Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 13

• 46 503
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Айде сега, да му крАднете офертата на човека.

# 76
Офертите за Левски Г отново НС на замазка е на същите цени и по-високи на квадрат. Да, има строящо се метро и по-голяма близост до центъра, но под наем много по-трудно ще се намерят желаещи за там. Да не говорим за профила на живущите.

# 77
Добре, покажи какви оферти сравняваш.
Така на думи звучи малко вероятно в СГ до парка да е по-евтино от Левски Г, но все пак дай да видим Simple Smile

# 78
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-tristayni-apartamenti/i … jba-v-sofiya.html
Някаква стара обява намирам единствено

# 79
Последно като гледах беше активна. Е то нормално да го вземат като топъл хляб. Затова човек трябва постоянно да следи обявите, доста добри имоти излизат на прилични цени. И много кофти квартали като Овчата и Левски Г са надценени.

# 80
тва са най евтините квартали като цяло. няма как да са надценени

# 81
Това е много стара цена според мен

# 82
А според вас апартамент в село край София дали може да намери наематели? Конкретно за Герман питам. Близък роднина има оферта да вземе един за себе си и по-малък с отстъпка от познат строител. Но се чудим кой ще иска да отиде под наем в Герман, където за да отидеш до близкия Бизнес парк Младост 4 без кола взимаш автобус до ИЕЦ и от там с метрото. То просто е смешно. Иначе с кола сигурно са 10-15 минути. През Горубляне не знам дали може да стане прекачване за Младост. Другият автобус през Горубляне също не е с удобен маршрут - през Горубляне, Дружба, ТЕЦа, гара Искър и до селата. Въобще там без кола си за никъде и имам чувството че не може да има много желаещи за наем, но може да го продаде на по-скъпо след време. Дали не е по-добре да вземе само един?

# 83
Е то си пише. От 2016 е офертата.
В Герман който живее 100% ще има кола. Виж имотбг наемите в герман и ще разбереш. Аи не е задължително, човека да работи в бизнес парка. Ама като цяло апртамент в Герман не ми звучи примамливо, но знам ли, всякакви индивиди има.
Ама приятел, съветвам те сериозно да си обмислиш стратегията, защото имаш много странно мислене (май ти беше с дискотеките?)

# 84
Определено е странно - хем търси за живеене и собствено ползване, хем за даване под наем. И евтино да е, но да е близо до ресторанти и дискотеки, тихо и с гледка.

Вчера влязох в сайта на нова кооперация в моя квартал, че вече копаят. 2200 евро на квадрат, 2-стайните вече са купени/резервирани. Сграда Опус, за който иска да гледа. И скиците нещо са им объркани на сайта - среден тристаен го дават с изложение север-юг, а сградата е с фасади изток-запад. Flushed

Но няма ресторанти и заведения наоколо, трябва до Дондуков да се качиш (което не е далече, принципно).

# 85
Какво е странното-двоумя се да остана или да замина отново в чужбина. София след бурно развитие бележи упадък от 2020 насам с влошаване на транспорта, все по-големи интервали на автобусите. След доста ремонти на улици сега има като че ли стагнация, но няма падане в цените. Затова пък заплатите не се вдигат достатъчно бързо, че да наваксат. Само като видя обявите в Джобса и ми е ясно.

В същото време соц апартамент с мухъл в Изток е по-скъп от нова къща на морето в Испания. Все по-застарявящо население. Вечер като погледнеш блоковете масово тъмни прозорци, в центъра след полунощ все едно бомба е паднала, пусто, все едно не си в град милионник, а в някое село, където лягат с кокошките. И отделно, не съм убеден, че София е хубав град за гледане на дете.

И понеже много общувам с чужденци експатите/чужденците, които идват тук мога да кажа, че е доста по-зле положението от колкото в Будапеща или Атина. Те са и по-малко де, просто го няма това чувство на истински голям, международен, световен ако щете град.

# 86
  • София
Отговорихте си на въпроса сам с този пост!

# 87
Аз познавам доста експати, които се заселиха и просперират в БГ, каквото и да значи това, то важното е на теб да ти харесва.

# 88
Какво е странното-двоумя се да остана или да замина отново в чужбина. София след бурно развитие бележи упадък от 2020 насам с влошаване на транспорта, все по-големи интервали на автобусите. След доста ремонти на улици сега има като че ли стагнация, но няма падане в цените. Затова пък заплатите не се вдигат достатъчно бързо, че да наваксат. Само като видя обявите в Джобса и ми е ясно.

В същото време соц апартамент с мухъл в Изток е по-скъп от нова къща на морето в Испания. Все по-застарявящо население. Вечер като погледнеш блоковете масово тъмни прозорци, в центъра след полунощ все едно бомба е паднала, пусто, все едно не си в град милионник, а в някое село, където лягат с кокошките. И отделно, не съм убеден, че София е хубав град за гледане на дете.

И понеже много общувам с чужденци експатите/чужденците, които идват тук мога да кажа, че е доста по-зле положението от колкото в Будапеща или Атина. Те са и по-малко де, просто го няма това чувство на истински голям, международен, световен ако щете град.

Стоят празни тези апартаменти, но като търси човек под наем, масово на някаква панелка с обзавеждане от соца й се искат бесни наеми, че и два депозита, без домашни любимци, без пушачи и не знам си какви още капризи, а не се виждат какво предлагат насреща. Аз не искам като вляза вътре да се чувствам все едно е ‘75 година. Казвам го просто като пример за мисленето на българина.

София категорично не е хубав град за гледане на дете, България като държава не е подходяща за това и много ясно се вижда още от бременността и следенето й, раждането и се продължи с детската градина, училището и всичките им дежурни безумия. Ако човек живее в България сам/с партньор и има прилична работа, става, но за създаване на деца е абсурд.

В Атина категорично не е по-добре, може би откъм жилища да, но откъм всякакви други неща категорично не. Познавам гърци и от чутото от тях си правя извода, че само за почивки става.

София, въпреки всичките си минуси, е доста мултикултурен град. Има различни общности, ресторанти с чуждестранна кухня, туристи. Има си чар в това отношение. Не е мегаполис като Лондон например, но всичко тук опира до това какво иска и търси човек.

Малко лирическо отклонение се получи, но просто ми се искаше да отбележа някои неща по повод на казаното.

# 89
Никола Тошев, твоята е лесна, не виждам дилема в написаното от теб, според него няма защо изобщо да купуваш в София. Замини там, където ти е добре и си купи там. Ако нещата действително са така, както ги описваш, и да заминеш, няма на кого да дадеш под наем в София. Така че и в двата случая не си струва.

Общи условия

Активация на акаунт