За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 659
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Ти си ползвала брашно, за да се подсигуриш от евентуално залепване.

# 451
  • София
Ти си ползвала брашно, за да се подсигуриш от евентуално залепване.
Да

# 452
Не ползвай и готово.

# 453
Този от първата снимка вероятно е печен в силиконова форма, която няма нужда да се набрашнява.

# 454
  • София
Този от първата снимка вероятно е печен в силиконова форма, която няма нужда да се набрашнява.
М.....не, не съм съгласна за силиконовите форми, специално аз съм ги отхвърлила категорично, и пека кейкове с нормална форма , но много добре намаслена, направо взимам парче масло и така с пръсти го разнасям добре навсякъде, нека маслото добре да се забелязва. Ще покажа в скрит текст няколко снимки на добре изпечени кейкове и  много прилично изглеждащи
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
имам и още, но не е необходимо да пълня страницата

# 455
  • In transit
Съгласна съм с 2в1. Този лъскавия ефект се получава в силиконова форма.
В показаните от Марчева може да се постигне подобен с хубаво намазване с масло, но не и същия гладък и лъскав като в силиконова.

# 456
  • Sofia
Мдаа... и при мен са като при душата... гладки, но не лъскави, в метална незалепваща форма пека, но мажа с масло (и аз с парче на ръка). Аз не държа да е лъскаво, ако ще трябва силиконова форма да ползвам, за мъфини да, но за по-голямо печиво не ми харесва.

# 457
  • Русе
Гладкостта на повърхността на кекса зависи от доста неща. Вида на формата, степента на намасляване на стените, вида на кекса /видове брашна, пълнежи и т.н./. Кексът трябва да се вади от формата когато поизстине. Ако е още топъл е нормално части  от неговата повърхност да залепват по стените на формата.
Ето как изглеждат от една и съща като вид форма.

# 458
Някой забравял ли е да покрие с фолио тесто за втасване в хладилник за цяла нощ за на другия ден и как се получава разликата във вкуса?За мекици за пържене за сутринта ако трябва да съм по - конкретна.

# 459
  • Sofia
Разлика във вкуса не, но би се получила кора, което е много неприиятно.

# 460
Подразбирам, че само повърхността може да е суха?И благодаря!

# 461
  • в сърцата на децата <3
Някой забравял ли е да покрие с фолио тесто за втасване в хладилник за цяла нощ за на другия ден и как се получава разликата във вкуса?За мекици за пържене за сутринта ако трябва да съм по - конкретна.
Пукал ми се е плика. Разлика във вкуса няма, но прави твърда кора. Махаш я и правиш тестото на каквото искаш.

# 462
Peych, какъв е първият кекс?

# 463
Момичета имам месо- свинско на паржоли ( врат и котлети ) ,но не ми се готвят под формата на паржоли. Вчера ядохме на фурна, онази ден на грил и тиган. Може ли някаква идея, да го използвам, че имам доста останло.

# 464

Общи условия

Активация на акаунт