Мъжът ми не помага вкъщи и с децата

• 15 199
  • 172
  •   1
Отговори
# 105
Съчувствам на авторката. БД беше(и е) точно такъв - развиваше ми даже теории: как за мен го правел, не трябва да се залежавам, да се движа повече. Полезно било за мен да работя и да не се застоявам като съм бременна. След като родих беше същото философстване + че той работи, трябва да се наспива, а като е почивка трябва да почива активно. Много време се залъгвах, че нещо съм променила и мога да променя. Никой не можеш да промениш, освен себе си, разбиранията ти за правилно да се променят.
Във връзка с предишни коментари - как можеш да уважаваш мъж, който ти реве от благодарност, че си се върнала, щото не може да се справи с детето си за няколко часа. Или този, който му задаваш команди и уж си го променил, но просто си го дресилал и той прави всичко от притеснение да не стават проблеми. А къде е емпартията? Любовта към половинката?
Мен ми е жал като видя колко се скапва от работа човека до мен и гледам да му угодя, сготвя, да организирам излизания, екскурзии. На него му е жал, че правя тези усилия за него, въпреки, че работя, и върви и мие докато готвя, докато си пие сутрин кафето прибира пране, мие някоя чаша, разтребва, за да ми е приятно като стана аз.
Това се нарича взаимственост. И чувство и мисъл за другия. Но то си идва от човека, не навсякъде става.

# 106
Хвала на такива мъже: докато си пие кафето сутрин, прибира прането и разтребва. Колко време го пие това кафе - половин час, един? Че ние сутрин с моя мъж гледаме да се наспим, да изпием по 1 кафе набързо и да не се избием с децата за банята. За пранета и разтребване и дума не може да става. Е, то ние в 6.50 ч. сме излезли, де.

# 107
И аз съм против превъзпитанието и дресировката на пораснали индивиди. Ако сам не се сеща и има някакви патриархални разбирания, изобщо не бих се занимавала с подобен мъж. Ето ние снощи имахме гости. Като приключихме вечерята излязох на терасата да пуша и да си доизпия виното и тъкмо си мисля как имам да оправям масата и кухнята. Ама като отидох, гледам той вдигнал масата и оправил чиниите. И не е нужно аз да казвам, да се оплаквам, да моля и тн., нормалните хора се сещат сами.

# 108
Мая, жив и здрав да ти е, но повечето не се сещат, ако не им кажеш, или просто се пробват, щото е по-лесно. Не е непременно от лошотия или простотия, и в този ред на мисли смятам, че може да се пробва да се обяснят нещата, за да има положително развитие, иначе никога няма да излезем от модела с дивана и ракията. В крайна сметка нормалните хора се развиват и променят с годините.

# 109
  • София /Абсурдистан
Елора, Много правилно е постъпила жената. Някои мъже още си мислят, че жените сме роботи и умора не усещаме.

# 110
  • Great Britain
Аз мога да пиша единствено за себе си.Как така говорите в множествено число за жени и мъже.Всичко е индивидуално.Както му позволиш на един мъж да се отнася с теб --така ще се отнася.Какво неясно има?

# 111
Хвала на такива мъже: докато си пие кафето сутрин, прибира прането и разтребва. Колко време го пие това кафе - половин час, един? Че ние сутрин с моя мъж гледаме да се наспим, да изпием по 1 кафе набързо и да не се избием с децата за банята. За пранета и разтребване и дума не може да става. Е, то ние в 6.50 ч. сме излезли, де.
В 5.00 става, в 6:40 излиза. Мотае се и свършва нещо междувременно. Но подозирам, че само, когато съм аз там(не живеем все още заедно).
Но

# 112
В 5.00 става, в 6:40 излиза. Мотае се и свършва нещо междувременно. Но подозирам, че само, когато съм аз там(не живеем все още заедно).
Но

Т.е. той си живее сам и си е свикнал да си подрежда сутрин, а не вечер и междувременно си прави и кафе. Ясно. Има такива хора.

# 113
Не става това с превъзпитанието. Мъчих се с моя години наред. До ден днешен едни яйца не може да изпържи. Като се наложи да пътувам и да ме няма няколко дни, ако не му сготвя пръста няма да си помръдне. Даже измити домати и краставици му оставям за да го улесня, с указания какво да направи и не, не става. Салата сам даже няма да си нареже. Дори и филийки за закуска рядко ще се случи да си изпече и приготви сам, че е мноого сложно това занимание Grinning.  Смешно звучи, но е факт. За сметка на това обаче аз чинии почти не мия. Това си е негово задължение и по негово желание. Раздигане на маса, простиране, гладене, ако трябва нещо да се поправи, да се пазарува, за всичко това се грижи без нищо да му казвам. Постоянно ме пита какво да направи стига само да не става дума за приготвяне на храна. Примирих се, важното е да има някакъв баланс.

# 114
Като ходя в командировка, храна оставям само за децата, защото са свикнали да вечерят супа. На мъж да му редя тенджерите, да му пиша бележки като на тийнейджър и да му мия зеленчуци, това е направено сюрреалистично, сами си го правите, сериозно. Ми като го мързи/не може, ще си поръча пица, нещо. Ти си му партньорка на мъжа си, не си му майка. Какво те интересува какво ще яде - каквото иска, пълнолетен е.

# 115
Горките мъже нещо не се справят сами в живота , все някой да им помага с нещо хаха

# 116
Като ходя в командировка, храна оставям само за децата, защото са свикнали да вечерят супа. На мъж да му редя тенджерите, да му пиша бележки като на тийнейджър и да му мия зеленчуци, това е направено сюрреалистично, сами си го правите, сериозно. Ми като го мързи/не може, ще си поръча пица, нещо. Ти си му партньорка на мъжа си, не си му майка. Какво те интересува какво ще яде - каквото иска, пълнолетен е.
  Изобщо не става дума за мързел. Естествено, че си поръчва храна, няма да умре от глад, но при пълен хладилник с качествени продукти и да не може да си приготви нищо, това ме дразни. Не му се отдава и това е. Не се оплаквам, както казах за мен е важно да има баланс. Огромна част от домакинската работа я поема той и така компенсира неадекватността относно готварските си умения. Честно да си кажа може би така ми е по-спокойно. Естествено, че като му кажа да помогне и да нареже салатата ще го направи, но само като видя колко неумело го прави и колко време и нерви му коства това, предпочитам сама да свърша тази работа. Преди няколко години реши да ме изненада и да направи баница за закуска. Три дена тайно ходил до една възрастна комшийка да го учи как се прави теглена баница. Няма да забравя как влизам в кухнята сънена още и всичко в разлято олио, брашно, пълен хаос. Сигурно над десет дена чистих брашно от всякакви места където никога не бих си и помислила, че може да попадне. Това беше последния кулинарен експеримент. А да търпя това  някой да седне на дивана, да чака да му сервират и нищо да не пипне в къщата, е никога няма да стане.

# 117
  • София /Абсурдистан
Важното е, че човека е имал желание за изненада.  Сега, възможностите са друго нещо Simple Smile

# 118
Tortilla Flat, има хора, които просто не могат с храната да се оправят.
Някои неща се учат. Други се възпитават. Явно е пропуснато това при него. Може да има и трети дето родителите да са се опитвали, но са видели, че файда няма.
Но има жени като твоя с храната.
Точно както описваш  познавам една и яйца не може да опържи. Като се опитва да вари ги забравя винаги.
Веднъж я гледам как се опитва 2 бъркани яйца с масло и сол да направи и окепази всичко. Дори не може да бърка с дървената лъжица като хората. Навсякъде яйца около тигана.
Иначе е омъжена с две деца. Мъжът и по принуда се научил да готви.
Тя се занимава с децата и чистене. Мъжът с готвене. Е, и той понякога чисти.
Мислел си в началото, че ще се научи, ама е видял, че не става и му се е наложило майстор готвач да стане.
И храната за децата пак той я прави Joy
Ако нещо го няма в командировка, тя си купува готвено от магазини и разни заведения. Отказала се е да се мъчи.
Иначе обича да гледа разни рецепти в тубата, праща ги на мъж си да и ги прави.

# 119
  • По света и у нас
Абе не са умряли от глад, такаче какъв е проблема. Сега да им съчувствам ли?

Общи условия

Активация на акаунт