Секс без ангажимент. Възможно ли е?

• 37 674
  • 261
  •   1
Отговори
Здравейте!
Имам едно женско "терзание ", ще се радвам и на отговор от мъжете във форума.
От три месеца се виждам с мъж ( познат по-скоро, не приятел), само за секс. Не е много редовно, може би на 2 седмици веднъж.
Нямаме словесна уговорка, че секса е неангажиращ. Не си звъним ( а би ми било.приятно - това ще ни сближи), пишем си от време на време. Само дето ми идва малко сухо. Опитвам се да го подпитам нещо лично, да сподели нещо свое с мен в частност за бившата му ( за която имам леко съмнение, че може още да обича) , но ме контрира. Спрях да питам разбира се. Говорим общи работи, за работа, общи познати, деца и т.н.
Излизахме на по питие докато не си легнахме. От тогава се виждаме само у дома му, късно след като свършим работа.
След секс ме кани да остана да спя у тях. До тук добре, само дето не идваше да спи при мен, а оставаше да спи в хола под предтекст, че хърка много. Това е и вярно, но все пак...
Това е нещо, което ме караше да се чувствам зле и бях решила да приключа тези отношения. Плюс, че и в секса ми липсва нежност от негова страна. Последното( за ласките) не му го спестих, казах му. Смятам, че ако имаме само секс отношения е нужно и двамата да сме достаъчно задоволени и откровени, нали?!
Същата вечер на този разговор ме изненада - спяхме заедно. В едно легло!
Мнооого ме изненада. Това ме накара да се размечтая малко... Помислих, че май започва да свиква с мен и да ме допуска до себе си, знам ли?! Факта обаче, че не ми звъни, отговаря на съобщенията ми дори на другия ден, ме кара да мисля, че само се залъгвам....объркана съм малко.
Аз не спя с други. Същото казва и той. Казва :къде да я намеря и кога като съм все на работа?! Е...то ако гледам това, то и за мен нямаше да има време, но да кажем че.му вярвам.
Въпросът ми е имам ли основание да се надявам, че тези неуточнени словом секс отношения могат да  в нещо повече като връзка например или докато не съм хлътнала да приключа?!

# 1
  • Шотландия
Въпросът ми е имам ли основание да се надявам, че тези неуточнени словом секс отношения могат да  в нещо повече като връзка например или докато не съм хлътнала да приключа?!
Какво всъщност питаш? Възможен ли е секс без ангажимент, както е в заглавието (да, възможен е) или дали имаш основание да се надяваш на нещо повече от секс (от това дотук аз не виждам основания)?

Ти какво искаш?

# 2
Може би, желаеш нещо повече от кратки срещи с този човек. Поведението му, обаче не отговаря съвсем на твоите очаквания. Това, че си позволява да те игнорира и да отговаря на съобщенията ти на следващия ден не говори добре. Той наясно ли е, че имаш дете?

# 3
Форума се казва БГ-мама, поради факта че е създаден ит жени и такива членуват в него.
Та с мъжката гледна точка няма идея дали изобщо ще получиш.
На въпроса дали е възмижен секс без ангажимент -да възможен е!
А от разказа ти дали да очакваш връзка от този секс - не не очаквай.
Нищо в разказа не подсказва да има някакво желание мъж да промените отношенията.

# 4
Форума се казва БГ-мама, поради факта че е създаден ит жени и такива членуват в него.
Та с мъжката гледна точка няма идея дали изобщо ще получиш.
На въпроса дали е възмижен секс без ангажимент -да възможен е!
А от разказа ти дали да очакваш връзка от този секс - не не очаквай.
Нищо в разказа не подсказва да има някакво желание мъж да промените отношенията.
Да и моите съмнения са такива.
Dio07, да знае. И двамата сме разделени с деца..

# 5
Очевидно при теб не е възможен секса без ангажимент, защото започваш да се ангажираш.
Дали е възможно нещата да прераснат... според мен не, докато се съгласяваш на тези условия, които ти предлага.
Но пък рязко може да осъзнае, че те харесва за нещо повече от секс, ако прекратиш отношенията. Ако не се случи така, значи никога не е имало шанс.

# 6
Не бих възлагала големи надежди на това, че е останал да спи в същото легло, когато си го заплашила, че ще му спреш неангажиращия секс. На мен като жена и погледато отстрани ми звучи като да не иска да прекъсне точно тези неангажиращи отношения и ти е подхвърлил една троха за зарибяване.

Аз бих прекратила всякакви отношения на момента. Ти си започнала да се влюбваш и да мечтаеш, а той ти отговаря на съобщенията след няколко дни. Не изглежда добре ситуацията за тебе.

# 7
Щом този човек е имал семейство - жена и деца, акъла му е още там.
Още не е скъсал връзката, още се надява вратата там да не напълно затворена. Наранен е, може да е имало изневяра, може да е нещо друго, но този човек все още изпитва нещо към бившата си. Затова и секса е сух. Предполагам, че даже се чувства гузен всеки път като го правите. Има физическа нужда от секс и затова се виждате. Но не е интимност. Предполагам е добър мъж и затова ще му трябва време да остави миналото в миналото. Дано си заслужава да чакаш.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 05:35 от Абуто

# 8
Да, възможен е секс без ангажимент.
Но ти искаш ангажимент очевидно. Струва ми се малко вероятно този секс да прерастне в истинска връзка. Все пак той те държи на разстояние, не споделя лични неща даже, тоест - той няма нужда от обвързване. При това положение остани с него само, ако за теб е ок да правите просто секс.

# 9
виждате се от три месеца, по веднъж на две седмици
ако не политаш надолу с главата, какво ти пречи да поизчакаш и да продължиш с настоящата ситуация?
по-лесно ще постигнеш промяна у него, ако го оставиш сам да стигне до нея
прецени дали търпението ти си струва, защото може и никога да не се получи онова, което искаш

# 10
  • София
...Въпросът ми е имам ли основание да се надявам, че тези неуточнени словом секс отношения могат да  в нещо повече като връзка например ...
Не и той ясно го е показал. Поведението му е недвусмислено и ако целта е връзка, определено не е той човекът.

# 11
Плюс, че и в секса ми липсва нежност от негова страна. Последното( за ласките) не му го спестих, казах му. Смятам, че ако имаме само секс отношения е нужно и двамата да сме достаъчно задоволени и откровени, нали?!

Щом не проявява нежност, ласки, значи не е добър в секса. За мен, ако в един секс няма целувки, ласки и нежност, не е никакъв секс.
На въпроса от заглавието - да, възможно е.

# 12
Напълно е възможно да се стигне до ангажимент в някакъв момент, само че човекът по принцип ми изглежда сухар.

Значи може да постигнеш ангажимент със сухар. Има и такива хора. Не че не иска да се отдаде на теб, след което да стане връзка като в приказките, ами той си е такъв, това е, което може да предложи. Не е много вълнуващо. Но ако те устройва?

Зависи и на каква възраст сте.

# 13
  • Terra incognita
Зсглавието не отговаря на съдържанието. Всъщност, от твоя страна не става дума за секс без ангажименти, очевидно искаш нещо повече.
Ситуацията, в която си се поставила е крайно унизителна. Третират те като секс играчка, а ти стоиш кротко и чакаш развитие. Мне, няма да има развитие.

# 14
Това с неангажиращия секс го пробвах даже няколко пъти и при мен имаше изявление, че е без ангажименти. Ами не е за мен тази работа, аз се ангажирам и започвам да изисквам.
Проблемите в случая ти са няколко. Първият е, че не сте казали ясно, че е секс без ангажименти, което те кара да се надяваш. Вторият е, че мъжът дава ясни невербални сигнали, че това е секс без ангажименти, но - тук е третият проблем - ти се опитваш да го притискаш да се държи като влюбен.
Според мен шансовете да стане нещо клонят към нула, но ако е някой кротък, не се кара, нито вдига скандали - би могла да пробваш да изговорите нещата ясно. Дано не се окаже обаче, че имаш и четвърти проблем - мъжът да си вярва, че иска връзка, а всъщност да не осъзнава, че реално не иска. Щото аз и това го играх. Струва ми се, че той не казва нищо по въпроса, за да не се наложи после да обяснява защо е казал едно, а се е оказало друго (т.е. защо е излъгал).

Общи условия

Активация на акаунт