любимо напоследък ми е едно с тиквички и рукола. Свинско не сме купували поне два месеца, мъжът ми  най-сетне го намрази, аз съм така отдавна.

Абе като чета, ние сме много икономични откъм храна. Заедно с алкохоло харчим не повече от 400 евро месечно без да дебна промоции, освен че признавам, че редовно купувам кафе на промоции.

Голям спам стана, но тук в Германия цените на зеленчуците трайно паднаха до цените от предишните години. Бензинът днес беше на цени отпреди година. Олиото и месото остават по-скъпи, но за тях въобще не ми пука.

# 1 314
В нас такива неща като кетчуп, майонеза  и разни подобни сосове не намират почти никакво приложение. Купувам лютеница Simple Smile, понякога сос за бургери като ще правя на децата. Майонезата си я правя, обикновено зимата за някоя друга салата.
Колбаси-филе Елена си правим, купуваме зимата суджук и сушим. Сега си направихме маринована копърка. Но иначе и купуваме някои луканки/салами/лионска наденица, които сме си харесали. Иначе може да ми се смеете, но освен стандарните ориз и бобови храни, заредих килера с любимата си консерва парченца риба тон Rolling Eyes може би към 30 консерви.

# 1 315
И аз редовно купувам риба тон, но не по много. Едната ни котка напоследък само това иска да яде. В пъти по-евтино е от хубава котешка храна, между другото.

# 1 316
  • Great Britain
Купената лютеницо като качество не е по различна от кетчуп бил той и Heinz.

# 1 317
Купената лютеницо като качество не е по различна от кетчуп бил той и Heinz.
Е, да речем, че съм си избрала марка, която да ни допада-вземам на Олинеза Бабина едросмляна.
За мен е добре като съотношение цена-качество. Бюджетните, които са с текстура на кетчуп не ми допадат.

# 1 318
Олинеза имат много добра едро смляна лютеница, от 3-4 години купувам насипна от местна верига супермаркети на цена около 4-5 лв /кг беше последно. Всяка есен взимам 5-6 кг ,насипвам ,стерилизирам в бурканчета и ядем цяла зима

# 1 319
И лютеница не ядем ние. Май месец във Варна купих някаква от носталгия, ужас беше. И тук продават навсякъде на Олинеза, но не купуваме. Поне цигари пушим обаче. 🤭 Как не са се сетили и тях да увеличат, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт