Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 61

• 41 318
  • 719
  •   1
Отговори
# 525
За инфо, скоро ще правят първа копка на нов мащабен комплекс в Банишора. Първи етап 7 сгради с общо РЗП около 90 000 кв. м., целият терен около 50 дка.

# 526
Аз на първа копка не вярвам, докато стигнат до шпакловка замазка тогава може да коментираме съществуването му.

# 527
Получих известие от Bulgarian properties за нов проект в централен район. Да не би да е същото?
https://www.bulgarianproperties.bg/novini-za-imoti/-9263.html

# 528
Е този Кенар резидънст, се спукаха да го рекламират.
От едната страна е затвора и  Кауфланд Банишора, от другата трамвайно депо Надежда, а срещу него - Фондови жилища.

# 529
Mного ме кефи като някой каже, че Банишора е център Laughing  локацията е просто...

# 530
Кенар е доста по-малък парцел на бул. Сливница и няма общо с Кауфланд, май ги бъркате. Днес имах малко работа в района, доста приятно ми се видя, тихо и зелено. И си викам какво плюят от бг мама и ето пак - съвпадение.

# 531
Кенар е доста по-малък парцел на бул. Сливница и няма общо с Кауфланд, май ги бъркате. Днес имах малко работа в района, доста приятно ми се видя, тихо и зелено. И си викам какво плюят от бг мама и ето пак - съвпадение.

Да, така е. Кенар е от другата страна на затвора и Кауфланд Банишора. Това явно е с друго име.

# 532
x7team
..."Последната седмица забелязвам доста апартаменти по групите във ФБ за продаване. Големи жилища в които очевидно се живее и сега ги продават. Не знам дали е просто съвпадение или това са продавачи които искат да разкарат имота преди да има по-голям наплив от имоти."

Моля те да споделиш тези обяви, ако искаш може и на лични ..имам приятелка търсят в София голям ап. връщат се от Мюнхен ...след 8г. казват че много лилави  много хейт по тях като бели. Избират да си отгледат децата в БГ.

# 533
x7team,
И аз се присъединявам към тази молба Hug
Може просто да дадеш линкове към групите. Аз съм член на две,но там нищо подобно няма.

# 534
x7team
казват че много лилави  много хейт по тях като бели.

Какво значи лилави? Втори или трети път се появява в последните няколко страници.

Нали ви е ясно,че южноевропейците на много места не се приравняват на бели, за мнозинството европейци. Сега пък и лилави.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 19:58 от ierldan

# 535
x7team
казват че много лилави  много хейт по тях като бели.

Какво значи лилави? Втори или трети път се появява в последните няколко страници.
Араби, негри или цигани.

# 536
  • София
Потвърждавам за новостроящата нова огромна сграда в Банишора. Новата е зад Парк вю и няма общо с Кенар. Там предстоят да бъдат направени още няколко сгради през следващите години. По проект са 7 бр.

# 537
Гледам доста се коментира ИТ и как последните месеци едва ли не крах идва. Работя вече 6-7г в ИТ света и съм наясно как работи отвътре всичко.
Simple Smile И да не беше казал, че си от 6-7 години в бранша, по изказването ти щеше да се разбере.
Това е долу-горе етапа, в който човек знае достатъчно много, за да си мисли, че знае всичко, и достатъчно малко, за да не знае колко не знае.

Впрочем профилът ти е крайно любопитен. Регистриран е 2010г. и оттогава насам имаш постнати 5 (пет!) мнения, от които 3-4 са само тука последните два дена. Демек си се регистрирал, писал си 1-2 коментара, след което 12 години пауза, и сега се сещаш да се включиш във внезапно възникнал ИТ разговор във форум за имоти...
И още нещо - след като имаш 6-7 години опит, това значи, че като възраст си някъде втората половина на 20-те. Преди 12 години като си се регистрирал във форума, на колко си бил, на 15 ли?

Иначе по същество нещата които казваш, голяма част от тях са верни. И аз не мисля, че ИТ ще изпадне току-така в криза, тъй като този сектор отдавна е системен. Вярно е, че "ИТ не се яде", както и асфалт не се яде, но тъй като огромна част от процесите в днешното общество са дигитални, или имат дигитална част, включително привидно "аналогови" неща като например плащане с пари в брой, ИТ инфраструктурата на една държава е почти толкова важна, колкото и ВиК или газопреносната мрежа. Надали войната в Украйна щеше да изглежда така, както изглежда, ако не беше сателитния интернет от Старлинк на Мъск, който руснаците не могат току-така да спрат.

А това че компании като Карвана се срутват, е следствие от това, че доскоро са били масивно надценени. Не знам колко от вас прочетоха тоя мейл, който постна Неймар09, но там пише, че почти всички от 2500-те човека, които съкращават, са в оперативния сектор, демек тия дето движат нещата с колите. Не пише нищо за съкращаване на ИТ.

# 538
Да де, но мъск се откава май да купи туитър . Най-богатия на света бил, ама не можел лесно да освободи пари , с това имал проблеми. Което според мен значи, че нещо им се пообъркаха плановете и плащането не върви за услугите така , както си го мислиха. Да видим нататък. Също за войната в Украйна се говори, че единствено Китай в момента решавали изхода на войната. А това, че Корея изведнъж се сети че има Ковид и за 24 часа регистрира от 0 до 350 000 случая ми говори че за съжаление може голямо мазало да стане. Искренно се надявам да не изпадат в истерия и от двете страни и да не стане голяма война. Защото в същност всичко е толкова хубаво и няма нужда от цялата тази история в такъв вид. Можеше да се разберат. Не трябваше да се започва.
И герм. канцлер взе изведнъж да си приказва отново с руснака. Ами правилно. Как да разрешиш конфликт, от който зависи целия свят и то с държава от такова значение, без дискусия и без обсъждане на решения ?

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 08:25 от bella-ciao

# 539
Мъск не се е отказал да купува туитър. Има съмнение, че потребителската база е надута с фалшиви профили и неистински потребители. Това съвсем не е нещо ново. Много фирми преди да се продадат, пудрят здраво финансовите репорти, съкращават хора и дейности, за да оправят профита, надуват клиентските репорти и цифри…

Общи условия

Активация на акаунт