Секс без ангажимент. Възможно ли е?

• 38 322
  • 261
  •   1
Отговори
# 165
  • Агент под прикритие
Секс бъдис... как ги обичам хАмериканските термини. Grinning
Всъщност, емоционален тампон, с две думи. Много хора не искат да я играят тази роля и имат пълното право за това.

# 166
Е така де, в случая на авторката, тя е решила (вероятно) да побутне към нещо по-сериозно - опознаване в дълбочина, писане просто ей така и тук удря на камък и отношението става студено. Е такъв случай изходът е един.
Този тип отнишения са писане: да се видим днес и разговори от типа: чакай да ти разкажа нещо смешно. Не “ дай да си пишем цял ден, след като вчера сме били заедно”. А ако проима чувства, добре е да се кажат и да си ходим по пътя заедно или отделно. Тва е.
Phoenix Wright, ама разбира се, че всеки има правото да не харесва или харесва това!!!!! Ти си този, който съди! Не схващам двойния стандарт “имам право да не харесвам, но ти нямаш право да го и си лека жена/ мъж”
Никой не те е вързал, гад демит.
А за Хамериканските термини, твой избор 🙃

# 167
Пак ще кажа, добре че има такива жени, задоволяващи се с нищо, та да са доволни мъжете, използващи си единствено инструмента. Някои и с това не знаят, как да боравят.

# 168
Всеки сам си преценЯ  кога, какво и как го удовлетворява. Не сме ние, които да съдим другите, още повече, че на нас не би ни било приятно някой друг да ни съди. Важното е да се чувстваме добре с нашия избор за нашия живот. Вече ако единия иска само бъдис, а другия истинска връзка, не става, то е ясно. Да си говори авторката с мъжа и да се разберат кой какво и как иска.

# 169
  • София
Изпуснала съм я тая тема нещо. Само мога да кажа, че авторката явно изобщо не разбира какво значи секс без ангажименти.

# 170
Авторката и мъжът ми се виждат съвсем старомодна двойка. 1. Не си пишат по цял ден (това е модерна работа, вашите родители дали си пишат така?) 2. Той отишъл да спи при нея (и той не е схванал модерната концепция за секс бъдитата) 3. Тя разсъждава дали ще излезе нещо сериозно, вместо да го захвърли елегантно като Кари Брадшоу и да отиде да търси следващия.
Ами, старомодни са.

# 171
аз пък се чудя, ако ще искаш само секс, как така се задоволяваш с един път на две седмици..
то поне да беше често и качествено... Rolling Eyes

# 172
Различните хора имат различни нужни в различните етапи на живота. Секс без романтични отношения си е като вкусно хапване набързо - няма нужда всеки път от сто предястия, следястия а.к.а гледане в очите, разходки в парка, планове да следващото лято.
С човек, с който просто се забавляваме за уикенда или някоя вечер, не ми е хрумвало да искам да обикалям по ресторанти, кино, театри и да ме ухажва - не, благодаря, както се казва. Това, че се виждаш периодично с някой за секс, не значи, че ще прерасне в нещо повече - може пък да вземеш да се влюбиш в друг и да прекратиш тези отношения.
Ако сексът е хубав, обаче, някои мъже сами почват да искат нещо повече.

За мен най-важно е човек да бъде честен към себе си и да уважава потребностите си. Ако това не са твоите отношения, излизаш от тях и търсиш следващите, които ще отговарят на очакванията ти.

# 173
  • София
аз пък се чудя, ако ще искаш само секс, как така се задоволяваш с един път на две седмици..
то поне да беше често и качествено... Rolling Eyes

Или секс бъдито я лъже, че не спи с други, или има ужасно ниско либидо. Мен второто веднага би ме отказало от мераците за сериозна връзка, ама нея може да я устройва, знам ли Joy

# 174
  • Агент под прикритие
Различните хора имат различни нужни в различните етапи на живота.
Това става като за начин на мислене, ако си на възраст горе-долу около 23-24 години макс.
Ако дотогава не си си изградила някаква представа какво имаш като очаквания от една връзка (да не се бърка с очаквания към конкретен човек, което е различно), не я чакай тая представа, това не е писмо да дойде...

# 175
Различните хора имат различни нужни в различните етапи на живота.
Това става като за начин на мислене, ако си на възраст горе-долу около 23-24 години макс.
Ако дотогава не си си изградила някаква представа какво имаш като очаквания от една връзка (да не се бърка с очаквания към конкретен човек, което е различно), не я чакай тая представа, това не е писмо да дойде...
На 24 очакванията ти от една връзка са едни, на 35 други, на 45 трети. Наличието на деца, бивши партньори в уравнението, също го прави различно. Хората се променят и това е най-нормалното нещо. Само идиотите не, те са константа.

# 176
  • Агент под прикритие
На 24 очакванията ти от една връзка са едни, на 35 други, на 45 трети. Наличието на деца, бивши партньори в уравнението, също го прави различно. Хората се променят и това е най-нормалното нещо. Само идиотите не, те са константа.
Валидно е единствено в случаите с налични деца (разбирам напълно хората, които имат и не искат повече).

Бившите са минало. Те не са фактор. Ако има нещо недоизказано с тях, значи нещото не е приключило. В такъв случай, или заблуждаваш човека, с който си в момента (не е задължително да е целенасочено), или тъчеш на няколко стана, със съгласието на всички страни, разбира се. Във втората ситуация драма няма (поне докато някоя от страните не реши нещо друго), в първата - колкото искаш.

Във всички останали случаи, представите ти за връзка са в тесен диапазон от-до, в който можеш да варираш. Всичко извън този диапазон е проба/грешка на различни варианти, защото или ти е скучно, или предното просто не е било твоето и си още в режим на търсене.

Хора, имащи склонността да скачат от крайност в крайност, обикновено им е по-лесно да кажат "Различните хора имат различни нужни в различните етапи на живота", когато всъщност искат да кажат "Нямам никаква представа какво искам от една връзка" и обикновено действията им показват ясно кое от двете е вярното.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 14:40 от Phoenix Wright

# 177
Феникс, много се радвам като видя човек, който с такава категоричност е наясно със себе си. Поздравления!
Само че, не всички хора са толкова праволинейни. Повечето от нас не са роботи с перфектен софтуеър, а се случва да имаме колебания, нежелание или да правим нещо, отлагаме някакви решения Wink

# 178
  • Агент под прикритие
Феникс, много се радвам като видя човек, който с такава категоричност е наясно със себе си. Поздравления!
Само че, не всички хора са толкова праволинейни. Повечето от нас не са роботи с перфектен софтуеър, а се случва да имаме колебания, нежелание или да правим нещо, отлагаме някакви решения Wink
Не е до "софтуер", а до навременни и малко от малко адекватни решения.
Когато се качиш на грешния автобус, това дали ще слезеш на първата, втората или примерно след 20 спирки, говори достатъчно за един човек. Grinning

# 179
Когато се качиш на грешния автобус, това дали ще слезеш на първата, втората или примерно след 20 спирки, говори достатъчно за един човек. Grinning
Има ситуации, когато се качваш на "гршния" автобус, на третата спирка вече го знаеш, но на петата разбираш, че онзи "правилния",  дето цял живот си се возил на него е бил всъщност грешния. Просто понякога хората случайно попадат в ситуация различна от ежедневието си и разбират, че всъщност там им е по-добре, че са повече себе си.

Общи условия

Активация на акаунт