Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Детето ми става рано сутрин, не иска да спи на обяд и заспива късно следобед. Трябва ли да се притеснявам за нервната му система?
Как мога да променя режима на съня на детето си, което заспива късно и се събужда рано?
Колко важен е режимът на съня за децата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Детето ми става рано сутрин, не иска да спи на обяд и заспива късно следобед. Трябва ли да се притеснявам за нервната му система?
Ранното събуждане и късното лягане могат да бъдат част от рутина, която детето си е създало. Някои деца се нуждаят от по-малко сън, но за възрастта на вашето дете (2-4 години) се препоръчва 12-14 часа сън на ден. Ако детето ви изглежда добре и е енергично, няма причина за притеснение относно нервната му система.
-
Как мога да променя режима на съня на детето си, което заспива късно и се събужда рано?
-
Колко важен е режимът на съня за децата?
-
Колко сън е препоръчително за деца на възраст 2-4 години?
-
Какви са някои препоръки за установяване на режим за сън при деца?

. Ако се притесняавш, че ляга късно, то тогава ти ще трябва да му го промениш. Опитай се да го будиш по-рано към 8 /ние ставаме в 7.30 за градината, час сън наобяд и после едва дочакват 21.30, за да легнат/, не го слагай на обяд да спи и го слагай в леглото по-рано - към 10 например. Постепенно ще си създаде нови навици. И много игри и забави през деня , за да се уморява по-бързо
. Ако пък не стане, може би по-добре да го оставиш да си се наспива и да я кара по старому
Аз едва се надигам в 9-9.30 когато той става. НЕ ме устройва. А защо мислите, че трябва да става по-рано?Той НИКОГА не еставал по-рано, а до преди 2 месеца си заспиваше на време, както на обяд, така и вечер. НА обяд от 14-16 часа, вечер към 21-21.30 
)
Домакинска работа след 9 не върша
Живот и здраве, тепърва ще се сблъсквам с проблеми със спането и т.н., но исках да кажа какво съм чула, пък вие си знаете. Всеки си има глава на раменете и всеки знае какво е най-добро за неговото дете