Струва ли си работата на морето?

• 14 212
  • 210
  •   1
Отговори
# 150
  • Сф
Ама какви круизи? Момичето не може да се оправя с език , работи смотана работа, смотан университет, смотан град,живот  с родители. Къде я пратихте ???То така се изкарват пари ...без никакви умения  Пък като върнете назад и видите колко се влияе от карти Таро и врачки и съвсем става идеална за морето! Знам подобен случай, даже накрая родителите пратиха пари да си приберат отрочето.
Авторката е безкрайно наивна според мен , без особени умения, колеблива в интересите си и ще вземе да се удави някъде ..но пък иначе как ще порасне. Като за начало да се отдели и да пробва нещо по сигурно, перспективно. Пък ще учи ли, няма ли, това няма да я направи оправна сервитьорка, крупие или подобни неквалифицирани работи ,от които се изкарват пари. Да не говорим, че някъде се иска и много хубав външен вид. Така че каквито и примери да давате кой изкарал пари по морето и кой не, е специфично за конкретния човек. Оправността му, уменията. Нея точно не я виждам с бакшишите от 100 лв по това което пише.
Но авторке, ти се отказа от офертата , нали? Щото гледам питаш картите ще те приемат ли във Великотърновския начална педагогика? 🤕🤕🤕

# 151
Педагогиката е доста добра и поне към момента перспективна специалност, ако ти е призвание и имаш подход и обич към децата, иначе няма смисъл и за теб и за децата. Учителките знам, че вземат наистина добри заплати, а и работата е стабилна. Разбира се най-важното в случая е да попаднеш на добър колектив и да имаш призвание да вършиш тая работа.

# 152
Ама какви круизи? Момичето не може да се оправя с език , работи смотана работа, смотан университет, смотан град,живот  с родители. Къде я пратихте ???То така се изкарват пари ...без никакви умения  Пък като върнете назад и видите колко се влияе от карти Таро и врачки и съвсем става идеална за морето! Знам подобен случай, даже накрая родителите пратиха пари да си приберат отрочето.
Авторката е безкрайно наивна според мен , без особени умения, колеблива в интересите си и ще вземе да се удави някъде ..но пък иначе как ще порасне. Като за начало да се отдели и да пробва нещо по сигурно, перспективно. Пък ще учи ли, няма ли, това няма да я направи оправна сервитьорка, крупие или подобни неквалифицирани работи ,от които се изкарват пари. Да не говорим, че някъде се иска и много хубав външен вид. Така че каквито и примери да давате кой изкарал пари по морето и кой не, е специфично за конкретния човек. Оправността му, уменията. Нея точно не я виждам с бакшишите от 100 лв по това което пише.
Но авторке, ти се отказа от офертата , нали? Щото гледам питаш картите ще те приемат ли във Великотърновския начална педагогика? 🤕🤕🤕

Тя май и от педагогиката е на път да се откаже съдейки по другата й тема.

# 153
  • София
PureLove  е права. За да получаваш добри бакшиши като сервитьор трябва да си бърз, сръчен, наблюдателен, да имаш усет как да влезеш под кожата на клиента...  да и един добър външен вид не е излишен.Wink

Не знам какво разбирате под перспективна... Колко можеш да се развиваш и докъде можеш да стигнеш? Заплатата стига ли самостоятелно да плащаш наем, сметки, храна и да имаш да отделиш за излизане, дрешка, червилце, фризьор и такива ми ти неща?
По малките населени места е за предпочитане, но там повечето хора си живеят в семейните жилища и 1 сериозно перо от разходите е спестено, а друго разпределено с други членове на домакинството.
Авторката иска да се отдели от техните.
Освен това да работиш с деца се иска много търпение, да си нащрек, да си с бързи реакции, да пазиш самообладание .Особено с малките...а после и да комуникираш с родителите им и да носиш отговорност пред тях, а те ще са всякакви най-разнообразни. Не е точно идиличната представа на авторката да е заобиколена от дечица и да им се радва докато си играят.

# 154
Ами, доколкото знам една учителка в гимназия взема около 1500-2000, та даже и над тази сума, и това дори в малките населени места. Предполагам, за учителка в началните класове ще е малко по-ниско, но въпреки това пак нелоши пари за сам човек без деца и семейство за изхранване. А перспективата...ами, едва ли ще цели да става директор, а и не виждам нищо лошо да работи тази работа цял живот, но само ако наистина я влече и има подход към нея. Тук човешкият фактор е много важен.

# 155
Майка мид е учителка в гимназия с 35+ години стаж. Последните години се занимава с доста допълнителни задачи. Със сигурност не минава 1500 чисто.
2000 освен някой замдиректор, не знам кой друг взима.

# 156
Абсолютно, по-висока заплата може да получава учител с повече стаж заради високия процент прослужено време, но стартова заплата за току що завършил е далече от това.

# 157
  • София
Ами, доколкото знам една учителка в гимназия взема около 1500-2000, та даже и над тази сума, и това дори в малките населени места. Предполагам, за учителка в началните класове ще е малко по-ниско, но въпреки това пак нелоши пари за сам човек без деца и семейство за изхранване. А перспективата...ами, едва ли ще цели да става директор, а и не виждам нищо лошо да работи тази работа цял живот, но само ако наистина я влече и има подход към нея. Тук човешкият фактор е много важен.

Чул те Господ!
Че и одобрил Simple Smile

# 158
Не четох всичко, но понеже съм от морето и имам поглед върху работата с персонал, авторке, не си за морето. Не за друго, просто туризма е тежък бранш, в момента много тежък, а ти звучиш много неориентирано и наивно за годините си. А в туризма пари вадят само хора, които умеят да се адаптират бързо и да се сработват добре с клиенти, колеги и шефове. Има работи при които няма значение дали човек е "отракан", но туризма, особено сезонния не е от тях и за друг тип хора да работят това си е само голяма загуба на нерви срещу едно нищо.
Пиша го абсолютно добронамерено и се надявам да не се обидиш.
Колкото до работодателите, некоректните вече са рядкост, просто защото контрола и глобите са големи, особено след оплаквания. Има и голяма липса на персонал, което кара всеки шеф да си ухажва способните хора.

# 159
Използвай времето докато си при родителите си и запиши един курс по английски език като за начало. Изкарай няколко нива. Помисли и за магистратура, че с този ВУАРР... Има педагогически магистратури в няколко университета /аз знам за два/. А докато си завършиш магистратурата може да захванеш и втория език.
По морето съм работила едно време, но не с цел да пестя, няма да съм полезна със съвети за пестене на парички..

# 160
Може би френски не е толкова котиран, но с испански и руски, определено си находка.
Силно се надявам, че ще бъдеш оценена.
Не се предавай! Иска време.

От любопитство, къде се котира испанския?

Английски не вярвам някой да не знае на ниво разговорно, а той се учи и за 3 месеца. Никакъв друг език не й трябва.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 19:50 от ierldan

# 161
Ще се изненадаш колко много млади хора има, които не знаят езици и смятат, че не им е важно това.

# 162
Повечето от точно тоя тип младежи и без това нямат особени професионални цели.

# 163
Четох първият пост на авторката и си представям, да речем, момиче от Нова Загора, работи в хранителен магазин, живее с родителите си и се мъчи да спестява. Няма гадже, няма и много приятелки.
И си мисля, че на нейно място, щях да се чувствам жива -погребана, нищо че спестявам 300 лева на месец.
Отивай, авторке. Нямаш кой знае какво да губиш, само опит ще придобиеш и нови хора ще срещнеш. Шест години, които имам по морето, са сред най-хубавите от живота ми!
Ще бъде тъжно ако след три години, примерно, нищо в живота ти не се е променило и пак си в позицията, където си сега!
П.С. На Слънчака осигуряваха нощувка и заплащането беше отлично (да продаваш злато и часовници).

# 164

Отивай, авторке. Нямаш кой знае какво да губиш, само опит ще придобиеш и нови хора ще срещнеш. Шест години, които имам по морето, са сред най-хубавите от живота ми!

Тотално подкрепям! 23 е последният влак, не се загробвай, рискувай и да не е идеално, ще научиш от първа ръка как да се справяш с риск - неволите учат повече от сигурността и познатото!

Общи условия

Активация на акаунт