Любители на котки - Тема 172

• 34 850
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
Може ли да се дава адаптирано мляко за бебета на малки котенца?
Имате ли ДМ наблизо?
Има евтино мляко за котенца в кутийки...

ДМ ми е наблизо,ще купувам на мамин златен супички...
за съжаление няма 😔

# 421
  • София
Може ли да се дава адаптирано мляко за бебета на малки котенца?
В нет-а пише, че на първо време може.
Млека може да намерите във вет. клиники и зоомагазини.
Зооплюс (поръчката ще дойде до 4-5 дена)
Нечовешки магазин
Централна ветеринарна клиника

# 422
Здравейте.
Минах през ветеринарната амбулатория. Казаха първо да дам 1/2 хапче против глисти, а след 10-тина дни ако няма нищо да я заведа на ваксина. Обясни ми как да дам хапчето, но ще съм благодарна и за напътствия от вас.
Вече се отпусна Бети, разходи се из стаите. Хареса си леглото на дъщерята, от което тя е много щастлива.

Смених котешката тоалетна, че не хареса първата с някакви дървени трески (като фиде). Взех обикновена бентонит и в нея си ходи спокойно. По колко храна трябва да ѝ даваме?
Още ни е много  ново гледането на коте.

# 423
Идвам да покажа, какво измайстори ММ за прозореца. Арчи като се изправи души, души и се махна не прави опити да скача но и процепа е много малък а той почти 6кг няма начин да мине. Даже си мислех да намажа с нещо противно за котки та съвсем да бяга от там. Нещо да предложите,коя миризма ги отблъсква, някое етерично масло?

# 424
Отблъскват ги цитрусови аромати. Има по зоомагазините едно с лимонова трева, аз пръсках новия диван да не го възприема за драскалка.
Кайли, много сладка котанка. Хапчета не съм давала аз, ветеринар й даде, с едно дълго направо й го бутна в гърлото, даде водичка и задържа муцунката докато глътне.
За а храненето зависи от възрастта и това какво хапва. Обикновено на пакета отзад има кг/ дневен грамаж храна.

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 21:15 от MianaNia

# 425
Нещата клонят към кастрация. Мислех за стълбичка, но синът ми е на квартира с още двама човека. Първо не се знае колко още ще е там, второ другите те са много ок непрестанно да се съобразяват с чужда котка. Иначе аз съм на 7 ет и не става. Къща с двор няма никой от близкото ми обкръжение. Така,че...трябва да свиква вкъщи. А без кастрация това ми изглежда мисия невъзможна. Той не е ваксиниран заради болестите та сега...преди кастрация ли,след ли....надявам се да не е легнал нещо навън за тия часове в които е бил

# 426
По-добре е ваксинация преди кастрацията, защото има риск да се зарази с нещо в клиниката. Но все пак се консултирай с добър лекар.

# 427
Отблъскват ги цитрусови аромати. Има по зоомагазините едно с лимонова трева, аз пръсках новия диван да не го възприема за драскалка.
Блеки не го отблъснаха цитросовите аромати на портокал и на грейпфрут. С лимонена трева не съм пробвала.

# 428
Дано си донесе и малките възможно по-скоро. Тя се връща да яде, но по веднъж на ден само. Няма и как да я проследя къде отива,защото минава през съседните.
Този месец трябваше да и сложа и амбула за външни паразити сега сигурно няма да може.Утре ще ходя да купувам обезпаразитяващи и ще разпитам и в аптеката да видим какво ще ми кажат.

# 429
За бебетата трябва да почакаш месец, за да могат да се придвижат на собствен ход. Тя е намерила място, което е решила, че е безопасно за тях, преди да роди.
Храни я с максимално калорична храна, трябва да пие и много вода.
След някой ден ще ѝ е нужна повече храна, бебетата ще може да оставя за по-дълго и сигурно ще идва да се храни поне два пъти на ден. В момента е студено, и тя трябва да ги топли почти постоянно.

# 430
Един ден ще то ги донесе едно по едно:)

# 431
Пандорина, спокойно. Няма да се зарази за няколко часа навън. Ветеринарите ще кажат кое по-напред.

# 432
Много трудно решение трябва да взема затова моля да ме извините ако досаждам с екзистенциалните размисли.
Скрит текст:
Първо - има ли сред вас хора, чиито котараци така да са се държали преди да са кастрирани? Ми той е като луд, като обсебен, като психопат...то е някакъв ужас...истерично мяукане и преследване да ме докопа и да ме яхне...не допуска да бъде погален, да бъде пипнат...изврясква истерично и пак гледа да ме захапе и да се клати...цялата ме е омокрил...почти няма спокоен момент..ходи като луд и вряска...Ми около мен има трима човека с котараци, които са на сходна възраст, даже 1-2 месеца по-големи. Не кастрирани . Няма такова нещо! Единия маркира и това му е. Ама за такава лудост като при Франки никой не споделя. Затова ви питам, има ли и други такива. Това си е направо болестно състояние.
Второ - ако не беше се случило това с бягането аз изобщо нямаше да имам дилема и просто да запиша дата за кастрация. Защото си въобразявах, че той навън просто ще умре от страх и  глад и ...ужас. НО след като го видях...навън пред онова мазе - спокоен, сякаш това е най-естественото нещо....аз се стъписах. И се иптам - дали това не беше отговорът?! Дали това не се случи за да ми покаже какво трялва да направя?! Защото сега ако го кастрирам за да го направя пригоден за "живот" между 4 панелени стени....ще се чувствам ..знаете ли как. Ето така -  все едно някой да ми каже - ела, ще ти осигуря сигурен, безпроблемен живот, няма да има нужда да работиш, няма да има нужда да се грижиш за нищо...ще те храня с най-хубава храна, ще ти осигуря най-добро обгрижване, от теб се иска само да спиш, да ядеш, да даваш да те галя...и това е. И за да ти е още по-комфортно ще те кастрирам за да не изпитваш дискомфорт от естествените си нужди. Споко, няма да те боли, нио няма да усетиш, но после ще си спокойна и нищо няма да ти лапсва. Защото знаеш ли навън колко е трудно, ще трябва да работиш за прехраната си, да живееш в несигурност...да имаш тревоги и проблеми които да решаваш....може да те бутне кола, може да ти се случи какво ли не....
Ако някой ми каже това...ще избягам с 300! Не е вярно, че котките са създадени да ядат и да спят?! Те са създадени като диви животни, които са толкова прекрасни именно защото са оцелявали в една несигурна и враждебна среда в която трябва всяка секунда да са нащрек, да пазят територия, да ловуват - затова са така грациозни, бързи, чувствителни и интелигентни! Именно животът в несигурност ги прави такива.
А ако толкова искам котка вкъщи има толкова много по групите, които са вече кастрирани, на които стопаните са починали или са ги изхвърлили и те така или иначе не могат вече да оцелеят.
Но сега имам чувството че ще направя престъпление. Франки ми показа какво иска!  Какво значение има колко точно ще живее, важното е не колко а КАК! Ще си оставя още малко време за размисъл.....но аз аз искам да съдействам за естествените сили в света..тези, които са заложени изначално и правят един вид най-доброто, което може да бъде...които изострят сетивата му, развиват способностите му, правят го силен, оцеляващ...а не тези, които предлагайки сигурност превръщат живота в физиологично съществуване.
Съжалявам ако ви ядосах, подразних и досадих...просто имах нужда да споделя....

Ако искаш да му дадеш свобода - дай му я. Ако искаш да му дадеш дом - дай му го. Ако искаш да му дадеш здраве - дай му го. Ако искаш да му дадеш избор - дай му го.
Кастрацията няма да е отнемане на свобода, ами здраве, тъй-като няма да се бие с котараците за женска и територия и така няма да се овируси с нелечими вируси при бой. Като му омръзне навън, ще се сети, че си има дом. Ще си го прибереш. Като ще излиза свободно - да си има ваксини, пък и да няма паразити.
И винаги, обаче, остава риска от действията на човекоподобните. Това е най-големият риск на свободата. Здравето можеш да го застраховаш, покрив и подслон можеш да му застраховаш, но застраховка от "хора" няма.

# 433
Аз и заради съседните ни искам Манди да си донесе бебета в нашата къща.Нямам им вяра.Сложила съм и' каишка със звънче да виждат хората, че не е бездомниче и да не я закачат,но знам ли.
Утре ще отида до Дм за храна за кърмачки май съм виждала,че има.

# 434
Това някаква нова храна ли е? Не помня да съм виждала специална храна за кърмещи котки в ДМ... Може ли да я снимаш?

Общи условия

Активация на акаунт