Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 5

• 42 841
  • 778
  •   1
Отговори
# 450
56,09 лв - evn.
Новото вкъщи е съдомиялна от 10-на дни.

# 451
56,09 лв - evn.
А колко ви беше сметката миналия месец, без съдомиялната?
....макар че тя е влезнала в сумата на1/3-та от месеца, все пак ми е интересно

# 452
56,09 лв - evn.
54,62 лв.

# 453
56,09 лв - evn.
54,62 лв.
Грубо излиза по 6 лв на месец Simple Smile

А вече пускате ли отоплителни уреди за новия сезон?
 Ние все още не сме стартирали, макар и че живеем на партер.

# 454
Все още не сме пускали.
В къща сме на втория етаж,под нас е баща ми ,над нас също има хора.
Очаквам като пуснем да се вдигне , + като започнем да използваме и сушилнята.

# 455
Нашата е 75лв, зимата е 100лв. Но апартаментът ни е изцяло южен.

# 456
  • Майничка
Още  не пускаме, даже чат-пат заспивам в западния хол на открехната балконска врата (и се събуждам от студ 😁).
Само щерката, която е в източна спалня, с две външни стени, си приготви електрическата възглавничка, но още не я е сефтосала.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 22:10 от gargamela

# 457
Само на мен ли се падат бъгави елекромери. В друга тема писах, че тока на 4 човека за септептемри, без бойлер и отопление и всички останали домакински уреди е 115 лв. или 517 киловата, за сравнение имам: Август, ваканционен имот на морето, 40 кв.м, 3-ма средно месечно обитатели, консуматори бойлер 80л през деня, един климатик на 80% от месеца и един малък хладилник за лед и безалкохолно ( няма пералня, няма сушилня, миялна, не се готви дори и яйца- нищо, сешоар, ютия няма...) само зарядни за телефон и лаптопи - сметка 81,28 или 360 киловата.
Не ми се мисли за свободен пазар при 300 киловата за лятото и нормален дом за обитаване от семейство с 4 члена.

# 458
  • Велики Преслав
Излезе и моята мъка 🤣

152 лв, ама мисля, че е добре. Перем и сушим много, 2та бойлера почти докрай.....

# 459
Само на мен ли се падат бъгави елекромери. В друга тема писах, че тока на 4 човека за септептемри, без бойлер и отопление и всички останали домакински уреди е 115 лв. или 517 киловата, за сравнение имам: Август, ваканционен имот на морето, 40 кв.м, 3-ма средно месечно обитатели, консуматори бойлер 80л през деня, един климатик на 80% от месеца и един малък хладилник за лед и безалкохолно ( няма пералня, няма сушилня, миялна, не се готви дори и яйца- нищо, сешоар, ютия няма...) само зарядни за телефон и лаптопи - сметка 81,28 или 360 киловата.
Не ми се мисли за свободен пазар при 300 киловата за лятото и нормален дом за обитаване от семейство с 4 члена.
80 лв. само за бойлер, зарядни и климатик за 40 квадрата е нормална сметка. Като се има предвид и че повечето време са на плаж и навън.
За вашата сметка не разбрах "без бойлер и отопление и всички останали домакински уреди", т.е. без тези неща е сметката или включва домакински уреди.
През деня има ли хора в имота или сте на работа? Колко често готвите, приблизително колко често пускате пералня, имате ли сушилня, миялна, фризер? В къща ли живеете? На промишлен ток ли сте?

# 460
50,67лв.. Нормално, бойлер всеки ден, готвене също.Летните ми бяха под 30лв., но не ползвахме бойлер и готвех много по-малко.

# 461
51,17 лева. Бебе, 3 климатика, бойлер, пералня със сушилня, готвене всеки ден, съдомиялна и т.н. Миналата година по това време е била 64 лв.

# 462
398лв. Отопление сме пускали на ток(котле) нощем и интервално денем, през 1/2 от месеца.Другото е същото.У дома
постоянно има хора.1824кв. за месеца изхабени.

# 463
57лв. Период - 09.09-08.10. И ние имаме 3 климатика, но през този период за някой час да са работили двата. Бойлер, готвене, перални около 10-тина на седмица.
Киловати 170 на дневна и 60 на нощна.

# 464
  • София
Току що платих сметката за миналия месец16.09-15.10
-57 лв.-апартамент в провинцията, който ремонтираме в момента.
Бойлер, който не се спира, готвене всеки ден/ фурна и котлони/, по 2 перални на ден, заради основното почистване,
3 дни целодневна работа на компресор за боядисване , миялна средно на два дни, 2 телевизора, хладилник и компютър работещи непрекъснато, а и малко вентилаторна печка сутрин рано/ но тя минава на нощна тарифа щото сме таласъми и ставаме в 4-5 сутрин/.
-В софийския апартамент е 23 лв., но там беше само синът ни и това е от хладилник, компютри , рутери, отоплителна печка/ щото още няма парно/ и малко готварска печка.

Общи условия

Активация на акаунт