Работа, CV-та, HR-и, съвети - 78

• 43 617
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 170
Честно казано, на мен тази формула ми се вижда твърде сложна.
Тази формула се учи в пети клас по математика. Довечера мога да снимам и страница от учебник с точно такива задачи. Говорим за стандартен такъв, не за мат. паралелка.

# 1 171
Ок, не било първи клас, а пети. Поантата ми беше, че формулата е по-сложна от онази, която ползвам аз, а не, че поначало е висша математика.

# 1 172
Просто си представих как плащаме счетоводство и там се учат такива основни неща взаимно… Но пък за над 20 години бизнес в нашето семейство , а и целият ни род всъщност се занимава с различни бизнеси, един от нас не попадна на счетоводителка, която да не ни гледа от високо… Включително, и когато ние плащаме, заради нейни грешки, а такива случаи е имало не малко.

# 1 173
Това е като с всяка професия - има добри специалисти, има и не толкова добри.

# 1 174
Абсолютно е така, но да не може да сметне нещо толкова елементарно е скандално.

Другото важно е, че в България почти няма разлика в заплащането, спрямо това, колко е добър специалиста.

# 1 175
  • Mars Hotel
Много смешно ми стана с тия дължини на страните на квадрати, извинете. Smile Абсолютна загуба на нерви и време е да се спори с буквалисти.

# 1 176

Другото важно е, че в България почти няма разлика в заплащането, спрямо това, колко е добър специалиста.

Имате свободата да изберете друг счетоводител (в случая).  Същото важи и за други специалисти.

# 1 177
  • София

О, това не е вярно Wink

# 1 178
  • sofia
Бахти дискусията Joy Joy Joy Joy Joy
И четене с разбиране им куца на бая народ Joy Joy Joy

# 1 179
Здравейте,

Имам въпрос относно започване на нова работа. Бях без трудов договор около година, защото работих на фрийланс начала и не съм се самоосигурявала и един вид съм се водила безработна. Не съм се регистрирала в бюрото по труда за компенсация през това време.
Има ли начин новия ми работодател да разбере, че съм била без договор и да сметне, че съм била безработна през това време? Знам че може да види в книжката ми, но може ли да му излезе някъде в нап, ной или другаде при подписване на трудов договор и регистрация?

# 1 180
Зависи какво значи, че изобщо не сте се осигурявали. Здравно поне не внасяхте ли?
Според мен е удачно да напишете какво точно Ви притеснява. Така ще получите най-точен отговор.

# 1 181
От както ми приключи предишния трудов договор, не съм се регистрирала никъде в бюрото и работих един вид в неофициално. Внасям си здравни. Притеснява ме че не съм споделила на бъдещия работодател, че съм работила без трудов договор една година и да не си помисли нещо. А вече е късно да му казвам, защото интервюто е минало, имам предложение и го приех. Предстой да си пратя данните и да подпишем трудов договор. Но до колкото знам само от книжката може да се види, а тя така или иначе ми е пълна и ще ми трябва нова.

# 1 182
Книжката си я предоставяш, за да ти се изчисли стажа за % за квалификация. Едва ли някой ще се заяде за липсващата година, още повече, че книжките отиват в ТРЗ, едва ли шефът ще тръгне да ги смята годините стаж.

# 1 183
  • в сърцата на децата <3
Ама важно ли ти е да НЕ знаят, че имаш година дупка? Дори да си си дала почивка - та какво?! Не е незаконно. Единствено ако си ги излъгала, че трябва да работиш месец предизвестие, е възможно да има проблем АКО те хванат.

# 1 184
Ами аз имам месец предизвестие, защото така съм се разбрала с клиентите си и си го спазвам. Реално нямам легални задължения, но съм коректна с тях. Това е проблема, не знам какво ще си помисли бъдещия ми работодател и предпочитам да не разбира.
Какво се случва когато човек си изгуби книжката или му свърши мястото в нея и започне нова работа?

Общи условия

Активация на акаунт