Струва ли си работата на морето?

• 13 938
  • 210
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
В хотела има изхранване, което е плюс, ако ще пестиш, често и условията за настаняване са по - добри. Търси в по-големи и "звездни" хотели и проучи работодателите в някой форум или групи за работа по морето.

# 31
  • Варна
Английският вече е като българския, никой не го брои за чужд език. Записвай да учиш поне още един език спешно на интензивен курс, че доста си позакъсняла. Работа на рецепция в хубав хотел би ти позволила да учиш докато работиш. Ако покажеш качества, лесно можеш да отидеш в бек офис. Но туризъм без поне два езика на ниво C1 e като куриер без шофьорска книжка.

# 32
Моето момиче, какъв туризъм, при положение че не знаеш не само чужди езици, но и български?
Не си губи младините, ами залягай и учи нещо съществено, докато е време. Иначе цял живот ще работиш като продавачка.
Не че е лоша професията, нищо против нямам продавачките, ама за целта висшЕто образование не е задължително.
А по въпроса за бързото забогатяване в течение на няколко месеца – по-добре помисли за бригада в чужбина, щом още се водиш студентка.

# 33
  • Варна
Каква чужбина, като не знае език? А и аз разбрах, че вече е завършила.

# 34
  • София
Защото повечето агенции вече работят семейно,не се нуждаят от други хора. Поне по това,което виждам.
А относно хотелите- защото не знам английски перфектно и нямам опит,а на повечето места държат на опита..
Ама какъв туризъм без английски?
На високо ниво трябва да е и минимум още един език да знаеш поне разговорно.

На 23 би трябвао да завършиш тази година.
Нямаш ли държавен, защита на дипломна работа точно сега?

На море поне по мое време беше оферта да работиш по заведения и се печелеше от бакшиши, сега не знам как е. Като продавачка няма файда.

Иначе не знам откъде си, но в София има много обяви за работа в агенции и не е вярно че са само семейни фирми.

# 35
Защото повечето агенции вече работят семейно,не се нуждаят от други хора. Поне по това,което виждам.
А относно хотелите- защото не знам английски перфектно и нямам опит,а на повечето места държат на опита..
Ама какъв туризъм без английски?
На високо ниво трябва да е и минимум още един език да знаеш поне разговорно.

На 23 би трябвао да завършиш тази година.
Нямаш ли държавен, защита на дипломна работа точно сега?

На море поне по мое време беше оферта да работиш по заведения и се печелеше от бакшиши, сега не знам как е. Като продавачка няма файда.

Да, имам държавен изпит, който се състои от 20 въпроса с избор - а);б) ..
 Не, нямам защита. Изпита ми е само тестови.

# 36
  • София
Бъзикаш се Grinning

Това в кой университет е да запиша и аз още едно висше?
Ние навремето развивахме теми, май  по 2 теми бяха.

# 37
Бъзикаш се Grinning

Това в кой университет е да запиша и аз още едно висше?

ВУАРР 😅

# 38
  • София
На 23 години да не знаеш английски е просто тъжно. В живота ти трябва поне едно реално умение, с което да си изкарваш парите. Какъв в този туризъм, който не е подплатен с чужд език? А как ще общуваш с чужденци, които би трябвало да са ти основните клиенти. Замисли се в какво да вложиш пари и време, за да можеш наистина да се издържаш в големия град. С минимална работна заплата няма да ти стигат за наем, храна и всички други разходи. За морето са ти казали вече.

# 39
Струва си, но не и на българското Черноморие.

# 40
Принципно туризмът като специалност нито предполага, нито означава единствено контакт с чужденци. Може да се работят и други неща, не само да разхождаш туристи или да потвърждаваш резервации по факс и имейл.
А за по-общата работа съвсем. На мен ми е супер странно някакви деца-студенти по туризъм като почнат да се натискат да стават рецепционисти, че да натрупали опит, или по-зле - родата им ги натиска. А продавачи и викачи съвсем. Да обслужваш хора, дошли от друго населено място/държава, не е точно натрупване на опит по специалността.

# 41
  • Варна
Имам два сезона на рецепция. Доста опит натрупах. Опознах навиците на няколко националности и се научих на тънкости в обслужването им. Моето образование е друго, работила съм доста неща, но рецепцията беше едно от най-приятните и ненатоварващи места.

# 42
Принципно туризмът като специалност нито предполага, нито означава единствено контакт с чужденци. Може да се работят и други неща, не само да разхождаш туристи или да потвърждаваш резервации по факс и имейл.
А за по-общата работа съвсем. На мен ми е супер странно някакви деца-студенти по туризъм като почнат да се натискат да стават рецепционисти, че да натрупали опит, или по-зле - родата им ги натиска. А продавачи и викачи съвсем. Да обслужваш хора, дошли от друго населено място/държава, не е точно натрупване на опит по специалността.

Дайте идея на момичето тогава, от малък град, език не знае, един гол туризъм без опит, какво да работи?
При всички случаи стажът в хотели с туристи е някакво начало. От рецепция, ако се справя добре може да стане фронт офис, защо не и управител след време. А стажът ще й е полезен ако кандидатства в туристическа фирма например.
По-полезен от това да е продавачка.

# 43
Момичето търси откъде да заработи пари да се изнесе в друг град, а не къде да натрупа опит на рецепция или щанд. И момичето в момента си има работа. Не виждам много смисъл да напуска целогодишна работа, от която може да спести 500 лв месечно, за да отиде на работа за 3 месеца, където не си знае ясно работно време, осигуровки, настаняване, заплата, почивка, разходи, оттам не може и да си направи сметката колко ще спестява, но за сметка на това след сезона вече ще е и безработна.

# 44
Да, след сезона ще е безработна.
Авторке, какво работиш? Защо не потърсиш целогодишна, но по-платена работа в твоя град?

Общи условия

Активация на акаунт