Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 41

• 44 444
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Идеята на по-ниското ниво е не заради 1 сифон или 2 сифона, а да не излиза вода, но зависи какви са вашите паравани. Ние си монтираме само статични стъкла, защото е най-лесно за поддръжка. Успех Simple Smile!

# 361
Отново се включвам към темата с различен въпрос от обсъжданите теми.

Оказа се,  че имаме разминаване в границите на парцела спрямо кадастър и улична регулация. Ще трябва да се премине  процедура по заснемане и промяна на границите.
Някой има ли скорошен опит с подобен казус? Колко отнема като време и средства и какво всъщност представлява цялата процедура?
Изчаквам да ме свържат с геодезист, който се занимава с такива неща и искам да се информирам предварително какво да очаквам.
Благодаря ви предварително!

# 362
NI_CI, геодезиста идва и заснема имота. След това прави проект за изменение (не знам дали това беше точната формулировка на документа, който се прави).
След това ние внесохме този проект в кадастъра.

На нас ни отне около година.  В кадастъра много ни забавиха.
За цените - геодезиста ще ви ореинтира. Не знам какви са актуалните цени.

# 363
Мисля, че и промяна на ПУП ще е необходимо да се прави и това при нас отне около 4 месеца, а отделно след това ако някой обжалва може и до година да го докарате. При нас така се получи ,че един неразбрал съсед какво всъщност се прави обжалва заповедта на кмета за одобрение на ПУП-а и така до две разглеждания в Съда, докато се видя, че жалбоподателя дори не е е внесъл съдебната такаса, та делото приключи. Вместо да започнем проектиране и строителство през 2018г. старитархме през ноември 2019г.!

# 364
Отново се включвам към темата с различен въпрос от обсъжданите теми.

Оказа се,  че имаме разминаване в границите на парцела спрямо кадастър и улична регулация. Ще трябва да се премине  процедура по заснемане и промяна на границите.
Някой има ли скорошен опит с подобен казус? Колко отнема като време и средства и какво всъщност представлява цялата процедура?
Изчаквам да ме свържат с геодезист, който се занимава с такива неща и искам да се информирам предварително какво да очаквам.
Благодаря ви предварително!
Ние имахме същия казус. Регулацията се разминаваше с кадастъра. Правихме нов ПУП. Отне ни година и струваше около 1000 лв.
Говоря за Община Кремиковци.

# 365
  • Пловдив
Промяната на ПУП за граници на парцел и  при нас се проточи една година .В кадастъра отне най-много време ,но и в общината си имаше протакване .

# 366
При нас от геодезията до одобряването на ПУП-а стана сравнително бързо в общината, но после тъпото обжалване и безмисленото дело в Съда отне много.

# 367
Мерси за отговорите! Леко ми попарихте ентусиазма…ама да видим за колко време ще се справим. Става въпрос за Нови Искър.

# 368
Мерси за отговорите! Леко ми попарихте ентусиазма…ама да видим за колко време ще се справим. Става въпрос за Нови Искър.
Не се предавай! Строежът на къща е дълъг и често труден процес, но ако човек се въоръжи с търпение, нещата лека полека се подреждат.

# 369
В никакъв случай!
Просто чакаме бебе съвсем скоро…и ни се искаше да отметнем някои неща преди това.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 22:02 от NI_CI

# 370
В никакъв случай!
Просто чакаме бебе съвсем скоро…и ни се искаше да отметнем някои неща преди това.

Честито за бебока. Най-много бебока да си я довърши като порасне, с нашата мила действителност по процеси, крайни срокове и цялостна организация

# 371
  • София/Варна
В никакъв случай!

Честито за бебока. Най-много бебока да си я довърши като порасне, с нашата мила действителност по процеси, крайни срокове и цялостна организация
Не отчайвай така дамата. ПУП, проект, строеж и нанасяне, оптимистично бебо като е на детска градина.

# 372
Simple Smile Реалистично ми се вижда и на мен за градината.

# 373
  • София
Момичета , да ви питам за препоръка за някой голям магазин за осветителни тела в сф...средни цени... ще правят гипсокартона на  таваните, а сме тотал неориентирани точно какво искаме Simple Smile

# 374
  • София
Здравейте, какви според вас трябва да са стъпките в следната ситуация: къща, на която втори етаж е с изтекло разрешително за строеж (груб строеж - готов, пвц дограма, частична външна изолация, частично електро, изградено ВиК) - има документи от архитект, който се оказа малко шарлатанин и всъщност не е ясно колко точно/правилно са изготвени тези дкументи - мислите ли, че може да се извади акт 14 и как става това?

Общи условия

Активация на акаунт