Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 41

• 44 420
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
fatalina ,убедена съм ,че това ще е стандартна процедура .Е ,хайде ,за тока може допълнителна мощност ,но това с ВИК ....Нали вечно искат външни шахти ,е нашата инкасаторка никога не отчита водата, само минава и лепи бележки по вратите с тел. номер ,на който да изпратиш снимка на водомера .Изисквания много ,но никой не помисля после как се вдигат капаците на шахтите ,които не са с панти.
А то и с панти да са пак е проблем. Нашата е такава и като се отворят двата капака, задължително трябва с нещо да се подпрат иначе, може да ти се стоварят върху главата, докато си долу в шахтата. Нямам идея за какво се иска нов договор или там каквото е с ВиК, но след като са казали, че трябва, значи трябва. То ако питаш мен, в проектираненто и разрешителният процес много неща са излишни и неодообмислени, но такава е нормативната уредба и следва да се спазва. Например докладите за оценка на съответствието на инвестиционните проекти, така се пишат на коляно, без изобщо някой от надзорната фирма наистина да разгледа проектите, че добре че още нямаме паднали сгради и съоръжения. В работата ми се налага да чета такива доклади и мога да споделя,  че съм се натъквали на големи недоразумения, които са ми показвали, че СН просто е взел от друг доклад данните и е преписал, без дори да разбере, че става въпрос за съвсем друго населено място и география. Имах случай с ДОСИП за град Елин Пелин, в който СН беше описал, че река Камчия се влиза в Черно море!!!  Или пък проект за Рудозем, а вътре писали за Смолян.

# 391

И по темата с ВИК ,за ви представя външната мивка ,дело на ММ .

Остана само с една вратичка да се затворят връзките под мивката и ще снимам фронтално .Преди време събират от вас идеи с какво да затвориш пространството отдолу ,но се отказах ме да го правим .ММ облицова всичко с мрамора .
nelina_london, страхотна е станала!!! Може ли да сложиш и една снимка фронтална и леко отгоре без дупката, която те притеснява? Това големи плочи гранитогресни ли са или само така ми се струва? Вие с какво ги режехте, много добре изглеждат подравнени на отвора?
Поздравления за съпруга ти!

# 392
  • Пловдив
Гранитогрес 120 см е и ММ ги реже с ъглошлайф с диск за гранитогрес /камък .После ги пили ръчно .Доста си поигра с фиксирането на смесител, защото плотът от бетон ,който бе излял , не бе предвиден за  смесител с изтеглящ накрайник .Съответно отдолу мястото трябваше да е по-широко ,за да минава тежестта ,която връща накрайника .Затова се наложи да стесни малко коритото на мивката откъм смесителя .Малко сложно го обясних,но знам ,че ти ще ме разбереш ,защо триъгълниците на мивката не започват точно от ъглите във вътрешния край .

При нас прикапва дъжд и фугинът се е намокрил на места .
Фронталната снимка ще ти я изпратя на Л.С ,че има маркучи и какво ли не .

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 11:44 от nelina_london

# 393
Нелина, имаш ли снимки на кофража  педи да излеете бетона и с излят бетон, ако да, моля да ги постнеш тук и на ЛС. Какви са размерите на мивката и височинатана стената? Долу с какво ще затваряте празното пространство? Ние също още не сме се спряли на външна чешма и затова събирам инфо.
ММ иска нещо от тези варианти

а аз искам чешма с мивка и плот

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 11:14 от fatalina

# 394
  • Пловдив
fatalina,нямам снимки нито на кофража ,нито на бетона ,въпреки че стоя необлицована 8-9 месеца .
Размерът на самото корито на мивката е 70 см × 45 см , на дълбочина 25 см .Ако ме питаш за височината от земята е на около 1м ,защото сме високи .При нас целият плот е с дължина около 3 м.
Снимах ,след като спря дъжда ,за да се види под мивката .Само там ще е вратичката като ще е навътре, за да не се откроява.Щеше ми се да е като някаква скрита ревизия облицована със същият мрамор ,но той няма да стигне .
Само ще посъветвам, ако мивката е облицована с камък по възможност да е на север или изток .При нас е западна и след 18 часа ,като мина покрай нея , е като сауна .Не преувеличавам, спокойно мога да изпържа яйце върху плота Simple Smile

Има изводи за контакти под плотовете, но  не съм ги купила още Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 14:35 от nelina_london

# 395
Нелина, благодаря! Чешмата ни гледа на Изток. Добре ме подсещаш за прокарване на ток, поне за осветление над мивката. Контакти имам на самата тераса, а и кухнята ми е на една ръка разстояние.

# 396
  • Бургас
Нелина, направо страхотна е станала! Браво на мъжа ти! Голям е! Външната мивка е супер важно нещо. Сега като живеем вече тук малко ме е яд, че нашата я направихме долу на земята, основно за поливане и миене на крака от пясък, след плаж. Да, ама като взема риба и трябва да се чисти не става работата.....

# 397
nelina_london , както винаги блестящо сте се правили!
Дали може да споделиш какъв е облицовъчния камък? Много ми хареса. В хола имаме една акцентна стена и мисля, че добре ще стои там, а може да го ползваме и за цокъла.

LaDiDa, мивки, контакти, лампи винаги трябват по много Grinning. Аз съм замислила да имаме на 3 места вода навън (отделно мястото от което ще почва поливната система), да видим дали ще успея да ги реализирам. С лампите и контактите не успях да се справя добре.

# 398
  • Бургас
Поздравления за Нелина. Много е хубаво. Мъжът ти има златни ръце. Външните чешми са много удобни. Както са казали и преди мен, трябва и ниска и висока. Затова аз ги направих 2 различни. За идващите от плажа и за други дейности даже са в различни краища.

# 399
Някой правил ли си е всички пътеки около къщата с гранитогрес 😀 Мислехме да лепим камък, ама познат наш майстор ни нахока, че ще е много трудно, няма да е равно, наклона е труден за правене и тн. Предлага да лепим плочките, които ще са при входните врати, те са 1.5 см дебели, мат, r10, по принцип ги слагат по паркинги и се чудим дали няма да стане доста грозно, сякаш не съм виждала всичко да е в плочки...

# 400
  • Пловдив
Благодаря ,момичета !ММ е от педантичен, а аз от тези които все не са доволни от дизайна  и е можело по-добре .
nellytan,турски мрамор е , купен от Мрамор Пловдив .За вътрешна облицовка става ,но за цокъл не бих казала ,защото там ще трябва да се фугирва ,а ММ беше прав ,че красотата му е без фугин .При нас е сложен на места, които са що годе предпазени от дъжд .Ще ти изпратя снимка на нашият цокъл ,който е от същия цвят гранитогрес .
  Madjarova,лично според мен , фугите на гранитогрес отвън ,който го вали ,прашасва и по него се ходи с кални обувки се поддържат много трудно .Пред входната врата имаме гранитогрес и ако имаше начин и там да е с павета ,не бих се поколебала .Паветата ги мием с маркуча веднъж на половин година .Гранитогресът става за покрита  веранда на поне едно стъпало от земята .
С камък е по-трудно ,наистина ,може да има неравности ,но пък  фугата е циментова .
А ,вашите пътеки бетонирани ли са или все още няма нищо правено по тях ?

# 401
Бетонирани са, бързахме и не обмислихме нещата, просто искахме да спрем да разнасяме калта навсякъде... сега вече мислим варианти, ама нещо не можем да измислим.

# 402
  • Пловдив
Тогава нямате много избор -камък ,гранитогрес ,щампован бетон .Последния вариант се харесва от мъжете ,на мен ми стои твърде изкуствено и иска поддръжка,но вкусовете са различни .

# 403
  • Бургас
Madjarova92, ние сме с гранитогрес отвън. Аз съм много доволна, обаче. Този, който е избрах е някакво абсолютно топ качество! Много приятен на допир! Хем не е грапав да събира мръсотия, хем не се хлъзга грам.
https://www.ragnoworld.com/collections/eterna/

Намирам само тази снимка в телефона:
Скрит текст:

# 404
  • София
Като гледам какви красоти показвате и много се впечатлявам, определено оставам да следя темата Simple Smile
Понеже съм сигурна, че е коментирано.. някой може ли да ме насочи къде да чета за отопление на къща - кое излиза по-изгодно, кое е най-удобно.. колебанията са между котел/камина на пелети и термопомпа, като за нито едното не е проверявано още нищо. Да викам фирми да ми кажат какво може и колко ще струва ли.. какъв да ми е подхода?

LaDiDa, тая гледка е невероятна!

Общи условия

Активация на акаунт