Всичко за всички марки гел лакове - тема 40

• 41 384
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Благодаря ви. Днес като че ли болка почти няма. Ще се върна вероятно пак към домашния гел лак. Наистина повечето просто не ги интересува нищо, освен парите.

# 226
Добро утро!

В почивният ден се отдадох на всякакъв вид женски глезотийки … маски, маникюр, педикюр…. И съм доволна от резултата.

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 08:49 от The Rose

# 227
Днес бях на път да се откажа от лакиране с гел лак, голяма мъка, все едно за пръв път хващам...
Опитах една от цветните бази на Коди, страшно ми е гъста, стана на някакви бабунки, овал ужасен... почнах да поправям положението с пили разни, ужас... пак не е добър резултата, но ще го изтърпя, нямам нерви. Съжалявам, че зарязах базата на CND, с нея подобни проблеми не съм имала 🤔

И при мен беше така в началото с базата на Коди, но след два-три пъти се привиква. Най-важното е да не правиш дебел пласт и да го замазваш. Аз лично правя следното: съвсем малко количество го нанасям/втривам на плочката, колкото да е “мокра” навсякъде; след това вземам една голяма капка и я топвам по средата на нокътя и изчаквам леко да се разпредели до краищата и ако овала е добре почвам да пека, но ако е леко накриво обръщам ръката наобратно да се разпредели в центъра и тогава пека.

# 228
Здравейте момичета, нова съм в темата и нямам опит с лакирането върху себе си. Винаги съм ходила по салони за тази процедура, но сега съм решила да започна сама да се лакирам. Може ли да ми препоръчате хубави бази, топ лак, хубави марки лакове и гел. Благодаря ви!

# 229
Аз вероятно с тъп въпрос, но как преценявате когато пилите дали е до база или до нокът? По какво се познава?

# 230
Здравейте момичета, нова съм в темата и нямам опит с лакирането върху себе си. Винаги съм ходила по салони за тази процедура, но сега съм решила да започна сама да се лакирам. Може ли да ми препоръчате хубави бази, топ лак, хубави марки лакове и гел. Благодаря ви!

Добре дошла! Целият първи пост е пълен с препоръки.

Рош, вижда се, особено ако си ползвала цветна база.

# 231
  • Шумен
Здравейте! Новият ми маникюр! 🙂

# 232

Рош, вижда се, особено ако си ползвала цветна база.

А ако не е цветна? Щото аз не виждам, не различавам тоест.

# 233
Ако имаш само тънък слой прозрачна база и цвят, трудно ще успееш да свалиш така, че да не докоснеш естествения нокът. Но при изравняване с база или укрепване с гел при свалянето се вижда, дори да са прозрачни, изтъняваш, докато не остане съвсем тънък слой, по цвят е малко по-блед от естествения нокът. Става с практика и упражнения.

# 234
Момичета ,моля за помощ. Купих топ лака на Коди без лепкав слой, но се получават тези пукнатини на лака. Пробвам вече с четвърти лак, единствено с предния не се получиха, който беше винено червен. Преди това на прасковен, ярко червен все се получават , както сега на белия лак и на пеъстите с телесен също. И то не само тези една, две , които са на снимката а стават все повече. Явно аз нещо греша.

# 235
  • София
Аз съм с такъв - no sticky top coat (черното шишенце) но никога не е ставало така, с какъвто и лак да лакирам, странно..
Обърни внимание и на uv лампата и това как го нанасяш, колко го печеш.. Аз го нанасям на по 1 или 2 нокътя, пека 30 сек и после и на останалите по същия начин. Палеца отделно. Не е добре и прекалено да се изпича. Някъде бях чела специално за топа, че колкото повече се пече толкова повече блясък ще има, но това не е така.

Аз също така намирам разлика в самите топ лакове на коди, пробвала съм 3 различини топ-а с НЕ лепкаво покритие и трите са ми някак различни, макар и с минимални разлики- като консистенция и блясъкът, който остават.

# 236
Не е от топа, с такъв съм от 2 години, ползвам го и на всички други, които лакирам. Тези пукнатини се получават от несъвместима с ноктите база - например твърда база върху меки нокти. С каква база си?

# 237
Не е от топа, с такъв съм от 2 години, ползвам го и на всички други, които лакирам. Тези пукнатини се получават от несъвместима с ноктите база - например твърда база върху меки нокти. С каква база си?

Каучукова на Коди, но имам и гел. Пукнатиниите са само в слоя на топ лака. Като изпиля него , отдолу всичко си е ОК.

# 238
Възможно е просто да си по-груба с ноктите, такива пукнатини се получават и от това.

https://youtu.be/SnwzSTrtR0Y

# 239
При мен се получаваше така със старата ми лампа, при по-дълго печене на топа.
Топ лакът си е Коди без лепкав слой и тогава, и сега. Сега пека само 30сек. в Sun x5 max

Общи условия

Активация на акаунт