Деца от предишна връзка

• 45 033
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Може да спи с мен, но не е родител на детето ми. Ако не му харесва възпитанието на детето ми е свободен да си ходи. Мъже колкото щеш - днес може да е един, утре друг, след година трети. Децата са ограничен брой и свои. Той не е баща на детето ми.

А най-големият парадокс е, че много често доста бащи не възпитават собствените си деца, но са тръгнали да възпитават децата на жената. Абсурдно. А още по-абсурдното е, че новата жена търпи такова положение, вероятно заради собствената си сигурност - финансова и друга. Някак става като през 80-те - петрол срещу храни, някои сигурно го помнят, ако са достатъчно стари. В случая с жената и новия е право на намеса във възпитанието срещу пари и жива сила.

# 1 171
Може да спи с мен, но не е родител на детето ми. Ако не му харесва възпитанието на детето ми е свободен да си ходи. Мъже колкото щеш - днес може да е един, утре друг, след година трети. Децата са ограничен брой и свои. Той не е баща на детето ми.
Така вероятно мисли и Мара Общата. Но мъжът, с когото избираме да живеем, не е някакъв си там мъж. Той е единственият, с когото можем и искаме да споделим живота си, а аз съм единствената, с която той иска да сподели живота си и това прави цялата разлика. Жалко, че не си имала такъв мъж, защото ако беше само помирисала нещо подобно, никога нямаше да напишеш тъпотията, която съм болднала. Този мъж може и да не е биологичен баща на детето, но на него му пука като за негово дете, той се грижи за него като за свое дете и да, той е някой, на когото мога да позволя да има мнение и да взема решения за детето ми заедно с мен.

Хехе, финансова сигурност. Това ли е утехата на бившите? Точно аз имам и винаги съм имала такава и без мъж.

# 1 172
Може да са лигави до безобразие и това е ОК, а всички наоколо да търпят или да се махат, така ли?

Ами нали утре същите лигави до безобразие деца ще се откъснат от полата ти - университет, работа... Там никой няма да им търпи лигавщините, а те ще са израстнали (благодарение на теб) с нагласата, че никой не може да им каже копче. И защо? Защото за теб е по-важно да е на твоята, а не да си подготвиш децата за истинския живот, където няма да са център на ничия вселена? Ами, добре ...

Подходът на Хайспийд за мен е по-доброто родителстване. Ако има неща не в сивата зона се взимат мерки.

Рокстар, ами ако човекът е прав?

Опитваш ли се да погледнеш на ситуацията отстрани, все едно гледаш друго дете. Дали поведението ще е приемливо тогава?

За добре възпитани деца е нужна и доза обективност, все пак, а не да се скача в режим майка орлица дори, когато детето очевидно не е право или се държи неприемливо.

Може да е прав колкото си иска, но за моите деца отговарям аз. Може да са лигави до безобразие, но са мои и ако на него не му допада, да си ходи вкъщи и да си гледа неговите. Родителите сме такива - не обичаме някой да ни казва как да си гледаме децата, само защото спи с нас. Ако си има деца - да си гледа неговите, а моите да остави на спокойствие.

# 1 173
Не знам, не знам...Подходът "мъже колкото искаш, днес един, утре втори, догодина трети...и тоя мъж само спи с мен" е изкопан от някоя смрадлива канавка и не мога да очаквам от изповядващите го ценности и възпитание като в Бъкингам. Как са възпитани децата им, предпочитам да не гадая.

# 1 174
Абе, хем искате не просто мъж за леглото, ами и нов баща за децата си, хем ако може да е някак наполовина баща - само да се грижи и финансира, ама да не се намесва във възпитанието и да не им прави забележки. не знам как се получава такова половинчато родителство...

# 1 175
С такт, търпение и отношение. Така, както аз съм приела последиците от възпитанието в първите седем, че и отгоре. Без критики, забележки и императивност.

# 1 176
  • София
Може да са лигави до безобразие и това е ОК, а всички наоколо да търпят или да се махат, така ли?

Ами нали утре същите лигави до безобразие деца ще се откъснат от полата ти - университет, работа... Там никой няма да им търпи лигавщините, а те ще са израстнали (благодарение на теб) с нагласата, че никой не може да им каже копче. И защо? Защото за теб е по-важно да е на твоята, а не да си подготвиш децата за истинския живот, където няма да са център на ничия вселена? Ами, добре ...

Подходът на Хайспийд за мен е по-доброто родителстване. Ако има неща не в сивата зона се взимат мерки.

Скрит текст:
Рокстар, ами ако човекът е прав?

Опитваш ли се да погледнеш на ситуацията отстрани, все едно гледаш друго дете. Дали поведението ще е приемливо тогава?

За добре възпитани деца е нужна и доза обективност, все пак, а не да се скача в режим майка орлица дори, когато детето очевидно не е право или се държи неприемливо.

Може да е прав колкото си иска, но за моите деца отговарям аз. Може да са лигави до безобразие, но са мои и ако на него не му допада, да си ходи вкъщи и да си гледа неговите. Родителите сме такива - не обичаме някой да ни казва как да си гледаме децата, само защото спи с нас. Ако си има деца - да си гледа неговите, а моите да остави на спокойствие.
[/spoiler]

Знаеш ли колко ще ми дреме? Точно николко. Целта на съществуването на децата ми не е да са удобни за нов мъж, университет или всякакви трети лица. Който иска да възпитава деца - да си роди. Тогава ще може на воля да възпитава в духа на горното за откъсването от полата и кой щял да ги търпи. Най-големи са изискванията към чуждите деца. По някакъв чудодеен начин хората като проимат свои деца изведнъж сменят възгледите - към чуждите може да са взискателни, но към своите са меки и оправдателни.

Децата баща си имат. Нямат нужда от нов, само защото този нов е нов за майката. Утре този, новият, може да изчезне, защото така си е решил или нещата не вървят. След него може да дойде трети. И така всеки следващ ли ще е новият татко с права да възпитава? От това дете накрая нищо няма да остане - все ще го подмятат да се съобразява и ще бъде възпитавано от поредния нов татко.

# 1 177
  • Paris, France
Не знам, не знам...Подходът "мъже колкото искаш, днес един, утре втори, догодина трети...и тоя мъж само спи с мен" е изкопан от някоя смрадлива канавка и не мога да очаквам от изповядващите го ценности и възпитание като в Бъкингам. Как са възпитани децата им, предпочитам да не гадая.

Подходът "мъже колкото искаш, днес един, утре втори, догодина трети...и тоя мъж само спи с мен" е точно като в Бъкингам и даже Бъкингам палас. Жълта преса не си ли чела?

Тези от смрадливите канавки по-често си налягат парцалите и си възпитават децата в същия дух.

В днешно време малко жени остават с един, единствен. Всъщност самотна майка няма как да е с единствен или първи, защото вече е играла филма, поне веднъж.

# 1 178
  • София
Ооо, мъже много и боклуци много. Човекът си е човекът. Ако го улуча и добър баща - 6 от тотото.

# 1 179
Утре този, новият, може да изчезне, защото така си е решил или нещата не вървят. След него може да дойде трети.
Ти така ли процедираш с мъжете? И бившият ти мъж наясно ли е с тази твоя философия?

От писанията ти оставам с впечатлението, че дори не си чувала, че нормалните хора имат съвсем различни отношения от кочината, която описваш. Сори, но това е филсофия и поведение точно на Мара Общата.

# 1 180
  • София /Абсурдистан
А ако нямаш желание всяка година да ги сменяваш, тогава какво, в графа  “смотан” ли си?

# 1 181
Как пък няма една тема в СО ,в която Andariel да не философства и да си натрапва странните виждания.
Съжалявам, грубо звучи, но...

# 1 182
Нищо странно няма във вижданията ѝ. Най-обикновени мантри за самоуспокоение на бившата, че всички нови са вещици, на които не им пука за децата им, сменят мъжете през ден-два-три, ползват ги само за чукане и са толкова гадни, че има надежда бившият мъж да осъзнае един ден какво съкровище е изгубил в нейно лице и да се върне с букет бели рози в ръка. Андариел просто се опитва да принизи всички жени с втори бракове и новите партньорки на разведените мъже, за да успокои себе си. Нищо ново под слънцето.

# 1 183
Нищо странно няма във вижданията ѝ. Най-обикновени мантри за самоуспокоение на бившата, че всички нови са вещици, на които не им пука за децата им, сменят мъжете през ден-два-три, ползват ги само за чукане и са толкова гадни, че има надежда бившият мъж да осъзнае един ден какво съкровище е изгубил в нейно лице и да се върне с букет бели рози в ръка. Андариел просто се опитва да принизи всички жени с втори бракове и новите партньорки на разведените мъже, за да успокои себе си. Нищо ново под слънцето.
Не съм навлизала в детайли, където видя, бягам...

# 1 184
  • Paris, France

Не виждам да опитва да принизява някого. Обяснява реалността, собствените си разбирания и това, което тя би направила и прави. При вторите бракове бракоразводността е даже по-висока, отколкото при първите. Факт.

Ако толкова искаше, досега да си е намерила партньор и даже съпруг. На брачния пазар тя е в по-добро положение от жена с малко дете/деца при равни, други условия. Откакто я чета, мнението и по този въпрос е същото, дори като беше женена. Не всяка разведена примира за партньори, връзки и тръпки. Зависи и от възрастта и начина на живот.

Не съм чела да таи надежда да се събира с бившия и не е коректно да и вменяваме, вероятно несъществуващи мисли и поведение, защото звучат като несправедливи обвинения.

Общи условия

Активация на акаунт