Разделихме се след 10 години...

• 8 934
  • 157
  •   1
Отговори
# 135
Аз ако съм с човек, който никога не е бил с друга жена, абсолютно ще очаквам, че все някой ден ще почне да се пита как би било с друга и ще поиска да пробва как би било с друга.
Учудва ме защо авторът не е помислил за това.
Или тя е имала гаджета, преди да я вземе на 17?

# 136
  • Агент под прикритие
Дайте,определение за скучен мъж и не скучна жена.
Остави тая работа.
Можеш да бъдеш сигурен, че когато някой ти каже, че си скучен, тъп и т.н. и т.н. в над 95% от случаите казаното ще бъде пряко отражение на това как ТЕ се чувстват , а не ТИ. Ако на теб не ти е скучно, подобни изказвания са просто опит да ти се вмени нещо, което се случва в чужда глава, и от теб си зависи дали ще се огънеш или ще им покажеш лидера в кратките съобщения за последните 50+ години. Grinning

Човек, който следва един и същи модел на поведение през цялото време, няма как да не е бил скучен в началото и след това внезапно да е станал такъв. Той или е бил "скучен" от самото начало, или не, но да не забравяме, че когато си на "външно оценяване", критериите никога не са нито обективни, нито константа (и като количество, и като вид), нито отразяват това как ти се чувстваш, а как се чувства другия, имайки ги, като могат да са значително по-повърхностни и посредствени спрямо твоите лични, и често са.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 10:28 от Phoenix Wright

# 137
Ако мацката е искала "да пробва" нещо си е нямало да чака 10 години. Щяла е да си тръгне много по-скоро. Друга е причината и тя най-вероятно е, че авторът за тия 10 години така и не е събрал смелост да й предложи брак.

# 138
Гледайки познати, които се разделиха след дълги връзки от гимназията, баш като наближават 30 решават, че са си пропуснали живота и имат да наваксат (жените). Познатите ми нямаха обаче голяма възрастова разлика. Но това няма значение така или иначе. Пожелавам на автора да се съвземе и да продължи напред, дано скоро намери правилната жена!

# 139
Ако мацката е искала "да пробва" нещо си е нямало да чака 10 години. Щяла е да си тръгне много по-скоро. Друга е причината и тя най-вероятно е, че авторът за тия 10 години така и не е събрал смелост да й предложи брак.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 20:09 от BrokenSoul

# 140
И кво, мислиш ако и беше предложил брак нямаше да те зареже ли? Нямаше да иска да пробва с друг, да иска да се наживее ли? За мъж на моите години разсъждаваш много наивно. Разбирам, че страдаш и ти се е сринал целия твой свят, но е било неизбежно точно с тази жена. Взел си я много малка, нищо не видяла от живота, нормално е да избяга като порасне. Наистина някои успяват да останат с ученическите си гаджета, дори и да са си първи, но е сравнително рядко и не с такава разлика. Преживявай я, напий се колкото пъти трябва и продължавай напред без нея.

# 141
  • СИ

Това е нещото, за което най-много се обвинявам. Въпреки, че мнението на множество хора е, че бракът на днешно време не е предпоставка за стабилна връзка и гаранция няма. И все пак аз се се чувствам виновен и не спирам да се упреквам.

Вече ще знаеш за следващата. Каквото и да ти разправят, всяка иска да ѝ предложат с пръстен и романтика. Брака така, брака онака... Нямало смисъл, не бил гаранция... Но пак излиза, че не е точно така.
Както са ти казали: Поживей малко, поразходи се... Търси си друга и предлагай след година или две. Важното е да не придобиваш характерните за стар и отчаян ерген черти. Ще те усетят и ще бягат.

# 142
Не че нещо, но вие виждали ли сте темите  "Аз съм омъжена, а той женен, но изпитвам неустоимо привличане, какво да правя?!" Ако нашият автор беше със същата жена, но със сключен брак, може би нямаше да го изостави, само щеше да му слага рога с по-възрастния.
Така поне е свободен.

# 143
Не знам защо още е толкова разпространено мнението, че подписът прави чудеса. Ми не, не е така, според мен мацката щеше да избяга преди сватбата, или това което Лорелада казва- да му слага рога или просто пак да намаже ските.

# 144
Аз пък (ако някой все още не е разбрал) изпитвам огромни съмнения в адекватността, акъла и капацитета на човек, който на 38 изпада в подобен ступор и не може ясно да си формулира мисълта. Да бе, знам, че никой не е застрахован. И все пак, лирическият герой ми бие на 15годишен, дето тъкмо се е похвалил на аверите, че е с мацка, и тя го е блокирала в инстаграма. Едно такова никакво, мъгляво и безпътно.

# 145
Не знам защо още е толкова разпространено мнението, че подписът прави чудеса. Ми не, не е така, според мен мацката щеше да избяга преди сватбата, или това което Лорелада казва- да му слага рога или просто пак да намаже ските.

Разпространено е защото много жени късат с партньорите си след като предложението не е дошло години наред.
Имах също близка приятелка която 10 години чакаше предложение за брак, което така и не дойде. Като реши да къса с него беше голяма драма за него... също като за автора.
После приятелката ми се омъжи за друг за няма и 6 месеца.

# 146
Тя обаче верно дълго е чакала. Аз все си мисля, че чакащите не чакат ЧАК толкова дълго 🤔 Иначе много ясно, че за това също се разделят двойки и нищо лошо няма - единия иска, другия не, ами не са съвместими или единия трябва да направи компромис, за да запазят отношенията си.

# 147
Тя изразявала ли е желание да се ожените, авторе?

# 148
Чака брак с подпис и сватба, или развитие, предполагащо трайно обвързване- дете, ипотека, други общи неща с голяма стойност/значение?

# 149
BadKarma, ами чакащият може би обича и за това чака толкова?
И аз не мога да си го обясня това.
Аз също скъсах с човек, когото обичах ама него го беше шубе да предприеме следващата стъпка.

Общи условия

Активация на акаунт