🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 8 (10.04 - 17.04) 🌴

• 41 700
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 300
Анелия е най-младият участник там. Доколкото помня, преди всички и се дразнеха, че само повтаряла това "Ани и Гани" пък нищо не правела. Сега пък е обвинявана, че е направила нещо.
То за зрителя угодия няма. Толкова ли не можем да приемем факта, че сега и е паднало. Намерила е съучастници и е решила най-накрая да "въстане". И кой, за бога, приема лесно да му заповядват. Някой не позволява посмъртно. Друг търпи докато стане нетърпимо... И да, не се получи както искаше или както драгия зрител е искал. Но пък и тя е човек, има си недостатъци.
Според мен пък, въпреки всичко, се справи доста добре.
Вярно е, Калиста. Според мен един зрял човек с повече житейски опит ще знае кога да преглътне и търпи понеже нещата са в негова полза, независимо как изглежда отстрани. Все едно на Бо и пукаше, че са 'Йо и Бо' и виждат Йо като по-водещата и опасната. Напротив, осъзнаваше, че това и е от полза. От моя гледна точка Анелия беше в по-изгодна позиция при голямата коалиция. Може и да се е чувствала застрашена от Драго, но от показаното той им трябваше за глас и щеше да е първия изгонен после, заедно с Алекс. А сега при Бо очаквам всичко, включително и в един момент Бо и Зоран да заиграят с Карин и Ванко и да изгонят другите.

# 301
Аз затова много се ядосвам на това неориентираното Ани.
Тя не играе играта, просто иска никой да не й заповядва. То щото Бо не я командори.
Абсолютно изгонването на Драго е ход на Анелия, а не на Бо. Просто този ход нямаше да се осъществи без идола на Бо, но по-скоро двете страни взаимно се използваха за обща угода. Но определено Бо не я командваше за Драго.
Анелия доста по-рано вдигна мерника на Драго, да не говорим, че вече го беше изгонила тя един път.
Не мога да се съглася, че е неориентирана, точно обратното тя направи това, което трябваше и дори аз ако бях щях да бъда много по-жесток и щях да ударя по Ганка или Ванко

# 302
Все пак именно това е "Сървайвър" 😉 Много е вярно, че позицията на Ани не се е променила много. Дали ще е с Ганка, дали с Бо, пак не е точно в центъра и на върха на съюза, но Борислава я кара да се чувства изслушана и уважавана, докато Ганка се отнасяше с нея само като допълнителен глас. Всеки има слабо място, или по-скоро нещо, което може да използваш за собствена полза - при Анелия това е желанието да се чувства изслушана. При Ванко примерно е някой да му сготви мекичките и да му начетка малко егото. Дори най-големите играчи като Зоран и Бо съм сигурна, че има нещо при тях от което друг играч би се възползвал, ако вникне достатъчно надълбоко, но може би е вече прекалено късно. Предстои да видим.

Иначе интересно наблюдение за присмеха, който Ванко отправя към Бо и Йо, че се правят на големи играчи, а не им се е получило. Това със сигурност може да бъде индикация, че Бо също ще си замине преди него, но пък може и
да е  единствената сламка за която той може да се хване да се присмее, тоест че Йоана е отпаднала рано и не им се е получило изцяло двете да ръководят парада, както вероятно е бил планът им.

# 303
Все пак именно това е "Сървайвър" 😉 Много е вярно, че позицията на Ани не се е променила много. Дали ще е с Ганка, дали с Бо, пак не е точно в центъра и на върха на съюза, но Борислава я кара да се чувства изслушана и уважавана, докато Ганка се отнасяше с нея само като допълнителен глас. Всеки има слабо място, или по-скоро нещо, което може да използваш за собствена полза - при Анелия това е желанието да се чувства изслушана. При Ванко примерно е някой да му сготви мекичките и да му начетка малко егото. Дори най-големите играчи като Зоран и Бо съм сигурна, че има нещо при тях от което друг играч би се възползвал, ако вникне достатъчно надълбоко, но може би е вече прекалено късно. Предстои да видим.

Иначе интересно наблюдение за присмеха, който Ванко отправя към Бо и Йо, че се правят на големи играчи, а не им се е получило. Това със сигурност може да бъде индикация, че Бо също ще си замине преди него, но пък може и
да е  единствената сламка за която той може да се хване да се присмее, тоест че Йоана е отпаднала рано и не им се е получило изцяло двете да ръководят парада, както вероятно е бил планът им.
Това е доста абсурдно от негова страна, личи си, че не познава играта и че има т.нар. GOATS, които всеки иска на финала и определено нямат шанс да спечелят.
Това, че си стигнал навътре в играта съвсем не означава, че си по-добър или по-голям стратег. Просто стратезите искат играчи, които могат да победят накрая

# 304
  • софия
Жалко, че Драго окончателно отпадна. Беше ми любимец (въпреки, че нямаше ясна стратегия) Но пък го очаквах заради промо-спойлерите. На Зоран ще му казвам "благородника" ;дд от сега до финала (който май наближава) имайки предвид рекламите за Съни бийч. Само не разбрах защо и той си гледа видеото?! Условието не беше ли или само той да гледа, или всички други без него? Извинете ме, ако вече сте го обсъдили, не мога да ви изчета Simple Smile

Bengun една фенка на Ливърпул те поздравява Simple Smile

# 305
  • Другата България
Анелия реагира като тийн бунтар, който му е най-важното да не го подценяват и да не му казват какво да прави. Но няма опита и капацитета тя да води играта, затова сега пак е подчинена при Бо. Бо обаче хем е по-хитра от Ганка, хем и не и пука за Анелия. Според мен Бо само към Зоран има някакъв сантимент. И Денис би жертвала и Анелия без проблем.
Плюс 100, както е модерно да се пише.
Точно това искам да кажа, и го казвам, особено болднатото.
Но си остава моя фаворит, точно заради младостта си.
И после е Зоран, естествено.
И изобщо не става въпрос за "угодия", още повече за "приемане на факти". Големи хора сме, всеки има виждания, разбирания, позиции и гледни точки, и като гледам и чета, ги изразява съвсем аргументирано и цивилизовано.
Що се отнася до Бо, това, че тя се "съгласи" с Анелия да се изгони Драго, беше И стратегия от нейна страна, за да накара Ани да се чувства чута и значима. Бо също се целеше в Драго, но мисля, че ако зависеше само от нея, то преди Драго щеше да отстреля Ганка/Ванко/Карин. Пореден перфектен ход на Борислава, което не променя усещането ми, че при удобен момент би отстреляла и Анелия, ако не падне първо тя жертва на Ганка.
Скрит текст:
И още нещо да напиша, като критика към продукцията. Пак да повторя предварително, че харесвам много настоящия сезон и той е най-доброто нещо, което се е случвало на българския ефир от много години насам.

Аз обаче съм така наречения суперфен на играта и гледам с една идея по-широко око на нещата.

1. Абсурдно е участието на Владо Карамазов при Цитиридис, в което той буквално спойлна, че един играч ще стигне много напред в играта и, че ще прави големи ходове на племенните съвети. Това е огромен, огромен гаф, който не знам как БТВ, Евтим Милошев и самият Владо Карамазов си позволиха.

2. Всяко промо за следващ епизод също обикновено е огромен спойлер. Не се прави така. Това, че някой е намерил идол или пък, че ще се играе идол на племенен съвет, трябва да бъде изненада за зрителя, а не обратното.

3. На сезона липсва голям и харизматичен образ, тип Бостън Роб/Ръсел Ханц/Тони Влачос или така наречения разказвач, който пред зрителите да обяснява от своя гледна точка ходовете, които прави в играта. Да, Зоран е ОК образ, но не е нещо невиждано. За да се зарибят повече хора по този тип стратегически Сървайвър, още един път ще повторя, че трябва подобен тип човек, какъвто описах по-горе. Образ с дар слово, харизматичен, забавен, даже може да бъде и огромен злодей, но зрителите да са зарибени по него, в една или друга посока.

4. Мисля, че кастингът беше фиктивен. Аз самият се опитах да участвам, попълних онлайн въпросника им и буквално след 1 седмица излезе новина, че участниците вече заминават за Филипините. Аз лично бих играл адски агресивно играта, щях да вляза с фалшива самоличност/професия, абе исках да направя едно класическо Сървайвър нещо, което не е правено в България. Би трябвало подобна заявка във въпросника да представлява някакъв интерес на продуцентите, нали!? Обаждане обаче изобщо не получих. Силно се надявам, че ако има следващ сезон, този път кастингът да е реален.
Ясно, обиден фен си. Разбираемо. Което не прави написаното НЕвярно, напротив, съгласна съм с него почти на 100%.
С уговорката, че както е видно Сървайвър не е формат, който е гледаем на нашите ширини. Това не е отсега, а с тази дълга пауза съвсем нямаше да се приеме нормално образ като Хенц или Влачос. Абсурд. Аудиторията е свикнала на друг вид герои, ако си гледал първи сезон на ИВ и всичкия хейт, който се изля върху Юли Златев /не правя сравнение, просто за това се сещам на прима виста/, то значи се сещай как би се приел такъв образ у нас.
Иначе за монтаж, подсказки и т.н. съм напълно съгласна, така е. Не съм гледала Владо при Цитиридис, от вас го разбрах. Също мисля че е гаф, но не е умишлен, а според мен е направен с цел гледаемост и интерес. За истинските фенове обаче, към които се числя и аз, това си е гаф, така е.

Довечера ще ви чета и ще гледам със закъснение, защото съм на работа.
Пишете, не се свенете, не ми пречи да знам какво е станало преди да съм гледала. Joy

# 306
  • София
Скрит текст:
с риск да си навредя, че много искам идол споделям тук за играта на Сървайвър и Би Ти Ви - ''Спечелете скрития идол'' И аз кат Зоран 😉
Мисля, че всеки би има сериозен шанс, защото се гласува три пъти, а и формата не е толкова популярен, така че шансът за всеки е по-голям.
Първо трябва да харесате страницата във фейсбук и после гласувате за избраните снимки и се регистрирате.
Аз вече гласувах.
Има страхотни снимки. 🙂

==>> ИГРА - СКРИТИТЕ ФИЛИПИНИ <<==
Някой има ли представа каква е наградата, тъй като нещо не разбирам или не откривам точно?

🎁 Подкрепете своите фаворити сред снимките и вземете в ръце една от 10 оригинални фигурки на Скритият идол или една от 10 рамкирани фотографии от дигиталната изложба, в комплект с една от 20-те Сървайвър бандани.
Успех на всички и приятно пътешествие в света на #Survivor!
#игра

# 307
  • София
Вярно е, Калиста. Според мен един зрял човек с повече житейски опит ще знае кога да преглътне и търпи понеже нещата са в негова полза, независимо как изглежда отстрани. Все едно на Бо и пукаше, че са 'Йо и Бо' и виждат Йо като по-водещата и опасната. Напротив, осъзнаваше, че това и е от полза. От моя гледна точка Анелия беше в по-изгодна позиция при голямата коалиция. Може и да се е чувствала застрашена от Драго, но от показаното той им трябваше за глас и щеше да е първия изгонен после, заедно с Алекс. А сега при Бо очаквам всичко, включително и в един момент Бо и Зоран да заиграят с Карин и Ванко и да изгонят другите.
При Йо и Бо, Йо е по-експресивната извън съюза им, оставаше впечатление у другите, че тя е по-водеща, но вътре се виждаше постоянно, че двете обсъджат с часове, пресмятат и решават заедно. Вече чисто социално Бо игра по-добре, Йо е по-емоционална и затова вече не е вътре. Те също допуснаха грешки и бяха наказани. Същото се случи и сега, Гани си повярва и беше наказана. Но това е играта, не трябва да забравяш, че си с единия крак отвън и да слушаш много внимателно какво ти се говори ежечастно. Бо се поправи след Йо, Зоран също играе така. Всеки допуска грешки, при едни са фатални и ги изкарва от играта, други пък получават втори шанс. Гани не отигра добре ситуацията, тя обвини изцяло Анелия, вместо да се обърне и към себе си, а това е по-ценното за нейната си игра. Трябва си хладнокръвие леко, отписва Анелия от сърцето си и вкарва разум. Ако го беше направила и да потърси къде е и нейната вина, можеше да говори с Кари и да разбере, че и тя е знаела. При тази реакция срещу Ани, Кари не би си признала.

Аз също смятам, че Ани не може да е лидер и да води тя, затова и задачата на Гани беше още по-лесна, можеше да й пуска сламка отвреме-навреме и да й върви играта по мед и масло. Ако двете играят след пет години пак, може да е много различно положението.

# 308

Скрит текст:
И още нещо да напиша, като критика към продукцията. Пак да повторя предварително, че харесвам много настоящия сезон и той е най-доброто нещо, което се е случвало на българския ефир от много години насам.

Аз обаче съм така наречения суперфен на играта и гледам с една идея по-широко око на нещата.

1. Абсурдно е участието на Владо Карамазов при Цитиридис, в което той буквално спойлна, че един играч ще стигне много напред в играта и, че ще прави големи ходове на племенните съвети. Това е огромен, огромен гаф, който не знам как БТВ, Евтим Милошев и самият Владо Карамазов си позволиха.

2. Всяко промо за следващ епизод също обикновено е огромен спойлер. Не се прави така. Това, че някой е намерил идол или пък, че ще се играе идол на племенен съвет, трябва да бъде изненада за зрителя, а не обратното.

3. На сезона липсва голям и харизматичен образ, тип Бостън Роб/Ръсел Ханц/Тони Влачос или така наречения разказвач, който пред зрителите да обяснява от своя гледна точка ходовете, които прави в играта. Да, Зоран е ОК образ, но не е нещо невиждано. За да се зарибят повече хора по този тип стратегически Сървайвър, още един път ще повторя, че трябва подобен тип човек, какъвто описах по-горе. Образ с дар слово, харизматичен, забавен, даже може да бъде и огромен злодей, но зрителите да са зарибени по него, в една или друга посока.

4. Мисля, че кастингът беше фиктивен. Аз самият се опитах да участвам, попълних онлайн въпросника им и буквално след 1 седмица излезе новина, че участниците вече заминават за Филипините. Аз лично бих играл адски агресивно играта, щях да вляза с фалшива самоличност/професия, абе исках да направя едно класическо Сървайвър нещо, което не е правено в България. Би трябвало подобна заявка във въпросника да представлява някакъв интерес на продуцентите, нали!? Обаждане обаче изобщо не получих. Силно се надявам, че ако има следващ сезон, този път кастингът да е реален.
Ясно, обиден фен си. Разбираемо. Което не прави написаното НЕвярно, напротив, съгласна съм с него почти на 100%.

Обиден е силна дума. По-скоро си мисля, че заявката ми беше достатъчно силна, че да ми се обадят. Бях снимал и клип как излизам от Spy Shack и обяснявах как ще ги подслушвам, наблюдявам тайно и блайндсайдвам, но това вече е друга тема. Едно от условията в кастинг формата бе да имаш и клип, в който обясняваш мотивацията си и т.н, така наречения "Audition Tape".

Така че, да, склонен съм да вярам, че кастингът е бил фиктивен.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 15:47 от Olimpic

# 309
  • София
Според мен Ванко по-скоро иронизираше Йоана, не толкова Борислава. Не мисля, че думите му са индикация, че ще стигне по-напред от Бо в играта. Дори и да стане (съмнява ме) това не го прави по-добър играч. Сезонът ще мине и замине, за него ще се забрави, но ходовете на Зоран, Йо и Бо ще се помнят завинаги.

# 310
Ох, гледах още веднъж края на вчерашния епизод с промото за днес. Не знам защо реших, че ужасът в очите на Карин означава едно - Ганка си тръгва. Не Анелия, не Зоран, не Ванко, а точно Ганка.
Ще видим.

Колкото до Алекс мисля, че тя спомена в представянето, че е напуснала работа заради участието си в Сървайвър. Някаква офисна работа беше, очевидно не особено удовлетворяваща. Аз приемам, че е отишла заради грандиозното приключение - кой не би го направил. За мен тя играе последователно, принципна е, казва си каквото иска и не иска, борбена е. За мен мястото й е там, пък нека е удобна и не е стратег. Вечната Амбър е тя. Браво.
При Денис няма такава категоричност и принципност. Стратегията на умрялата лисица. Ама нали е още в играта - значи работи.

И още нещо за Алекс. Според мен на връщане от играта с Мила и Драго, Алекс е имала възможност да си поговори хубавко със Зоран. Може би вследствие на този разговор Зоран ще извади идол и ще я спаси. Както знаем я бива да преговаря с лицата от мъжки пол. Първо се опря на доктора. Веднага след като ги разделиха, Георги я защити. После дойде Драго. Сега подозирам жест ще направи Зоран. Всъщност и това е стратегия.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 15:46 от Гарганела

# 311
  • САЩ
Скритият идол, (уж) търга, както и вида на игрите (силови, статични, мисловни) са идеалния вариант на продуцентите да направляват играта в посоката, в която те искат!
За продуцентите е важно да има интриги, обрати, капани и изненади, а не плосък сюжет, защото именно неочакваните обрати и гадаенето на зрителите кой-какво-кого им повишава гледаемостта на предаването, рейтинга и приходите!
Изобщо не считам много от нещата, които виждам в предаването, за "случайни"! "Сървайвър" е побългарена реалити шоу-сапунка...

# 312
  • София
Мен ще ме изкефи, ако намерят идола преди да има бележка за него. Сигурно го скриват сутринта след съвета, докато те са още на мястото, където се провежда и лагерът им е пуст.

# 313
Сезонът ще мине и замине, за него ще се забрави, но ходовете на Зоран, Йо и Бо ще се помнят завинаги.
Е, то и изгонването на Йо ще се запомни. Паметта често е избирателна според симпатиите ни.Wink

Слава богу, в този сезон има готини ходове за всички. Трябва накрая да направиш една класация за най-готин блайндсайт или както там се казва.

# 314
Мен ще ме изкефи, ако намерят идола преди да има бележка за него. Сигурно го скриват сутринта след съвета, докато те са още на мястото, където се провежда и лагерът им е пуст.
По всяка вероятност е така, да.
Затова и клоня към това, че ще го открие някой от "стратезите", защото "достойните" чакат пък писмо, пък подсказки, пък да ги удари Идолът по главата...
Аз не разчетох думите на Бо, че идолът го е нямало, когато е търсила - разбрах го сякаш е търсила по дървото на необичайни места, а той бил на най-лесното, на което не е погледнала. Не мисля, че има манипулации.

Ако имаше манипулации с цел рейтинг, то Доктора и Драго още щяха да са в играта, а Йо и Бо да сме ги забравили кои са. Това не е продукцийка на Тупарев.

Общи условия

Активация на акаунт