Деца от предишна връзка

• 45 189
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 600
Много се натъртва на това, че читавият баща дори с големи деца пак ще ги мисли и помага, пак те ще отнемат от "енергията" му... Това е вярно, но не е ли същото при наличието на родители, които са свикнали той да е наблизо и да се отзовава постоянно на всяка нужда, при наличието на брат/сестра, племенници, които са свикнали да си спазват определени сем.порядки, или ако единият родител е вече сам (вдовец) и само на него разчита, ми и на него ще помага и ще го мисли и т.н. тоест, неговата енергия и мисъл , и време не е само и единствено за новата изгора... В прекалено многото теми за оплаквания от свекърви се вижда, че и те успешно могат да му изсмукват енергията и плановете. Дори много повече от едно пораснало дете, което си има своите планове и по-важни приятели, партньор и т.н. отколкото тати да му е постоянно наоколо.  Ми по тази логика тези, които казват - "искам само за мен и нас да мисли", то тогава трябва да търсим само мъже без никакви семейства и близки, сам-сами, за да са си само за нас в мисли и действия...
Ама именно. Какви проблеми стават с болни възрастни родители, не е истина направо. Sad Явно се смята, че те по-лесно могат да бъдат игнорирани от мъжа. И в някои случаи е тъй, а в други не. И не смятайте, че е нещо временно. Ситуацията може да се проточи доста години и старият човек да изисква много повече от едно дете.
Никакви роднини от негова страна въобще, за по-сигурно. 🙄

Аз съм съгласна, че всеки има право да не иска чужди деца, не ме разбирайте погрешно. Но съдбата как се шегува... вземаш го без деца, но след някоя година  той трябва да се грижи за болни възрастни хора - пак ангажименти...

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 06:55 от Lorelada

# 601
  • Great Britain
Много се натъртва на това, че читавият баща дори с големи деца пак ще ги мисли и помага, пак те ще отнемат от "енергията" му... Това е вярно, но не е ли същото при наличието на родители, които са свикнали той да е наблизо и да се отзовава постоянно на всяка нужда, при наличието на брат/сестра, племенници, които са свикнали да си спазват определени сем.порядки, или ако единият родител е вече сам (вдовец) и само на него разчита, ми и на него ще помага и ще го мисли и т.н. тоест, неговата енергия и мисъл , и време не е само и единствено за новата изгора... В прекалено многото теми за оплаквания от свекърви се вижда, че и те успешно могат да му изсмукват енергията и плановете. Дори много повече от едно пораснало дете, което си има своите планове и по-важни приятели, партньор и т.н. отколкото тати да му е постоянно наоколо.  Ми по тази логика тези, които казват - "искам само за мен и нас да мисли", то тогава трябва да търсим само мъже без никакви семейства и близки, сам-сами, за да са си само за нас в мисли и действия...
Ама именно. Какви проблеми стават с болни възрастни родители, не е истина направо. Sad Явно се смята, че те по-лесно могат да бъдат игнорирани от мъжа. И в някои случаи е тъй, а в други не. И не смятайте, че е нещо временно. Ситуацията може да се проточи доста години и старият човек да изисква много повече от едно дете.
Никакви роднини от негова страна въобще, за по-сигурно. 🙄

Аз съм съгласна, че всеки има право да не иска чужди деца, не ме разбирайте погрешно. Но съдбата как се шегува... вземаш го без деца, но след някоя година  той трябва да се грижи за болни възрастни хора - пак ангажименти...
Едното няма нищо общо с другото.Разликата е от земята до небето.Чуждите деца си остават чужди деца.

# 602
Чуждите деца са като чуждите родители. Т.е чужди на теб, но свои на човека, който уж обичаш.

# 603
  • Great Britain
Чуждите деца са като чуждите родители. Т.е чужди на теб, но свои на човека, който уж обичаш.
Човека които уж обичаш е обременен да обича нещо което не е твое.Родителите са си родители.И двамата в двоиката имат такива.

# 604
  • Пловдив
Ужас.
Чуждите си остават чужди, обременен... Наистина която мисли така, по-добре да бяга от мъже с деца. Макар че подобностите се привличат и вероятно за всеки идиот, чувстващ се "обременен" с бивши деца, се намира по някоя нова жена, която да му помогне и да му даде допълнителен стимул за отбременяването.

# 605
Дали съм разбрала добре, не мога да обичам децата му, защото нямам кръвна връзка с тях, но безусловно мога да обичам него, като там условието е обратното, да нямам кръвна връзка? Говорим все пак за обич, не за сексуално привличане, да няма объркване и обяснения, че то е различна обич.
Според мен, подобна разлика може да направи само човек, който не е наясно какво е да обичаш, било то партньор, дете или родител.

# 606
  • Great Britain
Ужас.
Чуждите си остават чужди, обременен... Наистина която мисли така, по-добре да бяга от мъже с деца. Макар че подобностите се привличат и вероятно за всеки идиот, чувстващ се "обременен" с бивши деца, се намира по някоя нова жена, която да му помогне и да му даде допълнителен стимул за отбременяването.
Много енергоемко .Има жени обичат себе си .Съфорумката горе каза,че е търсила мъж без деца за които тя и  детето и да са номер едно.

# 607
За мен това е много егоистично мислене - да искаш мъж без деца и в същото време умишлено да го лишаваш да има свои , отказвайки да имате общо😔

# 608
  • София
Аз пък си представям някаква идилична картинка - къщата, верандата, моето и твоите се пръскат с вода...

# 609
  • София
С него спиш, имате сексуална връзка и евентуално си готова да родиш от него. Децата му са ти много, ама много чужди, с тях нямаш никаква кръвна или каквато и да е друга връзка. Те по случайност са негови деца. Дори в някаква степен те са заплаха за твоите деца и за теб, защото вместо всичко да се насочва към теб и твоите деца, част отива за неговите деца. Конкуренция - искаш ресурсите за себе си и твоите деца.

Можеш да си я представяш тази идилична картина, докато не се превърне в сапунен сериал - неговото дете има нужда от уроци, твоето също има нужда от уроци, а няма как да има и за двете за уроци - чие дете ще получи уроците? Ще отстъпиш ли уроците за неговото дете, а твоето да си стои вкъщи?

# 610
Така де Рокси за това иде реч- намерили сте се , всеки реализиран с дете и се радвате на общото щастие, приели сте го така както е и всичко е хепи , само да не се изпокарат децата за маркуча😉

# 611
  • Пловдив
Андариел, а не е възможно в същата ситуация две твои деца да имат нужда от уроци вероятно?
И не, няма да настоявам моето дете да получи непременно повече от баща си, който е баща и на двете. Не от любов към чуждото дете, разбира се, а от коректност.
Друг въпрос е кой кога преценява нещо като "повече", преценките са индивидуални и понякога неволно пристрастни.

# 612
Тези деца в казуса нямат ли си и други родители? Да подпомагат уроците.
Или като се вземем с мъж с или без дете се разчита, че почва да гледа нашето като свое.

# 613
  • София
Ама защо пък въобще да си мешаме финансите за децата?
Аз си гледам моите, баща им също дава.
Примерно другият човек също си гледа неговото и се грижи за него.
Имам двойка пред себе си, които вече 5 г са заедно и са така. Нейната дъщеря е студентка, неговата - около първи клас.

# 614
  • София
Да ви кажа.. Най-успешните връзки са с мъж без деца. Всичко останало само утежнява ситуацията.

Гледам примери около мен. Жената има деца, мъжът няма- връзката процъфтява.

Някак мъжете са по-склонни да обгрижват чужди деца, ако обичат майка им.

Аз не искам да се занимавам с ничии деца. Може само с чужди внучета, само докато са малки и сладки. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт