Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 13

• 45 689
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Редута се води от северната страна на парка (улица "Калиманци") нататък.

# 526
Здравейте! Запознати ли сте какво дължи жилище, апартамент в сграда за общежитие с апартаменти и др., т.е. сградата е със смесено предназначение? Токът и водата ще бъдат ли промишлени, може ли да се направи  адресна регистрация и каква е таксата смет?

# 527
Преди време имах възможност да инвестирам в жилище, в този квартал. Специално се поинтересувах от материалите, с които ще се строи сградата. Избягах с двеста въпреки добрата цена.

С уговорката - нищо лично!
Поради каква причина смяташ, че в Хаджи Димитър строи един единствен инвеститор с едни и същи материали???
Много грешна информация имаш, а лошото е, че я налагаш като вярна.

# 528
Преди време имах възможност да инвестирам в жилище, в този квартал. Специално се поинтересувах от материалите, с които ще се строи сградата. Избягах с двеста въпреки добрата цена.

С уговорката - нищо лично!
Поради каква причина смяташ, че в Хаджи Димитър строи един единствен инвеститор с едни и същи материали???
Много грешна информация имаш, а лошото е, че я налагаш като вярна.
Разбира се, че не строи само един инвеститор. Този по това време беше построил двайсетина сгради единствено и само в този неголям квартал и въпреки това не е единствен. На мен ми се налага да знам в какво инвестирам. Не си намирам парите на улицата и преди да ги вложа в даден вид бизнес внимателно и задълбочено се запознавам с него. Както се вижда на повечето хора им стига някоя сграда да изглежда добре външно и си мислят, че става за добър живот. Това какви тухли, дограми и изолации са използвани им е последна грижа. Хубавото строителство е скъпо и в кварталите с по-ниски цени е рядкост, защото няма търсене за него. В Лозенец и центъра има немалко сгради направени с хубави тухли (те са 4-5 пъти по-скъпи от масовите), с изолация в плочите, с изолация на основата (София е град с високи подпочвени води и това е важно, и скъпо), с хубава дограма и т.н. В кварталите с по-ниски цени цени (Обеля, Х. Димитър, Левски Г и т.н.) това въобще не е така. Ще се радвам да посочите сграда в Х. Димитър, която е строена с хубави тухли, изолации и дограми. Ще е полезно не само за мен.

В този район е вероятно да има сграда строена с по-хубави материала. Там обаче строителите не го водят Х. Димитър и съответно продават по-скъпо (могат да избият по-хубавите материали).

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 14:36 от Мъфин

# 529
Мъфин, скрий се някъде, моля те. Не ти ли омръзна да пишеш глупости? Смяташ ли, че някой ти се връзва още, че си мастит инвеститор?

# 530
Мъфин, като се замисля - едва ли има някой, който да е намерил пари на улицата в такова количество, че чак жилище да си купува с тях.
В много голяма заблуда си. Надявам се, че не е в резултат на малък мироглед. Защото това няма как да се промени от само себе си, особено, ако не го осъзнаваш сам.
Но не го раздавай като крайна компетентна институция. Далече си от такава позиция.

# 531
Мъфин, скрий се някъде, моля те. Не ти ли омръзна да пишеш глупости? Смяташ ли, че някой ти се връзва още, че си мастит инвеститор?

Той не само е инвеститор, но има и производствен бизнес, който управлява отдалечено от Испания. А ДДС дори го интвресува. Защо и аз не мога с такава лекота да въртя бизнеси от плажа и да купувам имоти на килограм докато разглеждам онлайн за новото си бентли. Еми, ясно е защо, защото не ставам Sad

# 532
Здравейте ,как ви се струва Парк “Света Троица”ул..Цар Симеон 133
Строят там Park Residence?
Бихте ли споделили мнение за мястото,училища наблизо,всичмо ме интерсува.
Благодаря ви много

Здравейте,

Според мен имате предвид Цар Симеон 233, не 133. Кварталът около парка Света Троица е много приятен, преди преди известно време построиха Lidl наблизо. Метрото не е далеч, може да сте по-близо до станция Константин Величков, или до станция Вардар. Около парка има приятни ресторанти, а и паркът е обработван добре и е много уютен. Западен парк също е наблизо, а той е голям и наскоро ремонтиран. Като цяло районът около парка Света Троица е много приятен. Зависи вече в коя сграда сте и дали сте близо до главен булевард. По бул. Константин Величков и бул. Тодор Александров има силен шум и денем, и нощем, но има и добър градски транспорт.

Успех,
Никола

# 533
.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 21:18 от Мъфин

# 534
Снимал си ми яхтата без разрешение! фон, не фон - съдя те и ти взимам милионите

# 535
Цитат
. Като цяло районът около парка Света Троица е много приятен.
Малцинставата имат голямо присъствие.За мен това не е приятно.

# 536
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊

Въобще не смятам,че човека пише глупости. Аз също се интересувах с какви материали се строят домовете ми.Сега,конкретно за Х Димитър не мога да знам,но че има ужасни материали и разпадащи се стени,мухъл,падаща замаска,разлепени плочки..това си е чиста истина и трябва да се гледа и това.
Вече две къщи по поръчка построихме на два различни билдъра(инвеститори,както ги наричате).Ами..разлика виждам,а уж са на едно ниво при това много реномирани в Щатите с не знам си какъв контрол.

Представям си пък за дребни строителни фирми и колко рисково може да бъде да се строи с тях.

# 537

Сега,конкретно за Х Димитър не мога да знам,но че има ужасни материали и разпадащи се стени,мухъл,падаща замаска,разлепени плочки..това си е чиста истина и трябва да се гледа и това.
Вече две къщи по поръчка построихме на два различни билдъра(инвеститори,както ги наричате).Ами..разлика виждам,а уж са на едно ниво при това много реномирани в Щатите с не знам си какъв контрол.

Ето го и отговора ти ...в Щатите!

# 538
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Какво искаш да кажеш с това?
Лоши строителни компании,лоши материали има навсякъде и дали ще строиш в Щатите или в България или в Мозамбик,твое право е да знаеш как и с какви материали се гради дома ти.
Особено пък за Бг,където да си го признаем,хората не спазват правила и закони и все гледат да минат тънко,точно строителите ще строят с евтиното,за да направят максимална печалба,защото няма наказания и регулации.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 01:49 от Adoralova

# 539
Според мен има логика - ако строител се докопа до петно в Оборище за да си избие цената на парцела трябва да продава в най-скъпия сегмент. А хората, купуващи в този сегмент, се оглеждат за материали, изложение, разпределение и изобщо за качество. Та едва ли в Оборище ще строят с тухли форати. Виж в евтините квартали, където търсенето е от хора с ограничен бюджет, цената става най-важна и за да остане печалба трябва да се влагат евтинджос материали и да се "пести".

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 17:52 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт