Как премина днешният ден?

• 97 231
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 165
Много готвене днес. Сутринта, редовните бананови палачинки. После в тенджера изсипах огромна купа с нарязани от вчера зеленчуци да се задушат, и после бухнах маринована от вчера нарязана на хапки риба. В микровълновата, ориз. Добре че става бързо и удобно за работен ден. След работа висях да навивам пелмените, дето си бях наумила. Два часа и половина стърчах на крак... като си помисля, че в камерата имам още 3 пакетчета кори за пелмени, ще се гръмна... още с първата ми мина ентусиазма за такова начинание... поне ще имам три плика пелмени сега за идните седмици.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 21:55 от Анонимен

# 166
Моя премина много уютно. Сутринта с усещане за настинка, но вечерта вече съвсем ок. Хубав ден.

# 167
  • Great Britain
Снежно,ледено,студено.

# 168
  • София
Болно дете вкъщи, уроци, домашни. Изкарал е тройка на контролно по английски Sad за което е знаел, но не се е подготвял, нито ми е казал. Язък за всички усилия, които полагам да го науча, че и допълнителен курс...
Бяхме в библиотеката с каката, взехме си седем детски книги, боли ме гърлото, не знам как ще им ги чета просто.
Поредната вечер, в която двамата големи гледат на манджите ми с погнуса, чак ми се доплака като ММ каза да спра да готвя, щом не им харесва.
Сега ще си направя чай и ще чета пък. Лека нощ!
П.С. Малкият взе за пръв път сняг в шепичка, толкова му се радваше и се смя! Искаше да си го сложи на една плочка и да го разгледа, но в ръчичката вече нямаше нищо. Чисто детско изумление, гледа, търси, стои с разперени ръчички и казва "Де е?" HeartHeart Eyes

# 169
Това беше едно от основните правила за родители - не се пребивай в кухнята. когато не го искат децата ще ти се плаче. Т.е. слагай за тях неща които харесват, а вие с мъжа си яжте като хората Simple Smile  
Другото правило, лично мое - стрес за оценки приемам чак когато се броят за нещо. Междинните години ... не ми пука ама хич и не стресирам детето .  Само гледам да минава.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 23:17 от bella-ciao

# 170
  • София
Другото правило, лично мое - стрес за оценки приемам чак когато се броят за нещо. Междинните години ... не ми пука ама хич и не стресирам детето .  Само гледам да минава.
Това за оценките и аз го мислех, но покрай ковида и дистанционното оставих нещата на самотек и сега виждам, че синът ми има сериозни пропуски в самоорганизирането. До 5 клас ходеше на занималня, а сега вече няма кой да го контролира преди 7 вечерта.
Иначе и аз помня, че след кандидатстването в 7 клас, в 8 го ударих на почивка. Не че изобщо не съм учила, просто минавах между капките

# 171
...
Иначе и аз помня, че след кандидатстването в 7 клас, в 8 го ударих на почивка. Не че изобщо не съм учила, просто минавах между капките
Да, и аз го оставям . Т.е. при нас след 4 клас, на 10 ,вече беше в гимназията и за голям късмет с корона и ние хоумофис. И за голям късмет с голяма маса с 6 стола в тапезарията ... ами ние ние от двете му страни с компютрите и слушалките и той по средата с таблетчето и слушалките ... Ами успяхме да изкараме първите 2г.
Сега го организираме , учим, гледаме да не пропуска и да не се отпуска . Но ако сбърка нещо само го поправяме и не го стряскаме за оценки.  Това в същност беше и Монтесори педагогиката ., изкара 4г. основно училище по тази педагодика.
Брат му сега след 10 ти клас има 2 години и абитура , оценките са важни и го гледам сам се организира, мобилизира , контролира и амбицира. Много е добре. А и него не сме го напирали за оценки когато не са били от особено значение за нещо.

# 172
Ден пълен с разочарования...

# 173
Нерви, нерви и пак нерви

# 174
Приключих вече с коледните подаръци. Всичко е купено и опаковано и стои под елхата.

# 175
Супер мина днес. Започна с гимнастика в група и вечерта 1ч. в басеина Simple Smile
Сега аперитивче, футболче ...
Единствената сянка са идиотски новини за плотически идиотщини ... не мога да спра да се ядосвам просто .

# 176
  • В един копнеж!
Сутринта не успях доста време да вляза в колата. Най накрая вратата до шофьорското място се открехна, та оттам успях да отворя шофьорската врата. Тая вечер като си говорихме с моя мъж и той не е могъл да влезе в колата, та пълзял през багажника на комбито. Посмяхме се здраво.
Купих ел.кана за вода. И там ударих на щамък. Утре ще я връщам. Дали са ми друга кана, която съответно не може да легне на ел. постамента, не си пасваж женската и мъжката букса.

# 177
Радвам се, че си купих хубава кола.  Единствената от зарана, която успя да изкачи заледения баир.

# 178
Не както бих искала.Разочарована съм.Минавам на план Б.Wink

# 179
Бих казала добре. След работа бях на зъболекар, после купих храна на кучето (отново са я вдигнали, което ме ядоса) и сега седнах с чаша ментов чай.

Общи условия

Активация на акаунт