Всичко за всички марки гел лакове - тема 40

• 40 840
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
А от Алиекспрес би ли могла да дадеш ликове за найрайниците?
Благодаря! Simple Smile

От този магазин купувам най-често. Изборът е огромен.
https://a.aliexpress.com/_mKcwBLY

# 676
Момичета, може ли да споделите каква електрическа пила ползвате?

# 677
Само сгтраница назад се обсъжда пила и 2-3 назад си съм обобщила от предходни дискусии актуални линкове на пили препоръчани от съфорумки, които сатават за домашна употреба Simple Smile

# 678
  • Пловдив
Значи на 2 седмици точно, ми е идеално за смяна на лака в летния сезон. И понеже не мога да рисувам, та точки и чертички:satisfied:

# 679
  • София
Аз един малко по-необичаен въпрос, ноо каква настолна лампа за осветление ползвате докато си правите ноктите? Понеже в моята стая е много тъмно и съм си сложила не една, а две настолни лапми с крушки, от двете страни на бюрото, но някак..пак не виждам много добре,колкото и да е странно, постянно ги местя и нагаждам и все ми се пречкат вместо да осветяват добре 😂 ето такива са

Та въпросът ми е някой ползва ли ето такъв тип лампа (по-долу) и доволен ли е, защото искам да сменя с такава професионална си се води, но не съм сигурна колко ще  дали ще е по-добре с нея. Ако случайно някой ползва такава да каже добре ли осветява

# 680
Пробвай да сложиш по-силна крушка. Аз бях си купила за стаята от един магазин някаква мега силна и свети двойно на една стара лампа. За жалост само настолна лампа нямам - пускам всички крушки да светят на макс и добре, че са силни. Мисля, че се водят лед но жълта/естествена светлина.
Мацки тук хвалят настолна лед лампа на лидъл,  но я нямало редовно налична мисля.
Иначе преди време ми се стори много удачно да се лакирам на слънце и взех, че си полимезирах упорито няколко четки Grinning

# 681
  • София

Знам, че формата ми не е добре, а и цветът не се вижда хубаво на светлината, защото е почти прозрачен и блестящ. Обаче напоследък се влюбих в такива брокатни  в розово, златно, сребърно... мисля няколко такива лака да си купя. Ако имате предложения, бих  ги разгледала.

# 682
Включвам се с въпрос - когато полигела се нанася като за укрепване с гел върху цялата плочка, виждам, че топят четката в нещо предварително. Това кленсър/спирт ли е🧐

# 683
# 684
Най-често е slip solution, специална течност за работа с полигел на спиртна основа. Но могат да се ползват спирт или клензър също.

# 685
Вчера попаднах на интересен за мен клип, в който се обяснява за изравняването(укрепване) с каучукова база. В него се обясни, че това е мек продукт, който е разградим и при продължително носене - около 20 дни се получават вдъбнатини.
Точно това се случва и при мен. Когато си направя маникюра е перфектен и след 2 седмици започва да става леко вдлъбнат на места. Първоначално реших, че е от лампата и я смених с нова, но и сега се получи този дефект.
Какво е вашето мнение?
Жената, която говореше в клипа каза, че трябва да се използва гел, защото той е твърд материал.

# 686
Хайде пак този клип от тази небезизвестна ФБ група, сигурно за вече трети или четвърти път го коментирам.

Укрепване, особено на дълги нокти, не следва да се прави с база и за това госпожата е права. С базата не се прави архитектура на нокътя, тя се ползва за изравняване на повърхността на къси до средни нокти и естетически красив вид на ноктите.
Друг е въпросът, че тук съфорумки успешно правят това и на дълги нокти и нямат проблеми. Щом ти имаш проблем, прави го с гел, препоръчвам този в бутилка на Коди. Много добри отзиви има и от гела в бутилка на Nais.

# 687
И аз съм попадала в инстаграм постове на рускини как гелът държи форма, а каучуковата база се е вдлъбвала. Докато съм била с каучук - нямам такива наблюдения по себе си, а и на майка и държи формата без да се вдлъбва и разваля. Не знам до човек ли е, продукт или какво, но при мен формата си стои и след месец. Друг е въпросът, че сега съм с гел в бутилка, защото са ми дълги ноктите и с каучукова база не ми е комфортно и много се огъват.
Имам наблюдение, че и в маникюр средите като хванат нова истерия и край. До онзи ден каучуковите бази бяха топ и незаменими, а сега същите тези маникюристки пишат каак гелът супер по-безопаасен и по-по-най. В един момент беше анатемосан, а тези дни взеха да правят същото с каучуковите бази. Преди беше модата на тънкото покритие и ни обясняваха, че така държало, а сега укрепваме и изравняваме с бази, цветове и топове. Така, че не всичко е на 100% вярно, което ни съобщават - просто има различни нокти и всеки трябва да си намери неговия правилен подход и продукт

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 13:15 от karmilla

# 688
  • София
Направо вече ми стана интересно за тази фб група,явно много известна :Д може би е тази за която мисля хм.. иначе да, подкрепям горните коментари. Базата си е мека, нормално да има и хлътвания, на мен дори и с течния гел на Коди пак ми пропада материала и се получават вдлъбнати на места при повече време носене, но това вече си е от моите много огъващите се като фунийки нокти.. Реших проблема след като сложих полигел и изпилих ест. нокти отдолу го няма този проблем.  За протокола миналото лято когато не знаех това и аз също си правих укрепване с каучк. база и то на доста дълги нокт и си ми държеше стабилно и нямах счупвания, но в последствие разбрах,че не е правилно и преминах на гел. 

Извода за мен е ,че Досега най-здрав като материал  от много изпробвани гелове (течни в бутилки и стандартни в бурканчета) е полигела (вметка този на клареса, с коди не се разбирам нещо) определено той води класацията по-здравина и издръжливост при мен.

# 689
Аз гледах клипче в тик-ток 😅. Познанията ми за маникюр са на база ютюб видеа и затова питам 😂. Просто си мислех, че ми е кофти лампата, но и за момента няма да сменявам техниката. Много пари дадох за различни цветове бази 😅. След година, когато ги изразходвам ще изпробвам гел в бутилка.

Общи условия

Активация на акаунт