За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 999
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Яла съм домашен сос от нар върху пуешко. Великолепно! Купих си, нищо общо. Дадохме го на свеки, тя си го хареса и наскоро даже й взехме нов Simple Smile

# 391
  • Sofia
В турските магазини може и да има по-качествен,но сигурно пак е със захар или друг подсладител.

# 392
  • here and now
Хубавото и вкусното са доста субективни усещания.
Аз не обичам сирене и "най-хубавото" за мен не е хубаво.
Соса от нар използвам за мариноване на пилешки пържоли/филета и рядко в зелена салата.

# 393
  • Бургас
Някой ден, ако отида на пазар в Турция ще взема. Там направо на улицата го правели и продавали. Поне да знам, че съм опитала истинския Simple Smile

# 394
  • Sofia
Хубавото и вкусното са доста субективни усещания.
Аз не обичам сирене и "най-хубавото" за мен не е хубаво. ...
+1 А, баш!  И аз все това повтарям. Всичко е въпрос на вкус.
Имам сос от нар, турски е и е с Глюкоза. Ползвам за салати най-вече.

# 395
Сок от нар продават на улиците/пазара прясно изстискан, но сокът се прави като се редуцира и му се прибави меласа/глюкоза. Харесвам го, купувам си от там и ползвам за мариноване на месо и салати.

# 396
  • София
Сос от нар много ползвам и харесвам,  и в салати и мога нещо да мариновам, разбира се, че е въпрос на вкус. Купувам го от турските магазини.

# 397
Аз бях купила от едно магазинче с предимно турски и арабски стоки. Опитах да мариновам месо, но много ми загаряше. Накрая го изпих като сироп, разреден с вода. Май повече не съм купувала.

# 398
  • София
Скоро не съм ходила, че съм в София, но в Бургас в центъра има турска пекарна. Там продават различни турски хранителни стоки, включително и сос от нар.

# 399
Подмятам един грейпфрут вече над месец, нищо му няма, но определено няма да се изяде, та се чудя ако го смеля и направя на кекс как ли ще е? Дали ще нагарча, как мислите? С портокал става вкусно, знам, но с грейпфрут 🤔

# 400
  • In transit
Подмятам един грейпфрут вече над месец, нищо му няма, но определено няма да се изяде, та се чудя ако го смеля и направя на кекс как ли ще е? Дали ще нагарча, как мислите? С портокал става вкусно, знам, но с грейпфрут 🤔
На кекс незнам, но ако го изцедиш на сок с малко водка и лед става чуден коктейл. Много си пасват. Grinning

# 401
Правих "лимонов кекс" по Mikkey със сока от 1 малък червен грейпфрут, 1 портокал и 1/2 лимон-доста свежо се получи, не нагарчаше.

# 402
  • Sofia
Пък и вече не са толкова горчиви грейпфрутите.  Simple Smile
И у нас има такива, неглижирани грейпфрути, ама мисля да ги изсуша и после в шоколад, с разни добавки/поръски...

# 403
Мики, сега ѝ водка не ми се купува 🤣. Инак звучи добре 👌.
Аз имах предвид да го смеля целия, затова се чудя дали ще нагарча, инак само сока и кората, ако сложа ще ок според мен.. .ще го мисля

# 404
Ако имаш джин също става Wink любим коктейл - сок от грейпфрут, розмарин, джинче и захарен сироп Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт