Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 57 588
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 320
Пепел ти на устата за цигарите.Петима пушачи сме в къщи.

# 1 321
По едно време четох някакви статии ,че от юли ще ги увеличават, но явно е било само да ни сплашат. Дано така си остане,че ние сме двама пушачи, но пък страстни такива

# 1 322
Чукаюте си на главата и все пак се радвайте на цените. Ние пушим основно IQOS. В България една кутия е 5,50 лева и ако вземеш десет, десетата е безплатна. Тук една кутия е 6,50 евро. За истинските цигари да не говорим.

# 1 323
  • в сърцата на децата <3
Че контрабанда нямате ли си? Не съм разбрала да има такова място, на което да няма поне един доставчик на нелегални цигари и алкохол. А ако нямате наистина - ето ти пазарна ниша 😂

Олинеза имат много добра едро смляна лютеница, от 3-4 години купувам насипна от местна верига супермаркети на цена около 4-5 лв /кг беше последно. Всяка есен взимам 5-6 кг ,насипвам ,стерилизирам в бурканчета и ядем цяла зима
Добре де, а това защо? Аз правя, защото (по-точно КОГАТО) има евтини зеленчуци. Примерно миналата година не съм, защото доматите бяха зле, цените не паднаха и като цяло реколтата приключи много рано, едва се засякоха с червените чушки. Но да купиш доматено и чушково пюре (примерно) и да си правиш "домашна" лютеница - 🤔🙄 Явно пропускам нещо основно в тая концепция.

# 1 324
Доколкото разбирам купува много- насипна готова лютеница и си я "пакетира" в домашни условия.

# 1 325
И аз така разбрах - купува насипна, прехвърля в бурканчета и запечатва. Много хора правят така, много цехове предлагат тази стока\услуга - работят с 2-3 рецепти, избираш, сипват, носиш вкъщи и прехвърляш. Не съм купувала така, но от разговори, вкл. и във форума помня, че има такава практика.

# 1 326
  • в сърцата на децата <3
Да, да, това ми е ясно, но не разбирам ЗАЩО при положение, че на магазина има в буркани, насипна... Хайде сега като се качват цените да си купиш 20 буркана (като ще е купешка) или колкото там се потребява в домакинството - разбирам. Но да се купи готова и да се консервира вкъщи - защо?

# 1 327
Предполагам заради рецептата, цената, такива неща. На един ще му е водещо едното, на друг - другото.

# 1 328
Да, да, това ми е ясно, но не разбирам ЗАЩО при положение, че на магазина има в буркани, насипна... Хайде сега като се качват цените да си купиш 20 буркана (като ще е купешка) или колкото там се потребява в домакинството - разбирам. Но да се купи готова и да се консервира вкъщи - защо?
Насипно цената е много по-добра от такава, която е вече консервирана, а освен това имаш и свобода според консумацията да си прецениш в какви дози да я консериваш. Например нна Олинеза едросмляната е към 5-6 лв. за  бурканче от 500гр. А ако за по-малко пари купуваш двойно повече вече има смисъл (аз поне така разбрах).

# 1 329
Именно заради цената 5 лв за кг е смешно малко, а на вкус ни харесва много, та затова. Пък и живея в село и е по-удобно да си я консервирам, от колкото като ми трябва да тръгна до града да купувам

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 08:11 от Leona_

# 1 330
  • София
За цигарите - май от октомври ще им вдигат цената. Чух нещо подобно, но не се заслушах сериозно.
Но може и да не съм разбрала, не го мислете от сега.

# 1 331
За цигарите - май от октомври ще им вдигат цената. Чух нещо подобно, но не се заслушах сериозно.
Но може и да не съм разбрала, не го мислете от сега.

Като непушач и 5 лв. са много за мене (нямам идея колко струват), но дали ще са 5 или 5.50..вече не би било толкова шокиращо увеличение.

# 1 332
Заедно с алкохоло харчим не повече от 400 евро месечно без да дебна промоции, освен че признавам, че редовно купувам кафе на промоции.
Сигурно се храните навън - или смяташ всичката храна в тези 400,- ? Мен ме е страх да сметна, защото само на децата всеки обяд в училище им е пет евро, отделно нашите обяди и после и вечеря.. Animal See No Evil Иначе като количество не консумирам много, но и салата да си взема - в заведение тринайсет-петнайсет евро, в Билла пет и отделно дресинг.

ПП Допълвам един феномен за маслото, който ми направи вчера впечатление - независимо какво е, био или от марката на Билла, маслото струва 2,99 или 2,89 за 250 грама.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 08:41 от Анонимен

# 1 333
  • София
Soft, това масло с краварката при вас на каква цена е? Ям много масло, но друго не мога да харесам. Какво ли не опитахме, а това вече е 10лв за 250грама Sad не златно, ами не знам какво.

# 1 334
Soft, това масло с краварката при вас на каква цена е? Ям много масло, но друго не мога да харесам. Какво ли не опитахме, а това вече е 10лв за 250грама Sad не златно, ами не знам какво.
Зачуди ме и се разрових, то маслото станало златно Scream, най-лесно сранявам в сайта Метро, всички почти са изравнили президент-а като цена .Wink

Общи условия

Активация на акаунт