За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 879
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 5 639
С какво да заменя хляба към каймата за руло "Стефани"?

# 616
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
С какво да заменя хляба към каймата за руло "Стефани"?
С настърган картоф например, ако галетата не е вариант.

# 617
  • Мнения: 2 295
С какво да заменя хляба към каймата за руло "Стефани"?
Аз слагам галета вместо хляб.

# 618
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
С какво да заменя хляба към каймата за руло &quot;Стефани&quot;?
Никога не слагам нито хляб, нито галета, нито картофи. Кайма, яйце, лук и подправки. Омесвам, разстилам върху фолио, редя пълнежа, завивам, пека и това е.

# 619
  • Мнения: 5 639
Благодаря Ви, момичета Flowers Hibiscus! Или картоф, или нищо, т.е. само кайма както ♥snow_angel♥ прави ми е вариант.

# 620
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Преди доста години, когато започнах нисковъглехидратно - високо мазнинно хранене за първи път, пробвах да правя кюфтета, руло Стефани и всякакви такива неща без добавки. Стават си чудесно. Кюфтетата дори са да малко течни, като се нагреят в мазнината се стягат и не се пръсват. На рулото внимавай да не сложиш много яйца, за да се оформи добре.

# 621
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Скрит текст:
Благодаря Ви, момичета Flowers Hibiscus! Или картоф, или нищо, т.е. само кайма както ♥snow_angel♥ прави ми е вариант.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_25.html

# 622
  • Мнения: 10 680
С какво да заменя хляба към каймата за руло &quot;Стефани&quot;?
Никога не слагам нито хляб, нито галета, нито картофи. Кайма, яйце, лук и подправки. Омесвам, разстилам върху фолио, редя пълнежа, завивам, пека и това е.

и аз така.

# 623
  • Мнения: 2 815
И аз не слагам нищо към каймата за руло Стефани, само кайма и подправки, яйце за объркването на каймата също бе слагам ...

Аз дойдох с въпрос.
Мъжлето взел филе Херинга (от К). Да но аз херинга с такъв размер съм яла само маринована, та се чудя ако я панирам.... много ли ще е мазна, тя май не е суха бяла риба, а е тлъста 🙄 пане добре ли ще е?

# 624
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Скрит текст:
И аз не слагам нищо към каймата за руло Стефани, само кайма и подправки, яйце за объркването на каймата също бе слагам ...

Аз дойдох с въпрос.
Мъжлето взел филе Херинга (от К). Да но аз херинга с такъв размер съм яла само маринована, та се чудя ако я панирам.... много ли ще е мазна, тя май не е суха бяла риба, а е тлъста 🙄 пане добре ли ще е?

Ето как изглежда панирана. Докато е топла е наред. Ако престои в хладилника на другия ден е суха.


Задушена в доматен сос. Сочността се запазва.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_15.html

# 625
  • Мнения: 2 815
Не разбрах, искаш да кажеш, че херингата е по скоро суха риба?

П.п днес съм блок.....ще попитам така : как е по-добре да се сготви едра херинга - размер - около педя.
Панирана в каша от яйце, брашно....или само с брашно.

# 626
  • In transit
  • Мнения: 14 218
Поли, може и по двата начина. Херингата е бяла риба, т.е по-суха е. Ако я оваляш само в брашно и я изпържиш, ще стане сочна.
Може и в брашно, яйца и накрая галета да я панираш и изпържиш. Пак е много вкусна. Предполагам, за едно ядене ще я изядете, нали?

# 627
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Ягодово желе (сгъстен с пектин и захар ягодов сок, който плодовете си пускат като се засипят със захар) за какво може да се употреби? Правих сладко, но пуснаха толкова много течност, че отлях повече от половината и я сгъстих с пектин. Останалата част с ягодите направих на сладко. Всичко е консервирано, но освен за топинг на сладолед не мога да измисля какво да го правя, пък са 6 бурканчета (3 от които по 700 мл)...

# 628
  • In transit
  • Мнения: 14 218
За ягодова панакота, за парфе, за глазура на торта... може да го смесиш с маскарпоне и ще стане чуден крем, с малко пресния ягоди отгоре ще стане супер.

# 629
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Скрит текст:
Не разбрах, искаш да кажеш, че херингата е по скоро суха риба?

П.п днес съм блок.....ще попитам така : как е по-добре да се сготви едра херинга - размер - около педя.
Панирана в каша от яйце, брашно....или само с брашно.

За суха не мога да кажа. По принцип трябва да е мазна. Но тази която взех от Лидл - мисля че норвежка беше  се оказа леко суха на другия ден. Добре че бяха останали 3 парчета, мариновах ги в олио и оцет и към една салатка ги притиках.

Общи условия

Активация на акаунт