За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 887
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
Скрит текст:
...

И да благодаря на пейч за палачинките - толкова сочни и мекички, че чак ги ядох без пълнеж , те бяха достатъчно подсладени дори и чисти.Много правилно съотношение на захарта си нацелил, браво! Simple Smile бяха абсолютно като американски палачинки - същите каквито бях опитала в едно кафене.

Ще се радвам да видя в блогчета на хора с опит нещо за гофрети (от предишния ми опит за мекици май това направих , но те не се пържат ), успешен крем карамел и мляко с ориз въпреки че там философията не е много голяма освен че съм чела спор по темата - едни твърдят, че е по - добре млякото да се вари директно с ориза.Ама така май ми стана суров ориза веднъж.И че карамелизирането на захарта не ми се беше получило.Дали наистина се бърка или не се докато я слагаш суха на котлона не знам има ли значение.Самото мляко с ориз май се получаваше по - добре на по слаб огън и за повече време.

Благодаря за доверието!
Крем карамел

Мляко с ориз

# 601
  • София
Помагайте! Преди малко ме сюрпризираха с огромна пуйка, близо 3кила е. Никога не съм готвила такова чудовище, а и всичките рецепти които са ми известни са все зимни..сланини, кисело зеле и т.н. тежки храни.
Моля , дайте някакви идеи за нещо по-интересно, с какво мога да я напълня примерно?

# 602
  • Русе
Скрит текст:
Помагайте! Преди малко ме сюрпризираха с огромна пуйка, близо 3кила е. Никога не съм готвила такова чудовище, а и всичките рецепти които са ми известни са все зимни..сланини, кисело зеле и т.н. тежки храни.
Моля , дайте някакви идеи за нещо по-интересно, с какво мога да я напълня примерно?

https://drugpovar.ru/recipe/retsept-zharenoj-indejki/

# 603
  • в сърцата на децата <3
Пуйка 3 кг е мъничка 😁 Правила съм и на принципа на пълненото с дроб сърма агнешко/ярешко, но с пуйка - шпиковам гърдите с масло, в гювеч или под фолио на 250 да заври, след което пека 7-8 часа на 130-150 градуса. Пълнежа е ориз, сърчица, дробчета, лук... Каквото обичаш. Може предварително да се маринова с бяло вино или бял оцет за да се окрехкоти месото (но твоята е малка и вероятно много млада, така че може и да не е нужно).

# 604
  • София
Крем за торта от цедено кисело мляко, заквасена сметана и конфитюр от боровинки..   Ще стане ли с бисквити?

# 605
  • в сърцата на децата <3
Крем за торта от цедено кисело мляко, заквасена сметана и конфитюр от боровинки..   Ще стане ли с бисквити?
Даже звучи като нещо, което умишлено бих сглобила.

# 606
Идея за сладкиш със замразени боровинки?

# 607
  • Sofia
Идея за сладкиш със замразени боровинки?
Боровинков чийзкейк или парфе, или тарта.

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 14:01 от Morena

# 608
Крем за торта от цедено кисело мляко, заквасена сметана и конфитюр от боровинки..   Ще стане ли с бисквити?
С бишкоти става уникално след поне 12 часа в хладилник😉

# 609
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_24.html

# 610
  • София
Крем за торта от цедено кисело мляко, заквасена сметана и конфитюр от боровинки..   Ще стане ли с бисквити?
С бишкоти става уникално след поне 12 часа в хладилник😉
А с тези бисквити?
А конфитюр кога да го добавя?
Да смеся всичко и миксер?

# 611
Аз  разбивам заквасена сметана със захар  ( ако имам добавям и смлени ядки) .Редя бишкоти топнати скоростно в  прясно мляко и какао, крем , ръся плодчета от сладко или накиснати сушени плодове- по този ред докато свършат продуктите като най- отгоре завършвам с крем.
Ти можеш като индивидуални порции в чаши да го направиш- начупваш бисквити , крем...

# 612
  • Sofia
Аз  разбивам заквасена сметана със захар  ( ако имам добавям и смлени ядки) .Редя бишкоти топнати скоростно в  прясно мляко и какао, крем , ръся плодчета от сладко или накиснати сушени плодове- по този ред докато свършат продуктите като най- отгоре завършвам с крем.
Ти можеш като индивидуални порции в чаши да го направиш- начупваш бисквити , крем...
Разсмя ме с това скоростно топване. Simple Smile

# 613
Ами не знаех как да го обясня , защото не е както напояваш обикновените бисквити за бисквитена торта😄

# 614
  • Sofia
О, идеално си го обяснила. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт