Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 61

• 40 631
  • 719
  •   1
Отговори
# 690
Изтъквате един пример, за да омаловажите данните. Но ще съм благодарна, щом сте доволен от начално училище тук, да ми споделите на лични

# 691
Изтъквате един пример, за да омаловажите данните. Но ще съм благодарна, щом сте доволен от начално училище тук, да ми споделите на лични
Мога да споделя кои са добрите начални училища в София, но от няколко години тук има райониране, така че е безмислено.  Ако не живеете до тях няма как да запишете детето си. Относно данните 😀:  

# 692
Абе, въпрос на гледна точка е. Дъщеря ми живее в Лондон, ама го храни здраво и се радва, като се прибира. Не и харесва Лондон.

# 693
Относно данните,Русе, Стара Загора, Пазарджик са преди първото софийско държавно и имат представителен брой явили се ученици. Не може да твърдите, че в общия случай в София образованието е добро, а в провинцията- зле. Не искам да започваме с личните примери. Иначе ще се радвам да споделите, основните училища в момента са ни основен критерий в избора на локация, ако могат да ни спестят 3000 на месец за частно. Simple Smile

# 694
Сега слушам, че банките обявяват покачване на лихвите по депозитите.

# 695
Относно данните,Русе, Стара Загора, Пазарджик са преди първото софийско държавно и имат представителен брой явили се ученици. Не може да твърдите, че в общия случай в София образованието е добро, а в провинцията- зле. Не искам да започваме с личните примери. Иначе ще се радвам да споделите, основните училища в момента са ни основен критерий в избора на локация, ако могат да ни спестят 3000 на месец за частно. Simple Smile

О, ама то и на по-късните матури нито СМГ, нито друго МГ е на първо място по математика - факт. Остава да се тълкува този факт и да, има тълкуване, според което гимназията в Долно Уйно е с по-високо ниво по математика от СМГ Wink

# 696
Наистина си заслужава човек да се замисли дали да не даде повечко пари за имот в хубав квартал и децата му да учат в добро, безплатно училище или да изтъни, но да плати една торба пари за частно образование. В общи линии хубави училища има в Идеален център, Лозенец, Изток и др.

# 697
... а в Дружба ги видях, че цъкат баскет, кола и слушат Нирвана на едно игрище.
Какво му е на баскета, колата и Нирвана ? Супер са си и средата също. ДА не би стереотипите да са ненаред? Да не са да очакваш някоя от мелодийките на Сънчо или пък някоя известна опера ? И вместо баскет да местят крак върху крак на кварталната пейка?

# 698
Наистина си заслужава човек да се замисли дали да не даде повечко пари за имот в хубав квартал и децата му да учат в добро, безплатно училище или да изтъни, но да плати една торба пари за частно образование.

Аз съм твърдо ЗА държавно училище в хубав квартал. Парите за ЧУ за мен са жив данък суета. Важното е средата да е добра, тогава и нивото не е зле. А после вече по-умните и мотивирани деца си наваксват отделно до топ ниво и то съвсем успешно. И нито с езиците изостават, нито с другите предмети. А като чета как цените са по 15 000 лева на година, това три години ПУК, и още 7 години прогимназия и основно са си едни 150 000 лева - пари на вятъра, ама като е казано, че в ДУ нищо не може да се научи, а в ЧУ е върхът на сладоледа и... някак човек се чувства длъжен. А някои продължават и до 12 клас да плащат.

П.П. Все пак пиша от позицията на човек, чието дете отдаван се е измъкнало от образованието. Може пък днес наистина само в ЧУ да е истината. 
П.П. 2 И нямам нищо против частните институции и плащане, ама когато си струва - например за топ университет, който отваря врати. Защото ЧУ нищо не отваря.

# 699
  • Sofia
Масово се говори, че на въпросните изпити по математика решенията на задачите се получават от учениците и поради тази причина се постигат тези високи резултати (както и аномалии от пълно 6.00 на цял випуск в малко селце).
До колкото съм чувал, взетите мерки от министерството на образованието са крайно недостатъчни, но може ясно да обезсмисли аргумента за силни училища по математика в провинцията.

# 700
В тази тема, ще се говори ли за имоти?
Ман. ливади, Витоша и другите нови квартали, в кое училище да се оглеждат?

Някой скоро да е купувал на зелено?

# 701
Ако позволите едно лирическо отклонение:

Стига с тия Вади, Витоши, Ливади
Че зарад тях чак стават свади
Казват ти "ако там не живееш не блестиш,
Нямаш никакъв престиж" и "направо си смърдиш."
Който иска южен и да се чувства кат' звезда
Избира Малиновата долина
Simple Smile

И тя същата кочина де, но така ми дойде отвътре.

# 702

Ман Ли изток е към 73-то. Доста желано училище. Във Витоша май работата е много зле. Ман Ли запад уж в близко бъдеще ще има училище, но хич не е ясно дали ще е добро.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 20:22 от Мъфин

# 703
Сега слушам, че банките обявяват покачване на лихвите по депозитите.

"Над 80% от всички спестявания на българските домакинства в банките са концентирани в едва 15% от депозитите. В същото време почти 2/3 от всички банкови сметки, съхраняват дребни суми до 2500 лв." Това за какво ви говори?!?

"По-актуалните данни към края на март 2022 г. показват, че само за три месеца броят на депозитите в банките е намалял с над 360 000. За поредно тримесечие се наблюдава как българите масово закриват по-малките сметки в банките. Обяснение за тази тенденция може да се търси в обедняването на населението от 2020 г. насам в следствие първо на здравната, после на икономическата криза. "

https://segabg.com/hot/category-economy/nad-80-spestyavaniyata-s … ani-15-depozitite

Преди близо 2 години в тази тема ме нахейтиха за това (и не само):

"Според Световната банка човечеството е преживяло 14 глобални рецесии от 1870 г., като последната е финансовата криза от 2007 г. до 2009 г. Организацията предвижда, че тази ще бъде най-лошата след Втората световна война."

Колко актуално. Уви няма как кризата да не подмине и сектова на НИ.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 20:06 от Пух

# 704

Aз, на тъмнозелено, още не са започнали.

Общи условия

Активация на акаунт