Деца от предишна връзка

• 45 222
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз помня ясно. Малко позабременях, направих си тест и той каза: Ами ще си го гледаме.
Което после не се оказа баш така, но каквото беше, беше.

# 466
Наистина израза, който е използвал си е показателен за отношението. Той не иска повече деца, но ако тя иска, ще й направи, на нея. Т.е. това за него ще е компромис. Т.е. авторката да очаква в някакъв момент сама да си го гледа детето.
При нас не е имало конкретен въпрос, защото ние бяхме обсъждали многократно темата за децата, броя им, възгледи за възпитанието, отношението, споделянето на грижите, как ще ни се промени живота, финансов план, защото трябваше да сменим жилище и тн. Обсъждахме всичко години преди да решим да го имаме детето. Когато дойде моментът, просто се попитахме дали сме готови да скочим в дълбокото, и това беше.

# 467
Според мен е просто типично мъжки израз, даже съм го срещала някъде в романче.

# 468
  • София
Да си направим бебе е също типичен израз.  И двата израза обичайно отразяват това, което човек си мисли и има предвид. Също като искам да СИ купЯ кола и искам да СИ купИМ кола.

# 469
  • София
Изразът не е толкова притеснителен, колкото обяснението как той няма да се промени, ама за нея не знае какво ще й стане. Особено след като се знае, че точно за това е напуснал предишните си две връзки.
Абсолютно всичко се променя след бебе, с главата надолу се обръща и мъж, който очаква нищо да не се промени и жена му да е все същото девойче, е глупав или сляп.
Та права е авторката да се притеснява, аз лично не виждам индикация в тази му връзка да се случи нещо различно от предишните след като се появи дете. Той се е скатал при първите си деца, когато все още е имало ентусиазъм и младост и енергия, не знам какво различно се очаква да се случи сега, когато ако има дете, ще е за да се укроти половинката.
Макар че аз мисля, че ако въпросът се постави- правим бебе сега - той ще се скатае, няма да каже директно не, но ще мотае, отлага, скатава.
Тоест, не е зле този разговор да се проведе скоро, за да си реши авторката иска ли да живее без деца.

# 470
Колко да се скатава? 50 % от времето гледа детето си. Колко искате да е? 100 %? Това ли е скатаване?

# 471
  • София
Явно не се четем.
Казах, че ще се скатае, ако авторката в прав текст поиска да имат дете. Тоест, няма да каже директно, че не иска, а ще я размотава с приказки.

# 472
Да, ама напуснал предишните си две. Какво от това, ако 50 % от времето гледа детето, което е още на възраст за гледане?
Искате вървят, не вървят нещата, да си натискаш парцалите при другия родител, защото иначе ти си лош родител. Няма да се разберем.

# 473
  • София
Аз наистина не мога да разбера защо ги пишете тези неща на мен, като аз абсолютно нищо по тези въпроси не съм писала.
Мъж два пъти напуска жените си, защото са се променили след раждането и вече не са му обръщали толкова внимание. Сега по някаква причина очакваме това да не се случи. Аз не го вярвам, толкоз.

# 474
Ключово е да се разбере, дали драмата е, че не са му обръщали толкова внимание или никакво внимание. Имам поглед върху такава двойка - мъжът се старае изключително много, включително си смени работата, за да не пътува и да помага, а жената само го хока (не са негови думи, свидетел съм) и в общи линии, каквото и да направи за бебето, не е ок. Те не са семейство, а мама, бебе и генетичен материал.

# 475
  • София
Хайде, сега , ще го жалим, че не му обръщали внимание - детска работа! Така е, природно е - като се роди бебето, майка и бебе да са диада и така трябва да бъде, за да може бебето да оцелее, а майката да се научи да откликва на нуждите му. Ако не се научи, бебето е в риск да умре от жажда, от глад или от студ или майка му да го забрави. Бащата, ако е инфантилен по природа, започва да се цупи и да се изживява като отбито кърмаче.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 10:38 от Andariel

# 476
  • София
Аз наистина не мога да разбера защо ги пишете тези неща на мен, като аз абсолютно нищо по тези въпроси не съм писала.
Мъж два пъти напуска жените си, защото са се променили след раждането и вече не са му обръщали толкова внимание. Сега по някаква причина очакваме това да не се случи. Аз не го вярвам, толкоз.
Ясно като манипулация. "Жената е виновна, че се е променила след детето, аз съм чист и бел".
Същото го срещам от другата страна /примерно 40 годишен среща 40 годишна/ "жената има деца, аз бих се ангажирал с нея, ама тя не иска". А всъщност той пръста си не мърда за това ангажиране.

Цялата далавера е ТОЙ да си остане свободен да се развява някъдето му видят очите, а жената с децата да се оправя както си знае, него това не го касае.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 10:47 от Rockstar

# 477
Какъв ангажимент е това така. Жената да предвиди още един черпак вода за новото 40 годишно бебе вкъщи, а то да се ангажира да каже дали му харесва манджата, както и сексът дали му се е понравил.
Попаднах на случай, в който ми обясняваха за един стар ерген около 45, живеещ с майка си. Има нещо като неангажираща връзка с майка с дете от няколко години. Жената е искала да заживеят заедно и т.н, но момъкът се противи заради детето. Детето на жената вече не е малко, гони 20. В момента тече убеждаване на жената да си прати детето да живее другаде, за да се настани стария ерген. Идеална двойка били според приятелите му - на нея нямало да й липсва да се грижи за някой и на него нямало да му липсва да се грижи някой за него.

# 478
То детето ако е на 20 наистина и без това се изнася скоро, ама ергенът след толкоз назлъндизване какво ли ще прави, ако то все пак идва и у майка си понякога Simple Smile Сигурно тогава ще тича при мама.

# 479
  • София
Ааа баш за такива говоря!
Очакват жената да направи всичко, а те да кацнат. После може и да отлетят за малко.

Общи условия

Активация на акаунт