Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ)

• 25 477
  • 200
  •   1
Отговори
# 165
Включвам се и аз в темата - от февруари месец и аз съм с такава кашлица, с хрипове вечерно време, задух и изхранване на слуз... обиколих толкова доктори- всички казват нищо ти няма, добре си... чудя се вече и аз дали не е рефлуксна кашлица, но аз съм на диета от как се помня, заради гастрит, непоносимости и т.н.. знам какво са киселини, но такава кашлица никога не ми се е случвала... не ям, млечни, яйца и домати, кафе не пия, храня се изключително изчистено, но тва нещо ме мъчи вече 4 месеца... ту затихва, ту се активира... най-много ме плашат хриповете, които изчезват след като изкашлям обилно количество секрет... някой дало намери решение на проблема Confused
Здравейте, какво се случи с вашата кашлица? Имате ли някаква диагноза или препоръка, която ви е помогнала?
Аз също страдам от такава кашлица с много слуз, след като прекарах тежък бронхит, вече повече от 2 месеца. И понеже имам лек рефлукс в гърлото се чудя от рефлукса ли е, или е просто остатъчна от боледуването.
Снимката на дробовете ми беше чиста.

# 166
bloombug, махнете всички млечни за поне няколко месеца.

# 167
Здравейте, установиха ми хистаминова непоносимост - висок хистамин, който от храни или други дразнители създава реакции като калица, уртикарии, проблеми със стомаха и тн. Спрях млечните и глутена, и пия хранителна добавка за понижаване на хистамина - за момента съм овладяла симптомите. Надявам се да съм ви полезна.

Включвам се и аз в темата - от февруари месец и аз съм с такава кашлица, с хрипове вечерно време, задух и изхранване на слуз... обиколих толкова доктори- всички казват нищо ти няма, добре си... чудя се вече и аз дали не е рефлуксна кашлица, но аз съм на диета от как се помня, заради гастрит, непоносимости и т.н.. знам какво са киселини, но такава кашлица никога не ми се е случвала... не ям, млечни, яйца и домати, кафе не пия, храня се изключително изчистено, но тва нещо ме мъчи вече 4 месеца... ту затихва, ту се активира... най-много ме плашат хриповете, които изчезват след като изкашлям обилно количество секрет... някой дало намери решение на проблема Confused
Здравейте, какво се случи с вашата кашлица? Имате ли някаква диагноза или препоръка, която ви е помогнала?
Аз също страдам от такава кашлица с много слуз, след като прекарах тежък бронхит, вече повече от 2 месеца. И понеже имам лек рефлукс в гърлото се чудя от рефлукса ли е, или е просто остатъчна от боледуването.
Снимката на дробовете ми беше чиста.

# 168
бихте ли споделили коя е хранителната добавка за понижаване на хистамина?

# 169
Здравейте, установиха ми хистаминова непоносимост - висок хистамин, който от храни или други дразнители създава реакции като калица, уртикарии, проблеми със стомаха и тн. Спрях млечните и глутена, и пия хранителна добавка за понижаване на хистамина - за момента съм овладяла симптомите. Надявам се да съм ви полезна.

Интересно! Благодаря за споделеното! И моята кашлица, като че ли спонтанно се реактивира от нищото, понякога от храна, понякога от въздуха навън. Дали не е нещо такова и при мен, ще се проверя за всеки случай, че толкова ми дойде до гуша от кашляне и нон стоп слуз. А почти не ям млечни и хлябове.

А с какво изследване установихте високия хистамин? Кръвно предполагам?
Също каква добавка вземате за сваляне на хистамина?

# 170
Хистаминова непоносимост се изследва с кръвно изследване.
DAO се нарича:
https://www.synevo.bg/diaminooksidaza-dao/

# 171
Момичета, не че не е възможно да е от рефлукса, но сигурни ли сте, че кашлицата ви не е просто от сухия въздух? Аз съм със суха кашлица, която пулмоложката ми определи не като кашлица, а като "звук от струята въздух", обаче аз си я наричам кашлица и ми се появява вкъщи, където се отопляваме на климатик. На работа или навън няма такова нещо.

# 172
За мен лично със сигурност не е от въздуха. Кашлицата ми е бронхиална, дълбока и с много слуз и храчки. Определено има някаква причина, личната ми лекарка потвърди, че не е нормално и че хриптя на моменти. Имам час за пулмолог, но съм в чужбина и доста се чака. Докато чакам искам да съм проактивна и информирана.
По принцип много неща могат да направят такава кашлица - алергии, дълъг ковид, реактивни дихателни пътища и т.н.

Иначе преди да прекарам този бронхит, от рефлукс имах след хранене постоянно прочистване на гърлото, но кашлица нямах.

# 173
В БГ са достъпни лабораторните изследвания. Изследва се храчка за бактериална инфекция. Ако има платен начин да направите изследването без лекарско предписание, пулмологът ще е наясно с резултата.

# 174
В БГ са достъпни лабораторните изследвания. Изследва се храчка за бактериална инфекция. Ако има платен начин да направите изследването без лекарско предписание, пулмологът ще е наясно с резултата.
Направила съм това вече, нямам бактериална инфекция.

# 175
Във всяка лаборатория правят тест за хистаминова непоносимост, но за мен най-реалистични са тези на Геника. Иначе добавката е Anti Histamin на Хербамедика.

# 176
аз съм със задух
от година и половина, стана ми интересно за тази хистаминова непоносимост....
имам като бучка в гърлото понякога, кашлям, но не всеки ден, като на кризи е, за 15-20мин заплчвам да кашлям с леки храчки. Но задуха е през целия ден номстоп. Не успявам да поема дълбоко въздух до край...

# 177
аз съм със задух
от година и половина, стана ми интересно за тази хистаминова непоносимост....
имам като бучка в гърлото понякога, кашлям, но не всеки ден, като на кризи е, за 15-20мин заплчвам да кашлям с леки храчки. Но задуха е през целия ден номстоп. Не успявам да поема дълбоко въздух до край...
С подобни симптоми съм, при мен излезе голяма хиатална херния.

# 178
как ви го откриха?

# 179
имахте ли киселини и парене? сърцебиене?

Общи условия

Активация на акаунт