СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 261
  • 781
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Оф, Ra..😕. Дано поне след празниците да можете да си починете…И пак..Дано семейството ти бъде благословено и Великден да ви донесе само здраве!🍀🍀🍀

# 196
  • Пловдив
Аз тоя Великден ще го правя като Коледа. Чакам семейството на брат ми, което не дойде по Коледа, заради положителен тест на зет ми. Така че ще си получат коледните подаръци.
Яйцата - в събота доколкото станат, защото от 13ч сме на фризьор с девойката. Козунаците ще ги пропусна тази година. Агнето все ще се опече. Толкова тежка седмица изкарах, следващата е още по-тежка ,че нещо не мога да се настроя за празнуване.

# 197
  • в очите на дъщеря ми
ra дано, този светъл празник, донесе светлина и усмивки в дома, Ви!
Рени що така бе, душко, що се тормозиш?
Ние боядисахме, само 17 яйца, (миналата година 55)😆 и представете си няма нито едно счупено, не можах да повярвам, чудесни станаха.Обичам да боядисвам яйца, в последните години, заедно с прекрасната ми е особено скъп момент, изобщо аз много го харесвам Великден, за разлика от Коледа.
Ние ще пътуваме, дано времето да е нас.
Дори в мечтите си не си представям наборката да учи, ама туй то!

# 198
  • София
Здравейте, дали може помощ за тази задача?

# 199
  • София
Много ви благодаря за приятната историко-литературна дискусия! Снощи се опитах, но всички ми врякаха на главата и не можах да се съсредоточа. Тази сутрин ви изчетох бавно и напоително, но няма да връщам темата назад.
Ние ще сме си у дома заради мама (на 83г.), която хем е екстроверт и има нужда да общува, хем с всеки изминал месец иска да променя все по-малко неща в ежедневието си. В резултат не иска да дойде за Великден у нас, но и ако ние отидем дори само за обяд и си носим всичкото ядене, тя изпада в паника, че трябва да е домакиня (при все че става въпрос за родния ми дом, където се чувствам у дома си и споконо мога да домакинствам аз). Та и ние сме в една мъгла относно организацията.

Относно седмокласните ни терзания, използвах РС на каката, за да си поговоря с някои учители от колежа относно профилирането. Когато преди 3 години щерката влезе в АК, много се радвахме, че там има цели 6 профила (всеки с по 3-4 профилиращи предмета), от които всеки ученик може спокойно да избира. Тогава цялата система с профилиращото обучение след 10 клас беше нова и много училища все още се лутаха. Сега обаче, в 10-класната тема чета, че в някои училища са "развързали" профилиращите предмети и те не вървят анблок, а децата си избират, точно това, което ги вълнува. За момента това не е така в АК. Например ако някой иска да се развива в сферата на екологията и да избере профилиращи предмети биология и география - няма такава възможност. Или ако има интерес към физика и химия. Или както е в случая на сина ми история, география, математика (защо не и предприемачество) в сферата на икономиката. В колежа за момента все още са вързани биология с химия в мед. профил, история с БЕЛ в хуманитарен профил, математика с физика (или информатика) в съответните научен или STEM  профил. Отделно има езиков и предприемачески. Т.е. нито един профил не му пасва точно. То и вероятността в други училища да има избор от всичко клони към нула, да не говорим за развитието там на нещата в движение (таз година има преподавател - има профил, другата година няма преподавател - няма профил).

# 200
  • София
Да, има вероятност да ти откажат профил след 10 клас. Но няма вероятност да влезеш в 8 клас в хуманитарна паралелка например с профили БЕЛ и ИЦ и да ти откажат БЕЛ и ИЦ след 10 клас. Проблем ще са третият и (евентуално) четвъртият профил. Но там винаги гледат да има език. И туй защото никой университет не би изпуснал децата от ЕГ.

Ама като цяло трябва да си вземеш кристалната топка, да изпиеш правилните отвари, да гушнеш котката (или жаба, не зная) и да гадаеш какво ще измислят за профилите след три години и университетите след пет.

# 201
  • София
Той ако искаше хуманитарен профил щеше да гони НГДК, но го отказа предвид езиците. Навремето каката искаше да учи японски, но японската паралека в 18-то беше с профилиращи история и география, на които тя е абсолютен враг. Сега тоз дребният иска история и география ама без японски по възможност  Joy Езика е ясен по дифолд, че е в профилиращите ама по-добре да е английски. Е аз да не съм някоя магьосница, предвид факта, че не е и концерт пожелание, а има значение и за къде ще ти стигне бала. А и уж къде нивото е добро.
Нали знаете традиционния въпрос когато някой разбере, че "сте" в 7 клас: "Къде ще кандидатствате?" И традиционния отговор: "Хайде да видим за къде ще ни стигне бала". (В 7 клас винаги се говори в множествено число, както при пеленачетата). Е, в нашия случай, когато уж се преборихме за най-желаното, започват съмненията и пресмятанията с профилите.

# 202
  • София
Ааа, успокояваш ни, че след НВО има и други кахъри?

# 203
  • София

# 204
  • София

Много ти благодаря, Ganis!

# 205
Привет.
Благодаря за новата тема.
Едвам ви догоних. За тези които се чудихте къде се изгубих, ще се опитам накратко да си призная без бой.
Скрит текст:
Смених си пребиваването за две седмици, уж за добро, оказа се, че няма да е много добре. Преди да се преместя, си бях пожелала, поне този път да се падна с добри квартирантки, ама де тоз късмет, винаги има една която иска да я влачат, да и се обръща цялото внимание, само дето този път, тази беше още по - зле. Понадупчиха ме, едни вампири, решиха, че кръвта която ми източват им е малко, решиха да си доналеят още, та станах на решето.   Получих тук - таме някое и друго подуване, временни и не чак толкова временни синини, едната ще ме държи още известно време. Сега се налага да изчакам един месец докато ме пратят на друга среща, ще чакам, нямам избор, толкова търпях, ще изтърпя още малко. Наборката иначе, откакто се оправи, е добре, идваше ми уж на гости, но за много кратко Нали някой трябва да спи, за да е красив, после почна училището, и след часовете се прибираше само да остави раницата, и по най - бързия начин се истрелваше при мен. Така си намираше оправдание, да не я изпитва по география, той човечеца, докато се накани и тя взе че се поразболя, тъкмо се върна и емен емен да я изпита, и тя току му изтърсвала защо не е успяла да се подготви, тази седмица същата история, и пак го отложиха за следващия час. Този път не беше оправдание от нейна страна, уж учеше, уж четеше, но ищо не влиза в главата, аз я питам нещо върху един урок, тя ми дава отговор на друг урок.  Поне по история си оправи оценката, учителката и казала, точно това което и аз и казвам и повтарям, от поне 4 - 5 год. насам. Ама пусто не слуша, като се прибра в деня в който им каза оценките от теста, ми идваше да я ступам, не за хубавата оценка, а заради мързела, и нежеланието и да учи. Не го казвам защото е моето диване, но наистина ако се стегне малко, седне си на д - то, с лекота ще изкарва само отличен успех. Но тя самата си го каза, че не и се учи, и я разбирам, това е периода в който самите те не разбират самите себе си.
Бяхте споменали за преподаването, по бг и лит. взимат нещо смесено и неразделни, тоз Ганьо го минаха. По мат. все така, тук е да живеят нво - тата от предни години, учебника на Архимед, и др. подобни местенца с готово решени задачи и с отговори най - вече, по география - напоследък го карат джаста праста, през просото, всичко друго, но не и уроци, вече 3 или 4 урок не са взели. По останлите си върви както винаги, кой чул и разбрал, чул и разбрал, който не е, а му мисли. По АЕ ми идва да и отмъкна шийката, още малко ще я изтрая. По НЕ предния час правиха тест, вчера трябваше да има резултати, но все още не са казани, имало дете което не го е правил теста, та изчакват. Макар че и самата еучителка знае, че децата имат отговорите, а и самата тя им е помагала и подсказвала, дори единият пример направо им го написала на дъската, доколкото си спомням по думите на прекрасната.
По темата за приемо - предавателноста, ако на някой му трябва - девойка, която е мързелива, нищоправеща, моткаща се по час - два според помещението, и спяща по 12 часа на денонощие, избягваща конфликти и разправии заради факта, че не иска да се разправя с глупаци, и не заслужаващи нейното внимание, имам такава.

Забравих най - важното. Честито на всички явили се на изпитите.

Честито със закъснение на тези които са празнували някакъв празник, и на тези които без повод си празнуват.
И да ви пожелая - приятно изкарване на Великденските празници.
От вторник реалноста ще ни връхлети и приземи.

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 18:12 от Тони ♒🍀

# 206
  • София
Девойката е хванала винтоверта и си прави оранжерийка за подправки. Овърша пазара, а мислех, че аз съм прекалила със зелениите, които накупих за вкъщи.

Тони, радвам се, че се включи. Simple Smile

# 207
Вес, то и аз си се радвам за включването.

То, докато отсъствах, толкова неща се случиха с коконата, че ако почна, сигурно цял роман ще напиша.
Единственото нещо което ме дразни е, че ще трябва да и търся паралелка или в не чак толкова желаното училище, или да я пратя в съседство. Почти целият клас ( състоящ се от две букви ) е решил да се запише там, където наша милост щеше. Тъкмо си виках дори с директор да говоря ако трябва, само и само, ако има и други които ще са там, да не е с тях на едно място, а ся к'во, ще мисля нови варианти, ужас. Знам, че е неизбежно да избягаме от деца с лоши привички, но поне да го сведем до минимум. В нейната буква почти не останаха такива като нея, толкоз разпищовани, вейпове - мейпове, цигари, наргилета, алкохол, че дори и пушещи трева, на следващия ден му гледат на туй девойче, очи червени, като на огладнял кръвожаден вълк. Но явно на учителите не им прави и грам впечатление, при все, че сама си се хвали какви ги е вършила предната вечер. А уж сме в малък провинциален град.

Дано следващия път, ако ме тормозят пак, не се налага да ви догонвам, много труден ми се видя този спринт, едвам успях да ви настигна. Лошото е, че това чакане един месец, ми бърка плановете още повече, а диагноза за това което ми има, се надявам точно тогава да се разбере, и да се намери правилното лечение за да се оправя. Аз само не разбрах, защо трябваше да ме точат, след като резултатите от първия път не са добри, голям зор е да са в норма. В крайна сметка от това което видях, пак не са идеални. Ноооо, такова ще е, ся продължавам по старому, да видим до кога.

На ра и пожелавам чудото да стане, и в най близко време да ни зарадва.
На Нинката пък и желая бързо бързо да се оправят нещата и в най - скоро време да се похвали с фото матр'ял.

# 208
  • София
Тони, от написаното от теб разбирам, че си била в болница. Дано всичко неприятно да е останало зад гърба ти - от все сърце ти пожелавам много ЗДРАВЕ! 🍀
Момата не я мисли толкова - децата ни са добри и всяко ще си намери пътя в живота. Ние трябва да сме силни и здрави, за да ги подкрепяме! Така, че си пазате нервите, защото ще ви трябват!

# 209
Скиорче, позна, но няма да пиша за тях защото ще стане дълго, а не искам да пиша романи за моите преживелици, темата не ни е за нашите болежки.

Но е вярно това което казваш, дано да си останат такива. А нервичките съм ги изгонила, все по - рядко се появяват. Аз вдигнах ръце, тя развява белия флаг, и тъй си го караме. Аз се замислих преди дни, какви ще ги сътвори в 8 клас, изпитите и класирането ще минат, обаче на входните като ги изтипосат, ще завалят едни хубави лебедчета, чак свят ще ни се вие. И това определено няма да е само от нейния мързел, а от тези които не са си преподали материала, и от такива които пък изобщо не знаят как. Та се сетих сега един ден какво ми разказа мойта кокона, час по мат., таз пише задача след задача, по някое време ги пита дали са разбрали задачата, едното се обажда и казва - не, може ли наново да ни я обясните, иии, тая кат се разпенила, като почнала с нелепи обяснения откъде да си ги учело детето, направо ми идеше да се гръмна, ааа, забравих, то и още едно имало, били две, другите разбрали или не, си мълчали. Та, от преподаването и не взети уроци, на входните хич не очаквам чудеса. Горките деца. Да живее затъпяването.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 19:15 от Тони ♒🍀

Общи условия

Активация на акаунт