🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 9 (17.04 - 24.04) 🌴

• 43 723
  • 1 324
  •   1
Отговори
# 945
Скрит текст:
Много добре помня, че предишните сезони Владо се обръщаше към журито и казваше, че могат само да гледат, без да се обаждат.
Защо имам спомен, че в първия сезон всеки нов член на журито имаше право да зададе един въпрос на избран от него участник от останалите? Така стана ясна негативната нагласа на членовете на журито към Ахмет.
Така е винаги. Но на последният съвет, преди журито да гласува.
На междинните съвети журито е просто гост - само гледа и мълчи. Не се намесва в играта, която още продължава. Защото журито е аут от активната фаза на играта.
Не става въпрос за последния съвет. На него всеки член на журито задаваше въпрос на избран участник. Мисля, че ясно съм го написала - всеки нов член на журито задаваше въпрос на съответния съвет, на който се появяваше за първи път.

# 946
А може би уговорката е с bTV - да не ги дава. Сървайвър си е скъп формат, че и награда...

# 947
  • София
Не знам за вас, мен още ме държи от вчера. Направо ми е черна цялата продукция. 😡
Ще стискам палци, за който се върне от острова.

# 948
С 150к лв, ако се урежда живот, че и да се спира работа, искам да знам как става.
Това дори преди 10 год ставаше трудно, сега да не говорим.
За такава цел трябват 4-5 пъти повече пари като минимум.
Да ,така е. Но могат да му помогнат да поеме глътка въздух.Ако някой е намерил формулата как се урежда живот, да се обади.

# 949
Така, ще започна със следното:
Хубава работа - българска работа - bTV работа!
Ако ще го правят същите хора дали има смисъл от нов сезон? Не, шегувам се (дали...?). Обичам много Сървайър, това е моето най, най-любимо реалити предаване и ще бъда много щастлив да го има и догодина, но ще бъда много по-щастлив да го правят други продуценти и сценаристи!

Първо - абсолютно прав си, че няма смисъл от нов сезон ако се допускат такива пропуски, не е шега!
Капака ще е ако има зрителски вот, защото играта тотално се променя.

МЕГА МНОГО се радвам, че имахме нов Сървайвър, но лъснаха някои проблеми на бг продукцията. Имат нужда от БТВ да вземат някой, който разбира сърцевината на играта и би я запазил що годе максимално близо до смисъла на Сървайвър - социалната игра.
Нещата, които не ми харесаха са: това че дадоха журито въобще да прави каквито и да било реакции, КАМО ЛИ въпроси и нападки. Ако някой е играл "Мафия" нагледно снощи се показа защо "умрелите" в играта не бива да говорят. Недопустимо е лично за мен!
Второ класиране на финалните 3 с игри?!? Това не е ИВ, а Сървайвър, разбирам, че понякога класират последния трети с игра, но социалния елемент се губи така. Сигурен съм, че casual-ите ще се кефят, но ние които разбираме играта - не особено.
И трето надявам се да няма зрителски вот, защото това би ме отказало да се запиша искрено.

Като цяло все пак за мен този сезон е ТОП за България, но и точно защото вдигнаха летвата не ми харесват тези три аспекта.

За уговорки аз лично не мисля, че има съвсем искрено, ясно е, че част от каста имат връзка, но мисля, че това по-скоро е последствие, а не търсен ефект. Дано да съм прав!

* Анелия искаше да играе запомняща се игра със смели ходове, по детски целеустремена и с един детски ентусиазъм. Уви, от продукцията и резнаха крилцата и полетът и беше спрян. Не я обвинявам, защото е на 21 г. и защото не е хубаво да чуваш такива тежки обвинения от авторитет като Мила.
За мен продукцията промени изхода от вота по един брутално скандален начин и държа това да се отбележи от Ауткаста + Неделчо и Туджаров, ако имат топки!

Топки определено имаме, но аз даже след като записах видеото ме хвана яд, че не бях и по критичен, но определено ще се чуе какво е мнението ми. Поне аз съм независим и единственото, което мога да изгубя е потенциално участие в играта един ден, но целта да запазим Сървайвър максимално чист е по-важна Simple Smile

За финал, по-горе бях писал как Анелия изпорти работата (не е упрек, харесвам я, а и прощавам грешките които прави, защото гори в играта и допринесе за това сезона да е толкова интересен).
Имам две хипотези, едната е, че са се уговорили предварително (не всичко се заснема естествено) или по-вероятното след психоатаката на Мила тя да е дала задна и прави знак на Зоран, вижте и как той вдига палеца.
Зоран за мен на 90% знае, че идола е в нея и какво ще прави с него, но най-важното знаеше, че тя няма да гласува срещу Карин, за това и той си смени вота за Бо към Денчо, защото иначе Карин директно гореше.

Определено е второто и не смятам, че Анелия и Зоран имаха уговорка, това с палеца си беше май на Зоран действие от емоция.
Аз разбрах защо Анелия го е направила, но ще оставя тя да си обясни цялата картина, гледайте лайф-а й днес.
Хем я разбирам, хем ме е яд, защото щеше да стане епично и много сладко за нас, които гледаме отстрани, но пък дали би било добре за нея вътре в играта, не знам...Аз лично ако бях в журито първата ми реакция от решението й би била, че ме е изгубила като вот, но за другите не знам.
А и имаше мисъл в играта й

# 950
И мен ме е яд много, че не изгониха Карин, но честно казано само за един момент имах надежда Анелия да го направи, после тя 100 пъти каза със сълзи как трябва да си изтръгне сърцето едва ли не, сетих се и как ходи само на Кари да споделя, че ще гласува срещу Драго и ми стана ясно, че не може да очаквам такъв ход от нея. И все пак беше тъпо да се избързва с намесата на журито с въпроси. Точно на финалния съвет това влияе много.
И в друго няма драма - както и Бенгън е казал, Анелия загуби победата още като изгони Драго и предаде голямата коалиция.
В това число големият губещ снощи е Зоран, който лъсна пред всички с едно друго лице. Освен ако не се окаже в другия епизод, че всичко е било театър на Зо-Бо, ама не ми се вярва.
И Бо не я виждам победител, дори да се справи с някоя игра. Тя освен гласът на Йо, на какво разчита точно? Че Драго и Алекс 'сила и чест' ще гласуват за най-слабия във физически аспект играч? Или пък на Мила? Евентуално Денис и Джу и Анелия ако отиде в журито. Тоест и тя чака едно перфектно стечение на обстоятелствата, където остава със Зоран и Ванко.
Ганка и Карин са топ заплахата. Зоран не го вадя от сметките, понеже типажи като Алекс и Драго биха си дали гласа за него, въпреки че ги извъртя и двамата.
И да го питам Зоки, като се кланяше снощи на Ганка, как го е спасила, къде я прати точно за благодарност? Не и беше длъжен, разбира се, бяха в различни коалиции, а и тя искаше да го гони, ама малко прекали с играта.

# 951
Няма как да не се "предават" в тази игра, това е основен нейн компонент, но зависи как и защо се прави. Едно е да свалиш подкрепата си от някого и дори да гласуваш срещу него, защото така са се обърнали нещата, друго е точно ТИ да организираш гоненето на своя уж приятел. Второто е подло, първото е детска градина, както някой каза. "Загубих на " Не се сърди, човече", не е честноооо..."
Не знам защо не ви харесват игрите за елиминиране на последните трима до финалистите! Вие представяте ли си какво бихме гледали последните дни при останали 6 човека, от които 3 твърдо ядро!?
Зоран затова и беше неприятно изненадан, като чу за игрите. Той се виждаше вече бетониран до финала. Разкарал Бо, която единствена можеше да му обърка картите, ограден от 5 верни пешки, които щеше да реди както му хареса. Сега обаче ще трябва да се побори с физически доста силни играчи, всеки от които е в състояние да спечели състезание!
Ми сам си ги подбра 😉
Затова съм доволна от това решение, дори и да е взето в последния момент.

# 952
Още от началото си казах,че с това поведение тип Ръсел Зоран няма да спечели никога и рано или късно ще си покаже истинското лице.Както и стана снощи.

# 953
Не мисля, че знакът на Зоран с палеца е някаква си емоционална реакция. Ако се загледате в началото на епизода, докато тече синхронът на Кари, ще видите кадър, в който (според мене)  Зоран посвещава Денис в знаковата същност на вдигнатия палец.

# 954
Така е. На мен също не ми допада определянето на финалисти чрез игри и ако зависи от мен, изобщо няма да избера по този начин да се случат нещата, но в тази конфигурация всъщност ще направи тези два редовни епизода по-интересни, защото в зависимост от типа на игрите, всеки има шанс. Айде, Бо много ще й е трудно, каквато и игра да е, но Анелия се представя достатъчно силно в игрите, за да избута до финала, а при вот най-вероятно щеше да бъде изритана с Бо от легендарната троица.

За мен най-голям шанс за победа има Ганка, ако се класира на финала. Има много сигурни гласове, а сега и не бих изключила вариант, в който Бо и Йо я подкрепят, въпреки че не бих заложила нищо на такъв вариант. Анелия също толкова я тормозят обвиненията за предателство, че няма да се изненадам, ако отиде в жури и се върнем на 360 , демек на начална позиция и тя в крайна сметка гласува в подкрепа на Ганка. Като цяло няма нито един човек в журито, освен Джулиана, за който бих казала, че няма никакъв шанс да гласува за Ганка. За разлика от Зоран, Бо, Ванко, Анелия, та дори и Карин, за които мога да се обзаложа, че ще има поне трима човека в журито, които посмъртно няма да гласуват за тях.

# 955
Който и да е на финал - вече все ми е тая, защото силно се надявам в понеделник Зоран да е първият отпаднал.
Така и не успях да го харесам за нещо. Дори "голямата му саможертва" на търга си беше тънка сметка.
Факт, че това е игра, ама не е махленско мачле. Като човек на ТВ, би трябвало да знае, че всяко предаване си има аудитория и ще има свидетели на постъпките му. Е, колкото не изрежат колегите му де...
А относно уговорката за наградата - малко вероятно е да се дели на 3 от Зоран, Кари и Ванко.
Достатъчно е 2/3 за победител и 1/3 за подгласниците.

Много се надявам и тримата да паднат на първи кръг от полуфиналите, ама "филма" вече е сниман.
И най-вероятно т.нар. "победител" ще се реши в движение, ако ще го определят с участието на зрителите. Щото хич не им вярвам на тези "резултати", ама това си е мое мнение.

# 956
Скрит текст:
Много добре помня, че предишните сезони Владо се обръщаше към журито и казваше, че могат само да гледат, без да се обаждат.
Защо имам спомен, че в първия сезон всеки нов член на журито имаше право да зададе един въпрос на избран от него участник от останалите? Така стана ясна негативната нагласа на членовете на журито към Ахмет.
Така е винаги. Но на последният съвет, преди журито да гласува.
На междинните съвети журито е просто гост - само гледа и мълчи. Не се намесва в играта, която още продължава. Защото журито е аут от активната фаза на играта.
Не става въпрос за последния съвет. На него всеки член на журито задаваше въпрос на избран участник. Мисля, че ясно съм го написала - всеки нов член на журито задаваше въпрос на съответния съвет, на който се появяваше за първи път.
Сори, че не съм те разбрала правилно. Не помня често казано подобно нещо. Само финалните въпроси си спомням. Всеки имаше по един.

Не вярвам да делят. Зоран каза,че иска да си уреди живота,  да не работи, нещо такова... С 50 хил. няма как да се получи.
То и с 150 хиляди няма как. Двустаен в Люлин.

# 957
Анелия за мен направи ужасно глупав ход. Даже напротив, ако беше гласувала срещу Кари, тогава щеше да се хареса на журито. Сигурно е писано 1000 пъти, но и аз да кажа Simple Smile

# 958
Зоран е писал в Инстаграм, че не е искал да води чужди битки и не е забравил Маги и великата петица, затова е играл така вчера. Маги, хора! Най-неприятният човек и играч в предаването. И това го пише сега, 6 месеца по-късно, не е под някакъв афект в играта.
Егаси, тия в първия Бонток с кръв ли са се клели, какви са тия лоялности.

# 959
По време на ИВ се ширеше мнение как в един сървайвър такива игрички на продукццията са невъзможни.Сега се обвинява продукцията не само за режисиране извън нормалното,но и за предварително създадена коалиция ЗО-КА-ВА ,която да играе само и само за целите на продукцията. А пък подозрението,че продукцията иска да кашира едни 150 К ме накара да си изплюя кафето.
За мен най-запомнящото от целия епизод:
-змийското включване на Мила
-танца на Бо,когато Ани я спаси
-физиономията на Бо и играта на тялото ѝ когато Кари и Анелия се прегръщаха
-май не само Зоран чу за първи път,че ще има три финални игри
-думите на Владо за това колко хиляди хора ги гледат
Нещо ми мирише на вот на публиката,също Денчо,брат довечера се връща,а Ганка отива в журито
Бо е първата отпаднала.После ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт