За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 811
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 2 774
Е, как няма да мирише на нищо, при наличие на кора от цял лимон?
Нали рецептата на Мики ползва, първата?
Олиото бих казала, че е достатъчно, при условие, че конд мляко си е мазно, а и брашното + нишестето е общо ~200гр.

# 511
  • Русе
  • Мнения: 5 207
Скрит текст:
Олиото беше много малко
Не миришеше на нищо
Не беше достатъчно сладко

Ако е изпечен добре, може да поръсиш с ароматизирана с ванилия пудра захар. По принцип в рецептите за сладкиши винаги си добавям от мен ароматизатори. Дори и да не са предвидени. Обичам сладкото изпечено да ухае.

# 512
  • Мнения: 2 774
Кора от цял лимон, Пейч, цял. И да не мирише на нищо, абсурд

# 513
  • Мнения: 7 280
Правила съм кейка на Mikkey , сполучлив е определено( както и всичко друго по нейните рецепти). Ако си спазила всичко, не мога да повярвам,  че не е ароматен и добър ...

# 514
  • София
  • Мнения: 4 712
Да не би при бъркането с миксер да е станало нещо.... Просто не миришеше на нищо, и много сухо
А аз не обичам да имам провали

# 515
  • In transit
  • Мнения: 11 823
Този кекс е всичко друго, но не и сух. А както е казала Поли, при кората на 1 лимон в кекса, няма как да не мирише на нищо. Освен, ако лимонът е бил калпав нещо.
За бъркането с миксер, ако не си бъркала на бърза скорост, не би трябвало да се отрази. Все пак има бакпулвер в продукта, не се разчита на яйцата, за да набухне.

# 516
  • Мнения: 2 774
Нарежи на филийки и полей с крем по избор. Сух...за мен е препечен 🤔.

# 517
  • Русе
  • Мнения: 5 207
Скрит текст:
Кора от цял лимон, Пейч, цял. И да не мирише на нищо, абсурд

Достатъчно да умирише цяла стая. Нещо да добавя за брашното. При това количество /заедно с нишестето/ би трябвало да се добавя на 4-5 пъти. Добре пресято с кратки разбърквания- да няма бучици.

Ето как можеш да оползотвориш кекса.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_22.html

# 518
  • Мнения: 7 280
Друг вариант за оползотворяване на кекс( стар, изсъхнал) е да направиш топчета/бонбони или скалички( добавяш към натрошения кекс разтопено масло,  ядки  , оформяш и заливаш с разтопен шоколад).

# 519
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
Не че става ясно коя точно рецпета е ползвана от трите, ама да предположим, че е първата на Мики, пише си го точно и ясно...
Цитат
Смесете брашното, нишестето и бакпулвера. Пресейте ги.
Добавете ги на няколко приема към яйчената смес, като след всеки ги разбърквате на най-ниска скорост на миксера за 2-3 секунди, колкото да се смесят добре.

# 520
  • Мнения: 302
Коя рецепта за мекици използвате и да става за тази гимнастика, вечер правя тестото, сутринта го ползвам. ❤️

# 521
  • Русе
  • Мнения: 5 207
Скрит текст:
Коя рецепта за мекици използвате и да става за тази гимнастика, вечер правя тестото, сутринта го ползвам. ❤️

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_22.html

# 522
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
Коя рецепта за мекици използвате и да става за тази гимнастика, вечер правя тестото, сутринта го ползвам. ❤️
Тази, най-добрата - https://www.tanitaang.com/2007/12/blog-post_10.html Simple Smile

# 523
  • Мнения: 476
Да ви се е случвало като изпържите мекици повърхността да става супер бързо препечена и хрупкава а по средата все полусурово?По - тънко да правя тестото, което слагам да се пържи освен или повече време да пържа (чела съм от рецепта на Звездев до 1-2 мин на страна).Къде може да бъркам?

# 524
  • под тепетата
  • Мнения: 9 298
Температурата на котлона намали.

Общи условия

Активация на акаунт