Връщане в офиса след пандемията

• 7 465
  • 192
  •   1
Отговори
# 90
Е, като е болен ще си вземе болничен… Това да ходиш болен май само тука го има.
Едва ли има човек, който при всяко протичане на носа или болки в гърлото да си взима болничен. Това и от работодателите няма да се толерира. А при Ковид - някой е с лека хрема, а друг влиза в интензивно.

Всяко протичане едва ли е като при малките деца всеки месец. 2 пъти да се разболееш в годината, за теб може да е сопол ама за другия не знаеш как ще се възприеме от неговия организъм.
Така беше и при Короната и още е, при един със сопол, а при друг в болницата Simple Smile
При хората с деца е доста често през зимата. Аз например съм почти постоянно леко хремава в студеното време..

# 91
  • София
И колежката така Simple Smile Леко хремава и с Корона. Моето мнение е да не ходите болни в офиси пък вие си гонете таргети или каквото  си решите. Иначе и аз имам малко дете и знам как е.

# 92
Ами пак зависи. Хремата може и да е корона, ама може и да не е. Аз примерно имам синузит от 20 години насам и зимата се обостря. Лекувам се, разбира се, но почти цяла зима съм с главоболие и запушен нос. Мога ли за изкарам цяла зима в болничен? Синузитът не е заразен...

# 93
  • София
Говоря да сте болна, а не със синузит. Не ми извъртайте думите Simple Smile

# 94
Нарциса, обичайно е да се взимат болнични за вършене на лична работа, а при болест да се седи в офиса, че да се пазят дните за болнични и отпуски.
Че аз не съм казвала за какво се взимат болнични, само посочих, че се взимат доста Trollface

# 95
Говоря да сте болна, а не със синузит. Не ми извъртайте думите Simple Smile

Ами, да де, синузитът е болест принципно. Протича със сополи. Можеш ли да различиш сополивенето от ковид и това от синузит? Или трябва човек за всеки сопол да тича за болничен и на PCR?
Принципно съм съгласна, че не трябва да се ходи болен на работа, но не винаги едно кихване или закашляне е ковид.

# 96
  • София
Кажете го на умрелите.

# 97
I R., решение на работодателя при каквито и да било симптоми и при продължителен  контакт с човек със симптоми (например детето) , служителят да работи от вкъщи е оптималното. Ако няма такова правило във фирмата, е утопия да се взимат болнични за всеки сопол.

# 98
Вие пък се изрепчете на вашите шефове.

# 99
  • София
I R., решение на работодателя при каквито и да било симптоми и при продължителен  контакт с човек със симптоми (например детето) , служителят да работи от вкъщи е оптималното. Ако няма такова правило във фирмата, е утопия да се взимат болнични за всеки сопол.

Той работодателя не може да отговаря и за вашето здраве. Пак казвам вие сте възрастни, съмнявам се да се сополивите като децата.

# 100
Добре де, ако имате симптоми на ковид и се обадите да го кажете на ръководителя, ще ви накара да ходите в офиса ли?

Не вярвам.

# 101
  • София
То и аз съм със синузит от над 20 г. Няма начин да объркаш синузит с лека настинка. Останалото е въпрос на съобразяване.
Аз лично съм уволнявала служител в кантората ни, който си позволи няколко пъти да идва болен, защото да не си "цака" болничните. Хем кантората ни работи хибридно и сме наясно, че работата може да се организира отвсякъде.

# 102
Ами I.R. нагоре  ви се дадоха доста примери. Приемете, че има хора, които доста често се сополивят. Ако аз започна да си взимам болнични при всяко такова неразположение, работодателят ми никак няма да е доволен, защото ще трябва да правя доста често отсъствия, особено през зимата.А човек е най-заразен точно в началото. Има и хора с алергии, които съвсем не могат да различат активиране от алергията или начало на вирусно заболяване. За да не бъда уволнена, при липса на възможност за хоум офис, ще ходя на работа и като се окаже Ковид, ще заразявам. Това са фактите. Това не е следствие от безотговорност на служителя, а от невъзможност да се вземат превантивни мерки при всяка настинка при задължителна присъствена работа. При сегашния ми работодател се върнахме хибридно на работа и указанията да точно такива - при контакт със заразени от Ковид в семейството и при каквито и да било леки симптоми да се работи от къщи. Но това не е навсякъде така. Аз в момента съм в процес на смяна на работата и при новия работодател в същата сфера , хоум офис е имало само през 2020. От гледна точка разпространение на Ковид, задължителната присъствена работа, отпадането на хоум офиса и на хибридния модел в много фирми ще бъде пряко свързан с увеличаване на заболеваемостта.

# 103

Кажете го на шефовете.

Аз съм много за хоумофиса, ама, като не се разрешава, ще ходим сополиви на работа. Ако някой може да отдели по 100 лв. на всеки сопол, не всеки може... Иначе нямам против, ако ми се плаща PCR-а, ще си правя, ако ми се разрешава работата от вкъщи при симптоми, също....

# 104
  • София
Моят или нечий друг живот не е 100лв. Но вярвай ми, ако някой полунарочно ме зарази и близък пострада фатално, стоте лева ще са му най- малкия проблем.
Дори не мога да си представя какво ѝ е било на Фивър. Да си загубиш детето заради нечия немарливост.

Общи условия

Активация на акаунт