🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 9 (17.04 - 24.04) 🌴

• 43 706
  • 1 324
  •   1
Отговори
# 990
След споделеното от Анелия в Инстаграм още повече ме е яд, че Доктора не победи Драго на Острова. За какви приятелства говорим, когато всички са там заради 150хил. лева!? Свикнали сме зрителите да приемат по-емоционално нещата и да обвиняват в предателство, но това да го правят и хора, които са били в играта е просто смешно.

Според мен е точно обратното. Ние зрителите се кефим на блайндсайдове, коалиции и стратегии. Но, когато си на receiving end (ответната/пострадалата страна) от тези машинации, се чувстваш по-гадно. Колкото и да обясняват, че това е “просто игра”, участниците са хора с емоции. От въпросите на Мила, Драго, Алекс става съвсем ясно, че те нямат капацитета да се абстрахират от личните си емоции и да приемат Сървайвър като “просто игра”. А той и не е “просто игра” - затова има социален елемент и затова хора като Кари просперират.

Затова и хора като Зоран минаха границата на търпимото за други. Когато въртиш стратегии, “колиш и бесиш”, трябва да мислиш много добре как точно да го направиш, за да не изгориш всички мостове поради последващите емоционални реакции (тип Драго, Мила и ко).

Не забравяйте все пак, че в играта играят хора, а не социопати, мизантропи или пешки от шахматна дъска. Simple Smile

# 991
  • София
Според мен всеки един от тези 7 човека в момента има своите шансове на финал.
За мен само Ванко няма реални шансове от тези, които останаха в играта. Просто дори и като наказателен вот няма никакъв шанс, защото иначе това жури рискува да стане легендарно, ако ме разбирате... Просто никакъв шанс. Simple Smile

# 992
Бенгън, забравих да те поздравя за Ванко гангнам стайл Joy 
Милошеви обичат да добавят драма, обаче ако го хване Тупарев, ей тогава замина цялата игра

# 993
Ау майко, Биг Брадър клати Сървайвър ще е! Imp

# 994
Бенгън, забравих да те поздравя за Ванко гангнам стайл Joy 
Милошеви обичат да добавят драма, обаче ако го хване Тупарев, ей тогава замина цялата игра
Просто си го представям скръстил ръце на съвета и подскача на музиката, защото на съвет и с огърлица е толкооова отегчително иначе Simple Smile

Малко и от Денис

# 995
Аз пък мисля, че е добре да има 2-3-4, които не са гледали сървайвър и незнаят за какво иде реч. Те са там за фон. Grinning Така играчи като Йо, Бо, Зоран, Ганка, Анелия могат да изпъкнат с игра. Иначе съвсем свят ще ни се извие от коалиции, ходове, предателства и т.н.

# 996
  • София
"Survivor: Скритият идол": Сила или стратегия - кой е по-сигурният път към победата?

Нели и Ваня са за Борислава ; Нели и Ваня смятат, че Зоран направи груба грешка.
Ваня казва, че задължително е трябвало да изгонят Карин и недоумява как не са го сторили и то отдавна още (аде...)
Нели каза това което и ние тук, че Бо много умело го провокира и Зоран се издаде и изложи.
Според Ваня, Анелия се е уплашила от журито.
Най-добрия манипулатор в играта според Нели е Бо, защото нали знаете, най-добрия манипулатор остава в сянка и никой не го усеща, че е такъв... Бо пуска нещо и оставя обичащите изявата и публиката, Анелия и Зоран да се вихрят на воля и да обират негативите.
Според Ваня, Бо е била в центъра на всички стратегии този сезон и ако Бо беше участвала в американски сезон, щеше да е любимка на публиката, докато ние тук в България харесваме повече играч тип Зоран... Но те двамата (Бо и Зоран са направили сезона категорично).
Топ фаворитите на Ваня в този ред според нагласите в журито: Зоран/Бо/Карин.
Ванко бил разочарованието на формата, защото са очаквали много повече от него в игрите, но има последен шанс да спечели нещо сега, все пак има 3 игри.
Гледайте цялото видео, много е интересно.

# 997
Смятам, че наистина на нас отстрани ни е доста по-лесно, ако трябва да взимаш решение в играта ще си много по-предпазлив, особено ако риска е отпадането ти от играта - това си е битка с мисленето ти, защото естествено ти е заложено да се съхраняваш, но знаем, че Сървайвър се печели с ходове.

А и това е неприятното, че като че ли имаме жури, което е доста горчиво към хората, които са ги предали и това също трябва да се има в предвид, особено в такива "ранни" сезони, когато тактиката и стратегията не са на почит

Иска ми се и тук както в US да награждават порязванията и манипулациите, но сякаш тук на това не се гледа с добро око и от журито

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 17:58 от ibinev

# 998
  • София
Понеже съм гледала почти всички сезони на американския Сървайвър, там редовно някой се сърди, че е предаден, нищо че на съвета, на когото е бил изгонен, е кроил шапката на този, който го е "предал". Всички тея приказки са просто яд, че са изгубили играта и са изпуснали парите.

# 999
  • Sofia
Относно анкетата:
Искам да спечели Борислава. Харесвам я, защото е интелигентна, възпитана, умна млада жена.
Това, че физически е слаба за мен няма значение, не ми е важно. Допадна ми играта й, беше съобразителна, лоялна. Никого не е нападнала личностно с грозни думи. Никого от най-близките си съюзници не е предала. Опита се, доколкото може в Сървайвър, да играе почтено и да не парадира с нарочни, лицемерни думи и действия.
На финал искам Борислава, Зоран и Ванко. Смятам, че в тази конфигурация Бо има шанс да спечели, тъй като феновете на Ванко и Зоки в журито малко или много се припокриват и вероятно ще се поразделят в нейна полза.
Не подкрепям финалистите да се определят с игри.
Уговорка между Карин, Ванко и Зоран има някаква вероятно. Не мисля обаче, че е за подялба на наградата, по-скоро е да се пазят и да не гласуват един за друг.
Продукцията има безброй лостове за леки и неочевидни манипулации на хода на играта, но това, което позволиха на журито на последния съвет е недопустимо.
Да, журито повлия на избора на Анелия. Друг е въпросът дали и без тази намеса тя щеше да се реши да гласува за Кари. Аз лично се съмнявам.
Не вярвам, че Йоана и Борислава биха гласували за Зоран. Разбира се има значение, ако той е на финала, с кои ще бъде там и какво ще се случи преди това. Но все пак ми се струва, че им загуби гласовете.

# 1 000
Снощи и с ТВ и с интернет имахме драма вкъщи, не успях да гледам епизода, но ви изчетох, просто нямах търпение да дочакам до довечера да го превъртя Grinning
По анкетата, трудно ми е малко да отговоря кой искам да спечели, Зоран явно се е изложил, на Бо и се кефя на играта, но някак не ми е топ фаворит за първо място, а и съм скептична, че ще го стигне. Може би Ганка,  тя в някакъв момент ми беше по- скоро анти, на острова до момента повече с късмет спечели, но ми допадна това, че мисли и за разлика от кажи- речи всички, допуска варианта за грешка в себе си, а не "невинен до доказване на противното". На финал искам Бо, Ганка и Анелия/Зоран. Ванко и Карин твърдо не ги желая на финал, Денис ми е симпатичен, но да спечели би било нелепо.
Намесата на журито е била... не мога да повярвам, че е допусната. И да със сигурност е повлияла на Анелия, тя сама си го каза, а в лайфа довечера вероятно ще разкаже още.
Зоран тотално си е загубил позициите пред Бо и Йо с действията си.
За уговорка между Кари и Ванко е сигурно, за Зоран, явно е напълно възможно, макар да не мога все още да си обясня по каква линия той е замесен с тях.

# 1 001
  • София
Според мен има голяма разлика как правиш "предателството", Зоран се опита да го направи нагло, че и продължава да твърди към днешна дата, че искал да отмъщава за преди сто години. Ако си беше казал, че тя е имала много ходове и смята, че ще му е по-лесно без нея на финал, затова колкото и да му е неприятно, ще я отстрани, никой нямаше да го възприеме лошо, а не да й се зъби и да се държи неуважително.  На мен вчера ми изглеждаше грозно всичко, не ми хареса този махленски съвет. Разочаровах се.

# 1 002
  • София
При мен след седмица 9

++
Борислава

+
Анелия и Денис

=
Ганка

-
Зоран и Карин

--
Ванко

Ванко е с два минуса, защото е легенда и трябва да се отличава. Но всъщност не ме дразни толкова, колкото някои други участници.
Зоран ме загуби с предателството си. Да, Сървайвър е и такава игра, но когато го правиш по такъв начин е долно и трупаш само негативи. И Ваня го каза, не се прави по този начин... Съжалявам, Зоране, но се наигра... Няма да е незаслужено да спечелиш, защото направи сезона цветен и запомнящ се, но у мен ще остане голяма горчилка.
Карин докрай пасивна и добричка. Бляк. И излъга за храната, голям автогол пред всички.

Плюсовете са ясни и вече са бетон, край!

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 16:06 от Diavolo

# 1 003
Много хора,писаха ,че Зоран или Бо един трябва да отпадне,това до преди няколко дни.И нормално,Зоран не знаеше ,че финалистите ще се определят с игри да иска да острани Бо.А стана драма,а отдавна я предричахте.Да Бо е жена и е емоционална и не би го направила,но Зоран опита.
Анелия се възхищава на Кари,да не кажа обожава,чувства я по-близка и от Ганка и очаквахте да гласува да отпадне?
Добре,че има хора,като Алекс за цвят, а и за доказателство,че с емоции,игра,без коалиция се оцелява.
Възхищавам се на Бо оцеля до финала,поигра,харесвана е повечето тук,направи запомняща игра,още се чудя как Зоран им влезе под кожата на двете с Йо.
За мен Карин стигне ли финала е победила,харесват я,храната си дават за нея,явно с нещо им въздеиства.

# 1 004
Зоран просто не може да се владее. Преди също е имало индикации за това, но всеки, който му опонира отстъпваше в момента, когато Зоран им тропне много агресивно, а както знаем в случая с Доктора е ескалирало и до псувни. Във вчерашния случай отново Зоран първо се опитваше с агресия и повишаване на тон да затвори устата на Борислава, но тя запази самообладание (поне външно) и натисна още повече, та тогава целият образ на Зоран рухна в моите очи. Интонацията на гласа му дори се смени и за капак, когато всичките му опити за контра аргументи приключиха, започва да се опира на подигравки, имитации и опити за унижение, които само го направиха да изглежда по-жалък.

Едно нещо взимам за себе си от този сезон - винаги се доверявай на първоначалното си чувство за хората. Зоран още от началото не го харесвах, но в движение на предаването си казах "уау, този човек ме опроверга и ме научи, че не трябва да съдя предварително" - да, ама друг път 😁 първоначалното ми лошо впечатление от него се потвърди, направо на стероиди. В същото време позитивните ми впечатления в началото бяха от повечето от жените, които са подбрали, даже тук коментирахме, че май жените ще са бижуто на този сезон и така се случи, поне в моите предпочитания.

Общи условия

Активация на акаунт